Napi Szabad Gondolat – 13. hét

Photo: ‎Szabad Gondolat 2012.09.21: EMBERI SEGÍTŐKÉSZSÉG:<br />Az ember segíteni akarása veszélyesebb, mint egy őszintén kinyilvánított gyilkossági szándék. Míg az utóbbi nyíltan kifejezi, hogy az életedre tör, addig az első a segítés leple alatt teszi ugyanezt. Aki segíteni akar, csak abban tud segíteni neked, hogy megszabadulj igazi önmagadtól és olyan légy, amilyennek látni akar téged.<br />A segíteni akarás a legálnokabb játéka az emberi egónak. Óvakodj azoktól, akik segíteni AKARNAK! Az igaz segítség, mely lelki épülésedet szolgálja, nem tolakodik, hanem szelíden felkínálja szolgálatát számodra, tiszteletben tartva szabad választásod. Az igaz segítséget nem kell kérned. Az igaz segítség mindig rendelkezésedre áll. Az igaz segítséget nehéz észrevenni a zajban. Az igaz segítség egyszerre választja ki a segítőt, és a segítségre szorulót. Az igaz segítség nem csak pillanatnyi megkönnyebbülést kínál, hanem egy új lehetőséget az életre.<br />Segíteni “akarásod” a legbiztosabb jele annak, hogy segítségre szorulsz. Nem kell keresned az alkalmat a segítésre. Az alkalom megkeres téged. Csak legyen akit.<br />előző hetek bejegyzései: www.szabadgondolat.wordpress.com‎Kedves vendég! Ha minden nap frissiben szeretnéd olvasni a napi bejegyzéseket, görgess az oldal alján (a fekete részben) található Facebook dobozig, ahol megtalálod a legfrissebb sorokat. Ha facebook felhasználó vagy, kattints a “like” (tetszik) gombra az értesítésért.

Szabad Gondolat 2012.09.16: TÖRVÉNYISMERET/ÖNISMERET

Láthatod te is, hogy a törvények és szabályok végeláthatatlan törvény- és szabálycsomagokat szülnek. Mondhatni, osztódással szaporodnak. Még a törvények ismeretére képzett személy is képtelen követni, memorizálni az összeset. Ahol kevés az önismeret, a megértés, ott valósággal elburjánzanak a szabályok és a törvények, melyek ideális biorobotokat szülnek.
Hogy szükség van-e törvényekre vagy sem? Önismeret és az élet értése hiányában mindenképp szükség van rájuk! Tulajdonképpen az önismerettel nem rendelkező biorobot-birka szüli a törvényeket, Ő az, aki valósággal követeli, megteremti a regulákat és azok képviselőit/végrehajtóit, a hatóságokat, észre nem is véve, hogy őt sújtják a leginkább ezek.
AMIKOR A TÖRVÉNY SÚJT, GYAKORLATILAG SAJÁT VAKSÁGOD, FELELŐTLENSÉGED, TUDATLANSÁGOD SÚLYÁT ÉRZED. Amíg ezt egy nemzet, egy közösség nem látja tisztán, addig a változásra, a felemelkedésre körülbelül annyi az esély, mint a tevének, hogy keresztülsétáljon a tű fokán.
Ekképp minden oktatási intézmény, mely a padokban ülő diákoknak szabályokat, sémákat, programokat tanít a megértés és az önismeret serkentése helyett, hatalmas mértékben hozzájárul a nemzet, a közösség és az egyén halálához, és a biorobotok szaporodását szorgalmazza.
Ha önismerettel nem rendelkezel, teljesen kizárt annak lehetősége, hogy gyerekedet életre neveld, ahelyett, hogy élettelen robottá válását segítsd. Ki vagy te valójában? Hol van a figyelmed? Kit és mit szolgál a te értékes figyelmed?

Szabad Gondolat 2012.09.17: MI AZ EMBER?

Az emberek rabok a tudatlanság börtönében, kik azon versenyeznek egymással, hogy melyikük cellája rendelkezik a legdíszesebb és a legvastagabb falakkal. A nyertes példáját követi az összes versenyző. Fáradtságot nem ismerve dolgozik tovább a falak vastagításában, hogy elnyerje az örök sötétség ajándékát.

