Jézus és Mária üzenetek

A Mária üzenet, mely megíratta a következő sorokat:
„Drága gyermekek, azért jövök hozzátok és hívlak benneteket, mert szükségem van rátok, szükségem van tiszta szívű apostolokra. Imádkozom, de ti is imádkozzatok, hogy a Szentlélek alkalmassá tegyen és vezessen, megvilágosítson és betöltsön benneteket szeretettel és alázattal. Imádkozzatok, hogy kegyelemmel és irgalommal töltsön be titeket, s akkor meg fogtok érteni engem gyermekeim, meg fogjátok érteni fájdalmamat azok iránt, akik nem ismerték meg Isten szeretetét. Akkor segíteni tudtok majd nekem, világosságom lesztek, Isten iránti szeretetetek meg fogja világítani azok útját, akiknek van szemük, de nem akarnak látni. Azt szeretném, hogy minden gyermekem lássa Fiamat. Azt szeretném, hogy minden gyermekem megélje az Ő Országát. Újra hívlak és kérlek benneteket, hogy imádkozzatok azokért, akiket Fiam meghívott, a papokért. Köszönöm nektek.”

Egyre égetőbb a téma, amiről úgy éreztem, jó lenne egy néhány gondolatot megosztani a szabad gondolatok követőivel: Jézus és Mária üzenetek. Az interneten valósággal hemzsegnek ezek az üzenetek, melyek zöme rendszerint Medjugorjeből érkezik.
Kérlek, ne érts félre. Nem kételkedem abban, hogy az ember kaphat üzeneteket a “szellemi szférából”. Sokan azt állítják, hogy egyenesen a Szűzanyától hozzák a postát, vagy az ő egyszülött fiától, Jézustól. Ezen a ponton egy kicsit nem árt elgondolkodni, egy néhány egyszerű kérdést feltenni:
– Honnét tudja az üzenet hordozója, hogy Jézustól illetve a Szűzanyától jön az üzenet? Amikor neki megjelent, volt nála személyazonossági (buletin :))?
– Egész pontosan melyik festőnek az alkotását látta szemei előtt, amikor az üzenetet kapta?
Na de nem is ezek a legfontosabb kérdések ebben a témában.
Szerinted, kedves olvasó, ha Jézus vagy az ő édesanyja üzenni szeretne az embernek, aláírná az üzenetet? Szerinted neki szüksége van rá, hogy az üzenetet, melynek feltehetően a tartalma a fontos és nem az írója, az ő nevével azonosítsák? Szerinted ő, az isteni bölcsesség képviselője mit szeretne? Azt, hogy megértsd az üzenetet, vagy azt, hogy higgy benne, mert Jézustól vagy az ő édesanyjától származik? Kérlek légy óvatos! Ne ess a tekintélyelvűség csapdájába! Medjugorje is egy tekintély-fogalommá vált a keresztény világban, melyet álnok módon fel lehet használni a gyarló, tudatlan hétköznapi halandók megtévesztésére. Valamikor állítólag valóban történtek ott olyan dolgok, melyek az emberi értelem határán túl vannak, ami akkoriban meglehetősen kényelmetlenül érintette az egyházat. Az egyház meg a régi bevált szokás szerint, mivel nem győzhette le, rátelepedett, kisajátította, a saját szolgálatába állította őt.
Lásd, hogy hús-vér földi halandók állítják, hogy üzenetet hoznak tőlük, mert tudják, hogy ami az ők nevükben jön, az számodra szent és megkérdőjelezhetetlen.
Jézusnak sokkal kevésbé van szüksége a nevére, mint azoknak, akik azt eszközül használva megvezetnek, manipulálnak téged!
Ha ezen sorok írója -bár még távol áll a jézusi állapottól- tudja, hogy tartalmukat nem azonosíthatja egy földi halandó nevével, nincs szüksége rá, hogy ezek a gondolatok az ő nevét fényezzék, Jézusnak miért lenne szüksége rá, hogy aláírja az üzeneteket, ez által áthelyezvén a hangsúlyt az üzenet tartalmáról, annak küldőjére? Tényleg azt hiszed, hogy a mindenható egy olyan hamis én által irányított lény, mint te vagy?
Kérlek, ne hagyd magad megtéveszteni! Az emberfeletti, az isteni üzenetek megértésének egyetlen eszköze a szabaddá válásod. Lásd mi ejti rabul figyelmedet, vedd észre mi az amihez ragaszkodsz, mi az, amitől félsz. Tarts önvizsgálatot! Találd meg felebarátodban (ellenségeidet beleértve) önmagadat.

