Napi Szabad Gondolat – 12. hét

Szabad Gondolat 2012.09.09: VÁLTOZÁS, FEJLŐDÉS, BIZTONSÁGÉRZET

Az ember szeretne fejlődni, és még a józan ész sem tagadhatja, hogy a fejlődéshez változásra, a változás megértésére, elfogadására van szükség.
Mégis foggal körömmel ragaszkodik a szabályokhoz, a törvényekhez, a korlátokhoz, a változatlanhoz, mely a biztonságérzet ILLÚZIÓJÁT kínálja számára cserében azért, hogy lemond szabadságáról, lelki kiteljesedéséről. Eközben a hazugságok sokaságát sorakoztatja fel az elme, hogy meggyőzze gazdáját arról, hogy ő mégiscsak fejlődik. Ennek a hazug fejlődésnek az eredménye a közel hétmilliárd biorobot, mely földünket benépesíti, élőlények számára lakhatatlanná teszi.
Annak biztos jele, hogy mozdulatlanul állsz a gödörben, ahonnét nincs rálátásod az élet sokszínűségére, a változás lehetőségére az, hogy azt “akarod hinni” magadról, hogy fejlődsz. Vajon a mindent átitató isteni rendet érdekli, hogy te épp milyen hithez ragaszkodsz, MIT AKARSZ HINNI?

Szabad Gondolat 2012.09.10: MEGJAVÍTANI:

Sokszor olyan dolgokat próbál az ember megjavítani, melyek soha nem is voltak “jók”. Az, hogy jónak látta egy ideig, lehetett a vágy, az emberi ragaszkodás KÉPZETT SZÜLEMÉNYE. Mielőtt az ember erőltetné valaminek a megjavítását, “helyreállítását”, fontos lenne megvizsgálnia, hogy amin javítani akar, minek köszönhetően volt jó valamikor, hogy jelen voltak-e a buja vágyak, a hiú remények, az emberi ragaszkodások, melyek a lélek fejlődésének késleltetői.

Szabad Gondolat 2012.09.11: AZ ELHALLGATOTT TUDÁS:

Gondolkodtál már azon, hogy mit ér a tudás, (ami az eddig felhalmozott élettapasztalat eredménye, melyet sokszor külső források serkentettek, ébresztettek benned) ha ELHALLGATOD, ha nincs bátorságod a MEGFELELŐ időben, a MEGFELELŐ helyen a MEGFELELŐ személynek/személyeknek megmutatni. Ha félelem van benned, ami meggátolja, hogy, megoszd azt, amit eddig gyűjtöttél, miért kapnál egy dekával is többet a lelket felszabadító felismerésekből? Egyáltalán érdemesnek találod magad arra, hogy többet kapj, hogy többet érts, ha azt, amid már van, elzárod a külvilágtól, még akkor is, amikor egy belső hang arra biztat, hogy MOST ADD, MERT MOST VAN RÁ SZÜKSÉG.
Készen állsz a megfelelő időben, a megfelelő helyen, a megfelelő személynek/személyeknek önzetlenül, félelem nélkül megmutatni, odaajándékozni azt, amit eddig megismertél, hogy ez által alkalmassá válhass a még több befogadására, megértésére, hogy folytathasd az isteni tudat “teljes megismerése” felé vezető utat?
Készen állsz arra, hogy megtedd azt az egyetlen lépést felé, hogy ő százat megtegyen te feléd? Miért vagy lusta?

Szabad Gondolat 2012.09.12: BOLDOG LESZEL!

Majd egyszer te is boldog leszel, HA RÁÉRSZ. Addig meg halad minden a TERV, a PROGRAM szerint. Fontos tudnod, hogy bármennyire is száguldasz, MA csak a tegnap örömeit, igazságait éled, holnap meg a máét, közben meg a jövő képzetét építed, szépíted. Soha nem élő az igazság benned, mert amire te figyelmet szentelsz rá, akkora már csak féligazság. A tegnap “igazsága” állandóan fogy, kopik, elavul. A végén már olyan” igazságokra” szenteled a figyelmed, melyeknek már semmilyen közük a ma “igazságához”. Ekképp soha nem láthatod meg a (jelen)lét teljes valóságát. Mindig olyan “igazságokat” vélsz ismerni, melyek már nem is léteznek. A világegyetem állandó változásban van. Minden nap egy új világegyetembe kerülsz. Miért kínozod magad azzal, hogy folyamatosan a tegnapi világegyetem szabályaihoz, igazságaihoz kötődsz? Ha ezt teszed, miért csodálkozol, hogy kikezdett a betegség, a rák?