Szabad Gondolat 2012.09.18: AZ EMBER MINT TEREMTŐ:

Ultra-spirituális világodban megtanultad, hogy mindannyian teremtők vagytok. Csak azt nem veszed észre, hogy egyelőre még csak a tudatlanságoddal és a vakságoddal teremtesz, a teremtményed meg élve felfal, megemészt, majd kiszar téged.
A tudatlan ember folyamatosan megteremti azon (számára többnyire kényelmetlen) szituációkat, melyek serkentik számára a megértést, oldják a tudatlanságát. Tehát mindenki a saját tudatlanságának megfelelően, a benne élő isteni rend segítségével “vonzza”, teremti meg a fájdalom és a szenvedés lehetőségét, melyet ha alázattal tud fogadni, segíti a tudatlanság és a sötétség szétoszlatását az elmében.
A sok spirituális mézes-mázas maszlag után bizonyára rosszul esik ezen sorokat olvasni, de tudnod kell, hogy csak azért falod be a hangzatos szavakat, mert jól esik a képzetekbe, a valótlanságokba szerelmes hamis énnek. Ezzel a magatartásoddal még véletlenül sem az áhított megvilágosodás irányába visz az utad, hanem a tévképzetektől hemzsegő feneketlen sötétség felé. Azt mondják neked, hogy légy pozitív. Azt mondom neked, hogy érts, mert megvan az eszközöd hozzá. Azzal hogy hátat fordítasz annak, ami kényelmetlen, saját vakságod, saját szenvedéseid időtartamát növeled. A valóság nem ismer sem pozitívat sem negatívat!

Szabad Gondolat 2012.09.19: AZ EMBER MINT TUDATOS TEREMTŐ:

Ha már kijöttél a tudatlanság erdejéből és ráléptél a tudatosság mezejére, kezdetét veheti a TUDATOS teremtés. Azt, hogy mennyire vagy közel vagy távol ettől, a következő kérdések alapján döntheted el:
Érzel-e még ellenszenvet embertársaid iránt?
Vannak-e még ragaszkodásaid, melyek valótlan képzeteket szülnek elmédben?
Harcolsz-e még azon szituációkkal, melyek számodra kényelmetlenek?
Vannak-e elvárásaid?
Az akaratodat mennyire sikerült a hagyással és az engedéssel helyettesítened?
A harctéren mennyire vagy képes aktív harcos helyett passzív megfigyelőként jelen lenni?
Mennyire tudsz őszinte lenni, mennyire engeded, hogy az legyen a felszínen is, ami a lelked legmélyén?
Hogy állsz a félelemmel?
Mennyire érted, hogy minden egyes találkozás, másokkal való együttlét, önmagaddal való ismerkedés lehetőségét hordozza?
Vannak-e még meg nem szüntetett korlátaid, melyek elzárnak téged a mástól, a másban önmagaddal való találkozás lehetőségétől?
Mennyire érzed, hogy a tisztánlátáshoz, a tudatod fejlesztéséhez, nem elég ezen sorokat vagy egyéb spirituális maszlagokat olvasnod?
Mennyire látod, hogy a felismerésekhez, a megértésekhez saját megélésekre van szükséged?
Van-e bátorságod a valós lépések megtételéhez?
Mennyire látod, hogy az igazságot nem más szájában kell keresned?
Mennyire tudod engedni, hogy az, amit tegnap igaznak hittél, átadja a helyet a ma “igazságainak”, és a ma igazságai se tapadjanak annyira meg elméd falán, hogy ne tudják átadni a helyet a holnap igazságainak?
Amennyiben sikerült valamennyire is őszintén megválaszolnod a fenti kérdéseket, nagyjából láthatod, hogy még milyen hosszú az utad a TUDATOS teremtésig.

Szabad Gondolat 2012.09.20: LÁTHATÓ ÉS LÁTHATATLAN KORLÁTOK

Az ember bár tudomásul veszi, hogy ő csak egy parányi része a mindent átható isteni tudatnak, mégis ragaszkodik korlátaihoz, melyek eltakarják szemei elől a végtelent, a teljes valóságot. Elméd egy kockába van zárva, melynek falait ha sikerül lebontani, nagyobb teret adsz neki, és a valóság egy nagyobb részét érzékeled. De te tudattalanul a falak megszilárdításán munkálkodsz, mert az értelem helyett a sötétség élettelen biztonságát választottad. Felismered-e a ragaszkodásokat, melyek nem engedik, hogy lebontsd a falakat?
KORLÁTAIDNAK CSAK EGY IGEN PICI TÖREDÉKÉT ÉRZÉKELED, MELYET FONTOS MEGISMERNED, MAJD LEVETKŐZNÖD AHHOZ, HOGY MEGISMERD A TÖBBIT.
Más szavakkal: az elméd a mag, melyet egy több rétegű burok vesz körül. Ez a burok, melyet maga az elme épít, befele vastagodik, folyamatosan emésztve a magot, míg az teljesen el nem fogy.
Egy fejlődő lélek nap mint nap újabb korlátokkal találkozik, melyeket megismerés és megértés által megszüntethet. Ekképp halad az emberi lét kiteljesedése útján. Ha ugyanazon korlátokkal találkozol nap mint nap, egy helyben stagnálsz, formai léted nem szolgálja a lelki fejlődést, ekképp értelmét veszíti, és kezdetét veszi az elmúlás. Ismerd meg, és értsd meg a ragaszkodásod tárgyát, a vakság forrását, hogy elindulhass a végtelen felé.