Ne feledd, hogy ha az önismeret útját járod, HOZZÁ közeledsz, ha meg gyarló hétköznapi halandók szavaiban hiszel, dogmákhoz ragaszkodsz, TŐLE távolodsz!

Kapcsolódó írások: A tekintélyelvűség csapdájában (https://szabadgondolat.wordpress.com/2012/09/10/napi-szabad-gondolat-het/) Hogyan lett Jézusból Krisztus (https://szabadgondolat.wordpress.com/2012/08/22/mesterbol-gyilko/)

tudatosabb napokat!

“egy Szabad Gondolat”

Reklámok
Categories: Minden | Címkék: , , , , , , , , , , | 15 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

15 thoughts on “Jézus és Mária üzenetek

 1. E.

  Bizony naponta jelennek meg “üzenetek”, a legtöbb a félelmet árassza magából, amíg félünk csak bábok vagyunk, mozgatható bábok akit jobbra-balra lehet rángatni.Általános jelenséggé vált világszinten, ha nem Medjugore, akkor hol innen hol onnan jelennek meg. Egyik itt van Maros megyében. Mindegyik üzenet lényege egy, a félelem keltés, pánikolás. Idetartoznak az “ezós” üzenetek is, vagy űrhajóról, vagy Szíríuszról, vagy flottáról…vagy….nem is győzőm számolni…a lényege ugyanaz.
  Vajon ki áll a háta mögött….?.:D:D

  • Most hogy mondod, tényleg jönnek ilyen üzik más forrásokból is, és a lényegük valóban ugyanaz. Kik vannak mögöttük? Nem tudnám pontosan megmondani. Valószínűleg azok, akiknek érdekük, hogy zűrzavart és félelmet keltsenek odabenn. Lehet találgatni. De talán elég, ha egyszerűen csak tudomásul vesszük, hogy kik vagyunk, mivé lettünk. Nem tartom helyesnek bármi elől is elzárkózni, ami van, amit tapasztalunk Egy kis odafigyelést megérdemelnek még az ilyen jelenségek is, ha már találkozik az ember velük, hisz általuk is egy kicsivel többet megtudhatunk magunkról.

 2. Vajdovich Árpád

  Szia, elôször nyitottnak és gondolatébresztônek találtam az oldalad,
  mostanára kicsinyes és hitetlen kezdesz lenni, valamint iszonyúra tudsz mindent, köszi, én ezennel leiratkoztam a hírlevélrôl, nem kérek ebbôl. Ha kapnál te is üzeneteket, nem kérdeznél ilyen hülyeségeket, h melyik kép jelenik meg neked.
  Nem mintha én kapnék, de igenis nyílik a tisztánlátásom, lassanként, és bosszant a nagyképûséged, kedves Attila.
  Szervusz

  • Árpád, megtisztelsz őszinte hozzászólásoddal. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy már rég igyekszem nem azért írni bármit is, hogy az elnyerje valaki tetszését. Szabad Gondolatokról van szó, már amennyire mentesek lehetnek azok az író korlátaitól, gyarlóságától. Önvizsgálatot tartok, hogy elkerülhessem, hogy ezen sorok egy hamis éntudat “igazságát” tükrözzék.
   Az itt olvasható sorok tartalma független minden emberi érdektől. Ez itt nem piac. Nem egy adunk veszünk játék. Tudatában vagyok annak, hogy tartalmuk sokak számára kellemetlen kényelmetlen. Viszont ismételten igyekeztem azt is hangsúlyozni, hogy a szabad gondolat nem pozitív gondolat. Épp azért fontos, hogy független legyen minden emberi érdektől, hogy arról írhasson, ami van, és nem arról, ami az illúziók világát éltető egok tömege szeretne hallani vagy látni.
   Kívánom neked, hogy a tisztánlátás fénye világítsa útjaidat, bármerre is vezessenek azok!
   Ha nem veszed rossz néven, megosztok egy néhány gondolatot, melyek segíthetnek megérteni, mi váltotta ki a fenti sorokat. A Mária üzenetet, mely kiváltotta a fenti gondolatokat, melyek igencsak kényelmetlenül érinthettek téged is, bevágtam az írás elejére.

