Napi Szabad Gondolat – 15. hét

Kedves vendég! Ha frissiben szeretnéd olvasni a napi gondolatokat, görgess az oldal alján (a fekete részben) található “Facebook” dobozig, ahol megtalálod a legújabb sorokat. Ha facebook felhasználó vagy, kattints a “like” (tetszik) gombra az értesítésért.

Szabad Gondolat 2012.09.30: BOLDOGSÁG MATEMATIKAILAG
(AZ ÁLBOLDOGSÁG RABSÁGÁBAN)

Boldogságod egyetlen valós akadálya: halvány fogalmad sincs róla, hogy mi az. Ha még nem látod, hogy a boldogság fogalmához csak annyi közöd van, hogy elfogadtad azon hamis definíciókat, melyeket előre megírtak, folyamatosan megírnak, a fejedbe sulykolnak, akkor az esélyed arra, hogy megtapasztalhasd a tartós, folyamatosan fokozódó örömérzetet, valahol a nulla és a mínusz végtelen között van. Fontos észrevenned, hogy ezekért az apró gyorsan tovaröppenő örömcsomagokért életedet megalkuvások, kompromisszumok hosszú sora övezi, melyek segítségével megteremted az anyagi keretet arra, hogy mindig megvehesd a következő gyorsan elillanó boldogságcsomagot. Ha időben nem jön össze az anyagi keret a következő csomagra, még mielőtt az előző elfogyna, a boldogtalanság tengerében fuldokolsz. Ekképp válsz a hamis boldogság rabjává.
Amíg el nem veted a régi, kőbe vésett definíciókat, addig folytatódni fog a szinusz: rendszeresen felemelkedsz egy bizonyos szintig (+1), ami felett az egyre fokozódó örömérzet vár rád, és rendszeresen visszazuhansz egy bizonyos szintig (-1), ami alatt a teljes sötétség honol. És ezt fogod ismételgetni egész halálodig, addig a pontig, ahol áttöröd az alsó szintet, a teljes sötétség határát.
El mered engedni a “boldogságot”? El mered engedni annak a több ezer éves definícióit, melyek beárnyékolják az utat mely elvezethet téged a valódi, illúzióktól mentes örömforráshoz? Igen vagy nem? Mersz választani? Mersz lépni vagy egy kicsit még RAGASZKODSZ a megszokott monoton szürkeséghez, az apró pillanatok alatt tovaröppenő boldogságcsomagokhoz?
A FÉL ELEMET választod vagy az EGÉSZ-et? Ez az a döntés, mely meghatározza, hogy a sok éve ismétlődő szinusz felső vagy alsó határát fogod áttörni, hogy a sötétség vagy a fény felé veszed az utad.
korábbi bejegyzések: http://www.szabadgondolat.wordpress.com

Szabad Gondolat 2012.10.01: MITŐL ÖREGSZEL?