Szabad Gondolat 2012.09.21: EMBERI SEGÍTŐKÉSZSÉG:

Az ember segíteni akarása veszélyesebb, mint egy őszintén kinyilvánított gyilkossági szándék. Míg az utóbbi nyíltan kifejezi, hogy az életedre tör, addig az utóbbi a segítés leple alatt teszi ugyanezt. Aki segíteni akar, csak abban tud segíteni neked, hogy megszabadulj igazi önmagadtól és olyan légy, amilyennek látni akar téged.
A segíteni akarás a legálnokabb játéka az emberi egónak. Óvakodj azoktól, akik segíteni AKARNAK! Az igaz segítség, mely lelki épülésedet szolgálja, nem tolakodik, hanem szelíden felkínálja magát számodra, tiszteletben tartva szabad választásod. Az igaz segítséget nem kell kérned. Az igaz segítség mindig rendelkezésedre áll. Az igaz segítséget nehéz észrevenni a zajban. Az igaz segítség egyszerre választja ki a segítőt, és a segítségre szorulót. Az igaz segítség nem csak pillanatnyi megkönnyebbülést kínál, hanem egy új lehetőséget az életre.
Segíteni “akarásod” a legbiztosabb jele annak, hogy segítségre szorulsz. Nem kell keresned az alkalmat a segítésre. Az alkalom megkeres téged. Csak legyen akit.

Szabad Gondolat 2012.09.22: VALLÁSOS ESÉLYEK:

A vallásos embernek körülbelül akkora az esélye, hogy megértse a tanító üzeneteit (akire a vallása épül), mint a tevének arra, hogy keresztülsétáljon a tű fokán.
https://szabadgondolat.wordpress.com/2012/08/10/a-vallas-rovid-tortenete-2/

 

Reklámok
Categories: Minden | 4 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

4 thoughts on “Napi Szabad Gondolat – 13. hét

 1. Huliganthropus

  A láthatatlan korlátokba lehet kapaszkodni legalább. Ha a vastag falak vékonyulnak, leomlanak, a burkok felrepednek, s már padló sincs a talpad alatt, a semmibe zuhansz. Ott találod magad a semmi közepén, társak nélkül. A többiek saját lélekzárkáik foglyai, még arra is elveszted az esélyt, hogy átdörömbölhess nekik…
  Megvilágosodva magányosan, jó és rossz nélkül, fent és lent nélkül, időtlenül, jövendő célok nélkül az elmúlt emlékein rágódva mit ér az ember? Már ha megmarad embernek… Vagy sátán lesz, vagy isten. Egyszer ez, másszor az. Haragvó isten, derűs és jóhiszemű ördög. Teremtsünk új (álom)világokat! Az ember porból vétetett, az istenek vízből (legalábbis számos teremtéstörténet szerint mikor a teremtő tudatra ébredt, már volt víz). Ha az istenlétet is kitanultuk, mivé válhatunk?

  • Mi értelme emberként az ember felettiről beszélni, míg még emberi létünk is rejtély előttünk? Emberi létünk teljes megismerése után léphetjük át az emberfeletti határát. Hogyan ismerhetem meg az embert, míg embertársamban ellenséget látok? Mennyire látom, hogy az, ami vagyok, amit érzékelek magamról, csak parányi része annak sok lehetőségnek, ami az ember lehet?
   A végtelen milyenségéről ítéletet mondani a véges létezőként felelőtlenség. Max. csak találgathatok, fantáziálgathatok.

   • Huliganthropus

    Az emberben megvan az isteni rész, hogyne szándékozna istenné lenni? (Hogy mi módon, az más kérdés.) Ha pedig isten is ember is, mire vágyna jobban, mint istenek teremtőjévé lenni. Mert ha isten saját képére teremtett minket, vélelmezhetően ő is “örökölte” saját megálmodója ábrázatát, s részben annak tudását is. Az ember ezokból minél nagyobb porszem szeretne lenni. Isteni jégkristály, mégha szennyezett is. De egyre növekvő. Miért állnánk meg az ember, isten, isten-isten szinten, ha már belekóstoltunk a tiltott gyümölcsbe?
    Én sem a portással akarok beszélni, hanem a főnökkel.
    Az pedig biztosan nem csíki, ahogy én sem… 🙂

 2. Visszajelzés: Az Élet Piramisa « Szabad Gondolat

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.