   Szabad Gondolat 2012.08.24: AZ “IGAZSÁG” HELYETT JÓSÁG, VALÓSÁG HELYETT “POZITÍV” GONDOLATOK
   Nehéz látni, hogy a “rossz” pont az által teremtődik, hogy valamit “jónak” nevezünk. A dualizmus (a jó és a rossz) világában az emberek neveltetésüknek (programoknak) köszönhetően a jó jelzővel illetett dolgokhoz már-már betegesen ragaszkodnak, míg a “rosszat” nemcsak, hogy elutasítják, hanem egyenesen hátat fordítanak neki, nem véve észre, hogy ily módon nem kaphatnak teljes képet a lét egészéről, annak teljes valóságáról.
   Mint egy számítógépes program működik az ember fejében egy kis beültetett mechanizmus, mely arra ösztönzi őt, hogy gondolkodás nélkül hátat fordítson a “rossznak” és a “jót” válassza. (Honnét jönnek ezek a programok?)
   Ekképp az ember a valóság teljes megismerése helyett annak a jónak, pozitívnak ítélt töredékét választja, ami csupán parányi része annak, ami valójában VAN. Ebből a magatartásból ered a megrendíthetetlen vakság és a sötétség. Csak így történhet meg, hogy emberek születnek, majd eltűnnek, anélkül, hogy a leghalványabb fogalmuk is lenne a lét “IGAZÁRÓL”. Csak így történhet meg az, hogy amikor jön a fájdalom, a szenvedés, azt mondják, hogy az “élet igazságtalan”. Mit tudsz te az élet igazságáról? Mennyi esélyt adtál magadnak, hogy megismerkedj vele? Látod már, hogy folyamatosan hátat fordítottál az igazságnak, a valóságnak és a “JÓT, A POZITÍVAT” választottad. Azt szeretném, hogy jussanak eszedbe ezek a sorok, amikor fájdalmat érzel, amikor szenvedsz.

   Szabad Gondolat 2012.09.01: A VERSENY – KI A GYORSABB?
   Az élet minduntalan bebizonyítja számodra, hogy a probléma gyorsabban jár, mint te. Mégis hátat fordítasz neki, elszaladsz előle. De folyton azt kell tapasztalnod, hogy a probléma mégiscsak előtted jár, valahogy eléd kerül, és keresztezi az utad.
   Ha már látod, hogy nem működik, miért menekülsz? Miért nem állsz meg? Miért nem nézel szembe vele? Miért nem hagyod, hogy a megértés megszülessen, és az által a probléma irányt változtasson, tőled eltávolodjon? Olyan vagy mint egy bélyeggyűjtő! A problémáid a bélyegek. Minél gyorsabban szaladsz, minél jobban menekülsz, annál több van belőlük. Nem látod? Miért menekülsz? Honnét? Hova?
   Egy dolgot ne feledj: a valóságot nem érdekli, hogy te pozitív gondolkodású vagy. Magadat hülyítheted, őt nem! Számára nincs pozitív illetve negatív. Számára az van, ami VAN. Miért ragaszkodsz te a pozitívhoz vagy a negatívhoz? Miért nem a lét igazságát, annak valóságát keresed előjelek használata nélkül?
   Magadat hülyítheted, de a lét alapigazságai a hülyeségeidtől függetlenek maradnak, ÉS VALAMI ÚJBÓL MEGELŐZ…