Olyan NAGY mennyiségű időt és energiát pazarolsz, KICSI dolgok megvalósításra, hogy a megmaradt idő és energia, már arra sem elegendő, hogy észrevedd: LEHETNE FORDÍTVA IS: Ha helyén lenne a figyelmed, KICSI energiabevitellel, felhasználva a téged folyamatosan körülvevő lehetőségeket, NAGY dolgokat valósíthatnál meg, a már meglévő lendületeket, energiákat a megfelelő helyre irányítva csodálatos dolgokat művelhetnél.
Már korábban is kijelentette valaki, hogy te is képes lehetsz azokra a “csodákra” melyeket ő művelt, és még többre is. Ő sem tett mást, minthogy átadta magát a mindenható, a mindent átható rendnek, és ily módon emberfeletti tetteket hajtott végre. Ebben nincs semmi érthetetlen. Felismerte az emberi lét korlátait, és alázattal megfigyelte a mindent átható isteni rendet. Ezt tette ő, nem mást! Sírna ha látná, hogy mennyire kiforgatták a szavait, mennyire a sötétség szolgálatába állították őket.
AKARATOD meggátol abban, hogy észrevedd a lét kínálta lehetőségeket. Ezért folyamatosan több energiát használsz mint amennyit be tudsz gyűjteni nap mint nap. Ha folyamatosan többet használsz, mint amennyit be tudsz gyűjteni, nem csoda, hogy öregedsz, és lassan kifogysz a világból.
NE FELEDD:
AZ AKARATOD, A FIGYELMETLENSÉGED lassan felemészt, és a sírodig visz.
A korlátos emberi elme vezette testnek két lehetősége van:
– Ha AKAR, megöregszik és elfogy.
– Ha HAGY, folyamatosan megújul, felfrissül, hogy tovább szolgálhassa az utas, az emberi eszencia, a lélek fejlődését.
A döntés, hogy öregedsz vagy folyamatosan megújulsz téged illet! Ne bízd másra! Tanulj alázatot, tanulj meg tanulni. Akarás helyett tanulj meg hagyni, csendben szemlélni, figyelni amint a fölötted álló végzi a dolgát! Ahhoz, hogy beleszólhass az “ő” művébe először értened kell azt! Addig csak a TUDATLANSÁGODDAL teremthetsz. A sok ezoterikus eszelés téves képzetet írt az elmédben arról, hogy te teremtő vagy. Rendszeresen “elfelejtik” megemlíteni, hogy te CSAK olyan teremtő vagy, ki tudatlanságával megteremti azon szituációkat, melyekre szüksége van tudása gyarapításához. Ezek a szituációk meg RENDszerint meglehetősen kényelmetlenek, kellemetlenek, fájdalmasak.
Kapcsolódó bejegyzések: https://szabadgondolat.wordpress.com/2011/12/07/alzat/
https://szabadgondolat.wordpress.com/2012/09/03/hogyan-lett-jezusbol-krisztus/
https://szabadgondolat.wordpress.com/2012/03/17/4-eve-elnek-etel-es-ital-nelkul/

Szabad Gondolat 2012.10.02:
A TUDÁS MINT HATALOM, A TUDÁS MINT FEGYVER

Reklámszöveg: “A TUDÁS HATALOM”.
Kérdés: hol van az a gyarló emberi halandó, ki nem akarna hatalmas lenni? A marketingesek csak azt felejtették el közölni a tudásszomjjal megáldott emberrel, hogy az információ nem egyenlő a tudással. Így a legtöbben amikor azt hiszik, hogy tudást gyűjtenek, legtöbbször hasztalan információval tömik a fejüket, így kevesebb hely marad az igaz tudásnak. Ebben természetesen hatalmas szerepet vállalnak a különböző (nagy tekintélyű) oktatási intézmények.
A tudás hajszolásával nem teszel mást, mint hamis tudással hizlalod a hamis ént! Fontos tisztán látnod, hogy a leghasznosabb, mit tehetsz a tudás elnyeréséért az, hogy alkalmassá teszed magad annak befogadására. A Tudást nem kell keresni! Az igaz, tiszta tudás egyszerűen csak VAN. Mindig van. Egyfolytában körülvesz. Egyszerűen csak alkalmassá kell válnod annak befogadására. Legfontosabb eszközöd a hasznos figyelem. Hol van a figyelmed? Kit és mit szolgál a figyelmed, mely a tiszta tudást hivatott megszerezni számodra?
JAJ ANNAK, KI TÖBB IGAZ TUDÁSRA TESZ SZERT, MINT AMINEK BEFOGADÁSÁRA FEL VAN KÉSZÜLVE!
SOHA NE FELEDD: Az igaz tudás legnagyobb ellensége nem a tudatlanság! Az igaz tudás legnagyobb ellensége a tudás illúziója (a hamis tudás), melyet nap mint nap a televíziók képernyőiről és a sokszor báránybőrbe bújtatott főáramú média oldalairól gyűjtögetsz be. Vigyázz a figyelmedre, mert ha túl távol marad tőled, véged!
http://www.szabadgondolat.wordpress.com

