Egy másik Jézus történet (Az Őslakó)

“Buddha és Jézus sírna, ha látná, miket tettek a nevükben.”

Megjelenése után nemsokkal tudomást szereztem Jerome Bixby utolsó könyve alapján készült filmről, melynek forgatókönyvét az író halálos ágyán fejezte be. Saját véleményem szerint egyik legütősebb játékfilm, mit valaha az emberi szemek elé tett az amerikai filmipar. Azt hiszem, elmondható, hogy egyáltalán nem vall az amerikai filmiparra az ilyen filmek forgatása, mivel mint megszokhattuk, ő inkább az emberi tudat altatásában igyekszik jelentős szerepet vállalni.
Ha azt mondom, hogy a film 90 százaléka egyetlen szobában játszódik, azzal talán már ki is szűröm az akció rajongókat. Elárulom, hogy ettől függetlenül tematikailag annyira erős, hogy ha valaki megragadja a fonalat, talán két napi ébrenlét után sem alszik bele. Ha megnézted a, Hogyan lett Jézusból Krisztus című filmet, ez a film lesz a hab a tortán. Nagyon megpiszkálja az alvó elméket. Tükröt állít emberi mivoltodnak, és arra késztet, ha eddig nem tetted, széttörd elméd börtöne falait.
Az a tény, hogy az írójának annyira fontos volt ez a könyv, hogy még a halálos ágyán is vele dolgozott, nagyon elgondolkodtató! Más érdekesség a filmről, hogy az interneten, a torrent oldalakon keresztül vállt ismertté és népszerűvé. Ezért a producerek nemcsak, hogy nem nehezteltek a felhasználókra, hanem nyilvánosan köszönetet is mondtak a terjesztésért.
Nem szaporítom tovább. Inkább átadom a szót az őslakónak. Előtte még egy kérdést felteszek, melyet a film megnézése után javaslok megválaszolni:
Mennyivel hihetőbbek a szentnek mondott írások, mint az, amit ebben a filmben látsz?

 

Categories: Minden | Címkék: , , , , , , , | 8 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

8 thoughts on “Egy másik Jézus történet (Az Őslakó)

  1. Cecilia

    Huuu ha, na ez aztan igen…ez egy muvesz film…igazan sokkolonak talalom,egy film mely inkabb tanit es gondolkodasra kesztet ….es tenyleg mi van akkor ha a mai vilagba tenyleg semmi sem olyan sablonos akar kobevesett minden ahogyan azt gondoljuk???.huhh es hogy a kerdesre valaszoljak ,hogy mi mennyivel hihetobb en most a film hatasa utan azt tudom irni hogy most azt sem tudom hogy mi volt ,mi van ,es h mi lessz … teljesen azt erzem, hogy osszevagyok zavarodva es semmi sem tiszta..:) ja es amugy nalam mar teljesen hab van a tortan:D:D

  2. Én azt éreztem: igen, ez az, megvan, ezt TUDOM.
    Köszönöm.

  3. Indigósirály

    Talán Deepak Chopra valamelyik könyvében olvastam egy bölcsről, aki már egyfolytában több ezer éve él a barlangjában valahol a Himalája környékén. A szerző személyesen is járt nála, és igen öregnek látta. Aki nem zárta be gondolkodását az anyagi világba, az könnyebben elhiszi, hogy ez valóságos lehet.
    A film kitűnő, remekül érzékelteti, milyen nehéz bármilyen új gondolatot elővenni. Márpedig lesznek még nagyobb meglepetések is. Különösen azoknak, akik a spirituális fejlődést választották. Jól felkészít a film.

  4. Párszor megnéztem, ki is írtam dvd-re. hatalmas mű 😀

  5. Luca

    Legjobb film, amit valaha láttam :)) és hihető!

  6. iehtie

    nagyon érdekes és hihető:) )

  7. Gaál Antal

    Nem az a kérdés, hogy mindez hihető-e vagy sem. Mindnyájan tudjuk, hogy a fizikai létünk véges, 10, 100 vagy 1000 év múlva – tökmindegy, hogy mennyit írok – a test elemeire szétesik, teljesen átalakul, magyarul írhatnám azt, hogy ha nem hamvasztanak el bennünket, akkor a férgek zabálnak föl. De mit? A porhüvelyünket, ami a földi létünk során képviseli azt, ami a lényegünk. Nevezhetem léleknek, szellemlénynek, úgy sincs rá jó szó. És ez független az anyagi világtól, ami azt jelenti, hogy sem térben, sem időben nem definiálható. Az örök életű Oldman-nel erre akartak utalni. Az, hogy közben különböző korokról mesélt, ráadásul még Jézus is volt, nem több érdekes tölteléknél. Lehetett volna épp Nagy Sándor is – most épp ő jutott eszembe. Ettől függetlenül a keresztény tanokról és szertartásokról mondottak igen izgalmas kérdéseket vetnek föl, amit a mai keresztény egyházak mélyen elhallgatnak: hogy minden tanításuk és szertartásuk már évszázadokkal korábban élt és létezett. Összeszedték és némileg áthangolták ezeket, aztán azt hitték magukról, hogy föltalálták a spanyolviaszt.

  8. reka

    Nagyon tetszik.reka

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Start a Blog at WordPress.com.