   Szabad Gondolat 2012.09.18: AZ EMBER MINT TEREMTŐ:
   Ultra-spirituális világodban megtanultad, hogy mindannyian teremtők vagytok. Csak azt nem veszed észre, hogy egyelőre még csak a tudatlanságoddal és a vakságoddal teremtesz, a teremtményed meg élve felfal, megemészt, majd kiszar téged.
   A tudatlan ember folyamatosan megteremti azon (számára többnyire kényelmetlen) szituációkat, melyek serkentik számára a megértést, oldják a tudatlanságát. Tehát mindenki a saját tudatlanságának megfelelően, a benne élő isteni rend segítségével “vonzza”, teremti meg a fájdalom és a szenvedés lehetőségét, melyet ha alázattal tud fogadni, segíti a tudatlanság és a sötétség szétoszlatását az elmében.
   A sok spirituális mézes-mázas maszlag után bizonyára rosszul esik ezen sorokat olvasni, de tudnod kell, hogy csak azért falod be a hangzatos szavakat, mert jól esik a képzetekbe, a valótlanságokba szerelmes hamis énnek. Ezzel a magatartásoddal még véletlenül sem az áhított megvilágosodás irányába visz az utad, hanem a tévképzetektől hemzsegő feneketlen sötétség felé. Azt mondják neked, hogy légy pozitív. Azt mondom neked, hogy érts, mert megvan az eszközöd hozzá. Azzal hogy hátat fordítasz annak, ami kényelmetlen, saját vakságod, saját szenvedéseid időtartamát növeled. A valóság nem ismer sem pozitívat sem negatívat!

 3. “Máté 24. könyve:
  23.
  Ha valaki ezt mondja akkor néktek: Ímé, itt a Krisztus, vagy amott; ne higyjétek.
  24.
  Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak, és nagy jeleket és csodákat tesznek, annyira, hogy elhitessék, ha lehet, a választottakat is.
  25.
  Ímé eleve megmondottam néktek.
  26.
  Azért ha azt mondják majd néktek: Ímé a pusztában van; ne menjetek ki. Ímé a belső szobákban; ne higyjétek.
  27.
  Mert a miképen a villámlás napkeletről támad és ellátszik egész napnyugtáig, úgy lesz az ember Fiának eljövetele is.”

  Merész témákhoz nyúlsz, kíváncsi lennék az úrvacsora és keresztség problémát hogyan látod?…

  • Huliganthropus

   Jahve Junior?

  • Kedves Attila! Minél inkább értem a jézusi lét lényegét, annál inkább elbűvöl. Visszaigazolást, megerősítést kapok belőle. Az általad idézett sorok is ezt teszik. Megtagadtam őt. Megtagadtam hinni abban a sok szennyben amit az ő nevében az emberek nyakába zúdítottak. Viszont életutam bizonyos megállóiban eszembe jutott az ő életműve, és segített, hogy bármi legyen is az ára, továbbfolytassam azt az utat, melyet kevesen mernek választani. Ennek ellenére nem szívesen használom a nevét, mert érzem, az “isten nevét hiába ne vedd” súlyát. Az ő neve, meg az összes nevéhez kapcsolódó fogalmak mára már mind elkurvultak, kapcává váltak. Az ő nevét nemcsak, hogy hiába vették, hanem könyörtelen módon visszaéltek vele, az őt imádó emberek ellen fordították. Ekképp születhetett meg az úrvacsora és a keresztség fogalma is. Én személy szerint, azt kérem “imáimban”, hogy ne essek rabul a formáknak, a színjátékoknak, mert az elveszi tőlem a tisztánlátás, a Hozzá való közeledés lehetőségét.
   Keresztség és úrvacsora? Gyilkosság! A formák világa, a vakság, a sötétség urának a legbriliánsabb cselszövései. Bár tudatában vagyok annak, hogy “kikeresztelkedésemmel” nem szabadultam meg a keresztség terhétől, mert annak “értékrendje” már két ezer éve átitatja az egész világot (még azon személyek életét is akik nincsenek megkeresztelve), folyamatosan odafigyelek, hogy saját értékrendem fokozatosan mentesüljön tőle. Erről egy néhány sor, a nemrég lefordított film elején: https://szabadgondolat.wordpress.com/2012/09/03/hogyan-lett-jezusbol-krisztus/