Szabad Gondolat 2012.10.03: A TUDÁS ELNYERÉSE

Minden tudás elérhető, mindenki számára, minden pillanatban. A kulcs: a harc, az ellenkezés teljes hiánya, az alázat teljes megértése és gyakorlása, a hasznos figyelem helyretétele. Az igaz tudásért nem kell megküzdeni. Ez a legnagyobb hazugság, mit ember valaha kitalálhatott, hogy megtévessze felebarátját! Ha küzdesz, ha harcolsz, hajszálnyi esélyed sincs az igaz tudás megszerzésére. Az igaz tudás egyszerűen csak van. Mindenhol van. Engedj utat neki, és beáramlik. Eltölt majd felemel. Olyan dimenziókba röpít, hol még a legmerészebb álmaidban sem jártál.
Tudsz figyelni?
Hagyni?
Tudod már mit jelent az alázat?
Készen állsz a befogadására?
Ha harcolni valód van még, gyorsan intézd el! Légy túl rajta! Tapasztald meg minél hamarabb a harc, a küszködés lehúzó, fékező erejét, hogy mielőbb irányt változtathass, és elindulhass a fény felé. Ne késlekedj! Ne halogass! Cselekedj! Tedd, amit szíved diktál most, és közben figyelj! A legjobb pillanat mindig a MOST PILLANATA. Jó utazást!
https://szabadgondolat.wordpress.com/2011/12/07/alzat/

2012.10.04. MI A SZABAD GONDOLAT?

A szabad gondolat nem tanító, hanem emlékeztető! Nincs “ideje” neki hiú emberi vágyaknak eleget téve tanítót vagy prófétát játszani, a formák világának színpadán!
Ő csak emlékezni segít annak, aki nyitott elmével próbálja őt megfigyelni, megérteni. Olyan tudást segít feleleveníteni, mely ott van mélyen minden egyes földi halandóban. Nem tudást ad, hanem letörli a port róla, hogy lásd, hogy mindig is ott volt, mindig is a tiéd volt.
A szabad gondolat senkié és mindenkié. Aki birtokolni akarja, elveszíti, aki utat enged neki, megkapja. Minden egyes személyen keresztül megjelenik, ki a szabaddá válás útját járja.
Az elme szabadsága egyetlen valós eszköze a létezés megértésének, a léttel való teljes egyesülésnek, minden más eszköz a késleltetés eszköze. Ha látod, mi az ami rabul ejti figyelmedet, szabaddá válsz, majd teljessé. Addig csak a koldus szerepét játszhatod az élet színpadán, és illúzió képekkel koplaltatod a valóság megértésére éhes lelket.

Szabad Gondolat 2012.10.05: JÉZUS VALÓDI ARCA

Minél jobban megismered Jézus valódi arcát, annál hülyébbnek néz a környezeted. Az ők szemükben teljesen hülye akkor leszel, amikor már egészen ráhangolódtál a jézusi létre. A gyarló földi halandók világában ez egy abszolút “természetes” jelenség. Akik téged hülyének neveznek, nem is sejtik, hogy tulajdonképpen saját bálványuk felett mondanak ítéletet, kit nem értenek, soha nem is értettek, mert az imádatuk elvette tőlük az értés lehetőségét. Légy óvatos azokkal, akik arra bátorítanak, hogy imádd az isteneket a bálványokat, mert ők a báránybőrbe bújtatott farkasok, kik tudatosan vagy tudattalanul az életedre törnek, megfosztanak téged az újjászületés lehetőségétől.
Ezen sorok megértésében segíthet:
https://szabadgondolat.wordpress.com/2011/11/11/jzus-a-gyilkos/
https://szabadgondolat.wordpress.com/2012/08/10/a-vallas-rovid-tortenete-2/
https://szabadgondolat.wordpress.com/2012/09/03/hogyan-lett-jezusbol-krisztus/

Szabad Gondolat 2012.10.06. HOGYAN VÁLSZ UNALMASSÁ?

Ha lemondasz valakiért vagy valamiért igazi önmagadról, az által több mint valószínű, hogy unalmassá válsz azon személy számára, akiért ezt az áldozatot vállaltad, mivel elveszítesz egy olyan vonást, egy olyan árnyalatot egyéniségedből, mellyel az ő életét is színesebbé tehetnéd.
Bár a társadalom normái szerint erény az áldozatvállalás, azt mondom, ne légy önfeláldozó, mert ártasz vele magadnak. Ha magadnak ártasz, a társadalomnak, az egész világnak ártasz. Vigyázz az egyedi “színeidre” mert ha kifakulnak, csak egy használhatatlan unalmas része leszel a téged befogadó társadalomnak. Arra lettél nevelve, hogy megalkuvó légy, hogy kompromisszumok nélkül nem létezhetsz. Ezért nem látod, hogy pont a megalkuvás, a kompromisszumok tesznek téged unalmassá, szürkévé. Merd vállalni önmagad, és FIGYELD az utad.
http://www.szabadgondolat.wordpress.com

Reklámok
Categories: Minden | Hozzászólás

Bejegyzés navigáció

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.