   Szabad Gondolat 2012.10.05: JÉZUS VALÓDI ARCA
   Minél jobban megismered Jézus valódi arcát, annál hülyébbnek néz a környezeted. Az ők szemükben teljesen hülye akkor leszel, amikor már egészen ráhangolódtál a jézusi létre. A gyarló földi halandók világában ez egy abszolút “természetes” jelenség. Akik téged hülyének neveznek, nem is sejtik, hogy tulajdonképpen saját bálványuk felett mondanak ítéletet, kit nem értenek, soha nem is értettek, mert az imádatuk elvette tőlük az értés lehetőségét. Légy óvatos azokkal, akik arra bátorítanak, hogy imádd az isteneket a bálványokat, mert ők a báránybőrbe bújtatott farkasok, kik tudatosan vagy tudattalanul az életedre törnek, megfosztanak téged az újjászületés lehetőségétől.
   Ezen sorok megértésében segíthet:
   https://szabadgondolat.wordpress.com/2011/11/11/jzus-a-gyilkos/
   https://szabadgondolat.wordpress.com/2012/08/10/a-vallas-rovid-tortenete-2/
   https://szabadgondolat.wordpress.com/2012/09/03/hogyan-lett-jezusbol-krisztus/

 4. Huliganthropus

  Írod: “Találd meg felebarátodban (ellenségeidet beleértve) önmagadat”.

  Én módosítanám: Találd meg magadban az ellenséget, azt győzd le, ha tudod. Azután másokban is keresheted önmagadat, de ne feledd, a más emberek ellenségesek a többi emberrel, ahogyan isten is ellenséges a “más emberekkel”, más istenekkel. Most könnyű dolgod lesz.
  Igazából nem is kell keresni az ellenséget. Az emberi lényeg ugyanaz marad, mégha mára, a homo electronicus korára elfelejtettük a módját a különbözőségek felismerésének. Ma a liberalista -a minden ember egyforma, s ha más, akkor se más, csak el kell tudni fogadni – elv van forgalomban. Olvastam valahol, hogy a terrorista az, akinek bombája van, de repülője nincs. A nagyhatalmaknak mindkettő van, s ha bombáznak városokat, falvakat, kórházakat, azt nem szabad terrorizmusnak nevezni, hanem a legerősebb hatalom, a demokrácia büntetésének kell betudnunk, megértve, hogy az ott élőket a mi érdekünkben ölték halomra.

  Ki néz ma a csillagokra, s ha nézne is, “AZT” a születés-csillagot nem látná meg.
  Itt is vannak, akik feltétel nélkül “hisznek” abban, amit valaki valamikor leírt, azt szentnek minősítette, kötelező érvényűvé téve, dogmatizálva egy közel keleti nép vélt és/vagy valós történelmét, belekeverve emberfelettit, okkultizmust, hódítást, misztériumot, s a többit, mely nem is sajátja, de akarja.
  Közben szülő-nemzete ősvallásáról még csak nem is hallott, az egyéb vallásokról pedig tudomást nem akar szerezni. Hogyan lehetne összehasonlítási alapja, elsősége, igazsága, felelőssége önnön hitének, ha az esetleges vakhite -mely születési helyéhez kötötten papjai által előre meghatározott-, minden egyebet kapásból elutasít? S ha valaki Bibliaforgató, tudnia illik, hogy Ábel halt meg, s Káin az, aki túlélt, génjeit, sorsát, bélyegzettségét örökül hagyva utódai, s e vallás hívei számára. (Indonéziában pl. ezekről mitse tudnak)

  A látomások bizony léteznek. Érdekes módon azonban soha nem a pl. katolikus főpapok előtt jelennek meg ezek (pedig ők isten helytartói, parancsolatainak közvetítői, az eretnekség elbírálói), mégis inkább gyermekek és falusiak körében mutatkoznak szívesebben. Műveltek, tudósok kizárva? Nem! Ha ismernénk saját történelmünk apróbb részleteit, tudnánk róla, hogy a Turul nemzetségbéli királyaink (mai néven Árpádházi) is nagyobb döntéseik előtt meditálni, “látni” indultak, s “vadászat” címszó alatt többen, többször éjjeleket töltöttek magányban, révületben. Ismerős lehet ez, keleten az “íj és nyíl útjának” nevezik. Ma legfeljebb álmodozásnak hívnák többen, s gúnyosan felnevetnének azok, akik inkább meditálnak, mintsem révülnek. Az már nem divat. Nem néznek a magyar jövőbe, a táltosokat sámánokat megvetik, inkább Maya fátylát tépkedni ülnek be jóga klubokba. Ott aztán megkapják a tisztán látás képességét néhány kicsavart végtag, s számos speciális levegővétel (meg pár ezer Ft) árán.
  Ha valaki idősebb, vagy nem akar bíbelődni divatirányzatok mutatványaival, az továbbra is bedobhatja a rászánt összeget a perselybe… megvéve a bűnbocsánatot, feloldoztatva bűnei alól. S kik így tesznek bizony saját maguk ellenségeik.

 5. vegtelenegy

  Nemrégiben volt egy jelentős felismerésem. Az embertársaink zöme nem akar szabaddá válni. A félelem, a dogmák, a hitelvek, vallások, eszmék jelentik számukra a biztonságot. Ebből talán nem is szabad felébreszteni senkit sem. Miért? Mert az nem lesz soha az ő ébredésük, pusztán az én ébresztésem.

  Az álom akkor ér véget mikor magam jutok el bizonyos felismerésekre. Annak a felismerésére, hogy az álom valósága addig tart, ameddig a bennem tartó félelem álmodja szabadságnak a rabságom.

 6. Sziasztok!

  Ez a téma bennem kb. egy évvel ezelőtt dolgozott (http://lelekkunyho.blogspot.hu/2011/09/uzenet-az-urbol.html).
  A médiumok között nagy különbségek vannak, ki-ki a saját személyiségének szűrőjén keresztül veszi az adást, és ennek megfelelően lesz többé vagy kevésbé tiszta az információ. A lényeg nem azon múlik, ki “mekkora névtől” kapja az üzenetet, hanem, ahogy Dombi Feri bácsi mondta: „Testvérkék! Hát nagyon könnyű azt eldönteni, hogy Isten szólt-e hozzánk! Mert amit Ő mond, az épít-buzdít-vígasztal!”
  Minden más meg nyugodtan mehet a levesbe…

  CsE

 7. Annamari

  Nem Jézusnak vagy Máriának van szüksége arra, hogy fémjelezze üzeneteit a nevével, hanem nekünk . Ezek a nevek mantrák,árbócok, melyekhez kiköthetjük magunkat tomboló vihar idején. Míg az ember nem tud úszni, jól jön az úszógumi…
  Ha a mennyei üzenet szeretetre,kitartásra buzdít és nem félelmet kelt, akkor hadd kapaszkodjanak belé azok,akiknek erre szükségük van.

  • Huliganthropus

   “…Úgy volt az, hogy mikor az Úristen a világot megteremtette, leküldte az angyalokat, nézzenek körül idelent, van-e még valami híja a világnak.
   – Van ám, Urunk-teremtőnk – jelentették az angyalok -, mert búzát elfelejtettél teremteni.
   – Ejnye, ejnye – csóválta meg az Úristen a fejét -, hát akkor miből sütik odalent az emberek a kalácskenyeret?
   – Bizony csak zuzmóból törik, fakéregből őrlik – panaszolták az angyalok.
   – No, ez nem jól van így – tűnődött el az Úristen -, de hát mit lehetne itt most már tenni?
   Szerencsére az Úristennek nem jutott eszébe ankétot összehívni, se népjóléti minisztérium nem volt még akkor teremtve, mert ha lett volna, akkor még ma se volna búza. Ehelyett kiadta az Úristen a parancsot az angyaloknak:
   – Nosza hamar, rázzátok ki az abroszomat az ablakon!
   Egy-kettőre fölkapták az angyalok az aranyabroszt az Úristen diófa-asztaláról, vitték a csillagablakhoz, s ami morzsa volt rajta, azt mind kirázták a földre: abból hajtott ki idelent a búza…” (Móra Ferenc)

   No ha ilyenekről szólana az a Biblia, ha ilyen igehirdetések és tanítások volnának az általánosak, akkor talán minőséget és értelmet nyerne a mélyebben belemerülni kívánó. Ezeket itt fentebb nem pap, nem a pápa, nem Jézus maga, hanem csak egy magyar ember írta, merítve a magyarság eredeti hit- és eszmerendszeréből, népi hagyományvilágából, őskultúrájából, s bizony némi tehetséggel is megáldva.
   E szöveg nem kanonizált, de többet ér, többet ad nekünk, mint amazok. …és ez csak egyetlen példa.

   [megjegyzés: árbóc helyesen árboc]

   • Huliganthropus

    Kiegészítem: A fenti idézetnek ugyan valóságalapja nincs -tehát mese-, szellemisége, mondanivalója mégis tanításnak beillő. Mint ilyennek, a valósághoz, tényszerűséghez ragaszkodnia nem szükséges. A valóság sokkal borzasztóbb…

   • Bevallom, szerintem is a fején találta a szöget a mese, és számomra is többet nyom a latban minden szent jelzővel ellátott mesénél. És szívem mélyén, bár megvetem azt, még arra is hajlanék, hogy büszke legyek, hogy ezt a mesét egy magyar ajkú ember írta magyar ajkú embereknek. Egyébként vannak furcsaságok a magyar nyelvben. Bevallom én is árbócot írtam volna ha a tűzróka nem húzza alá. Miért? Hát azért mert örök életemben úgy hallottam. Na de a szabály az szabály 😀

 8. huliganthropus

  “Úgy hallani…” >>> ez is felvet egy kérdést, melyet a Bibliai hagyományok nem tudnak magyarázni.

  “MENE, TEKEL, FÁRESZ, UFARSZIN” (Nagybetűkkel, minden szó külön elválasztva, mert megfejteni jelentését nem tudták, csak hangzás után jegyezték föl)

  A falra írott szöveget nem tudta elolvasni abban a korban az ott lévők közül senki, ezért küldtek Dánielért, a tudós álomfejtőért. Mely nyelven íródhatott a szöveg, amit valaki odarótt, s csak kevesen tudták azt elolvasni az azon a területen élők közül? Mert valaki felírta, s ezt nem azért tette, hogy e fontos üzenetének tartalma megismerés, felismerés nélkül feledésbe merüljön. Az ősnyelven íródhatott, Nimród nyelvén talán, hogy minden értő értsen szavaiból.
  Tehát jött ez a Dániel nevű szolga (Júdeából (korábban Kánaán) főúri családból való) és FELOLVASTA, bár jelentését ő maga sem tudta, vagy nem akarta elmondani. A jelen lévők pedig nem értették, de lejegyezték azt, amit hallottak. A kimondott szavak hangalaki jellemzőit saját nyelvükön nagyon pontosan megjelenítették, ez a mai napig fennmaradt változtatás nélküli, eredeti formájában. Azonban a jeleket valamiért nem másolták le, vagy nem akarják megmutatni nekünk, akiknek birtokában van. Ha ennyire fontos esemény volt e felírat megjelenése, gondolnánk, hogy a jelek lemásolására senki nem tett kísérletet? Mi lett volna, ha Dániel érkezéséig eltűnik az írás, ahogyan megjelent? Végülis sem a jelek, sem a fordítás, csak a hangzás maradt ránk.
  Ám ha a magyart, mint több ezer éves ősnyelvet vesszük alapul, az üzenet ma is értelmezhető:
  “Mennetek kell a fáraóhoz Ufarszinba”
  (Magyar nyelven nem szabad semmit sem értelmezni, mert a magyar nyelv nem is létezett ebben a formájában a mai “tudósok” szerint. Véleményem, ha ma ezer éves magyar szöveget tudunk érteni, akkor kétezer éveset, ötezer éveset is.)
  Baltazár ( káldeus király, nevének jelentése: Baál (isten) tartsa meg a királyt!, apja Nabukodonozor) nem ment Egyiptomba. Mivel az üzenet nem ért célba, a történelem rossz irányba fordult. Lehet, itt dőlt el végleg, hogy a fiatal, uralomra törő Jahve puccsok sorozatával lerombolhatta az ősibb Baál isten kultuszát, ki lássuk be, addigra kicsit eltávolodott imádóitól.
  Melyik isten keze írta a szöveget egy káldeus királynak szánva azt? Szerintem Baál.

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.