Szabad Gondolat 2012.09.13: ÉGI VILÁG, ÖNISMERET:

Azt mondod, kíváncsi vagy az égiekre.
Azt mondod, meg szeretnéd ismerni őket.
Azt mondod, hiszel bennük.
Azt kérdem, ki az, aki kíváncsi az égiekre.
Azt kérdem, ki az, aki meg szeretné ismerni őket.
Azt kérdem, ki az, aki hisz bennük.
Mennyire lehet valós egy róluk alkotott kép, ha még azt sem tudod, ki az, aki a képet alkotja? Érzed a súlyát az ÖNISMERET nélküli hitnek, képzelgésnek, fantáziálásnak?
A legtöbben elmenekülnek ezen kényelmetlennek tűnő kérdések elől. De miért menekülne bárki is, ha nem RAGASZKODNA egy bizonyos általa kialakított, az egónak is tetsző képzethez?
Azt mondod, meg szeretnéd ismerni Istent, de nem ismered azt, aki meg szeretné ismerni őt. Van-e egy konkrét alanya az állításnak? Van-e aki megismerje Istent? Ki az?
Mi haszna az ufókról, az istenekről, az égiekről beszélni, ha még a legelemibb kérdést sem tudod megválaszolni: KI VAGY TE? Ki az, aki hisz? Ki az, aki remél? Ki az, aki kíváncsi? Ki az, aki vágyódik? Ki az, aki ragaszkodik? Ki az, aki fel szeretné fedezni a világegyetemet? Önvalódról is csak egy képzettel rendelkezel, de szemrebbenés nélkül kijelented, hogy TUDSZ TE MINDENT.
Egy ÖNISMERETTEL nem rendelkező személy, hisz egy olyan dologban, melyet még annyira sem ismer, mint önmagát. Még arra is képes, hogy azt hazudja, hogy ez már nem is hit, hanem tudás. Ez vagy te!
Hogyan kaphatnál valós képet egy rajtad kívülálló létezőről, ha önmagad valóságát nem ismered? A józan paraszti észt kérdezd, hogy mit mond. Lehetséges ez?
Ki vagy te valójában? Ki az, aki az illúziók világát építi?

Szabad Gondolat 2012.09.14: VAN MAGYARÁZAT!

Sokakat az önismeret iránti kiolthatatlan vágy hevít, mely hiányában minden értelmetlen. Az ember veleszületett szomjat érez az értésre, szüksége van a magyarázatokra. De vajon látja-e, hogy még a magyarázatokat, az értést sem birtokolhatja, hogy még egy cseppnyi ragaszkodás is hazugságot, valótlan MAGYARÁZATOKAT szül?
Az ember ha magyarázatot AKAR, LESZ MAGYARÁZAT.
De milyen magyarázat?
Látod-e, hogy a VALÓSÁGOT csak a természetesség, a könnyedség valamint az “akarás”, a “kell” és a harc teljes hiánya mutathatja meg számodra? El tudod engedni az önimádatot, el tudsz szakadni egy percre a hamis éntől, mely fáradhatatlanul halmozza az önmagáról alkotott hiú képeket? Tudod ENGEDNI a csendet, hogy megmutassa az önvalót?

Szabad Gondolat 2012.09.15: KOROK, NEMEK, SZÍNEK HARCA

Ha tudnád, hogy egyszerre vagy öreg és fiatal, férfi és nő, fehér és fekete, szegény és gazdag, beteg és egészséges, soha nem harcolnál a MÁSSAL, hanem csendesen megfigyelnéd mindenben és mindenkiben önmagadat, azt a lehetőséget, mely benned is szintúgy megtalálható, mint a MÁSBAN, hogy azzal is közelebb kerülj a végtelen isteni tudat megértéséhez.
Hatalmas kegyelem az öreg számára, hogy a fiatalban is önmagát láthatja, a fiatal számára, hogy az öregben is önmagát láthatja.
Hatalmas kegyelem a gazdag számára, hogy a koldusban is önmagát láthatja, a koldus számára, hogy a gazdagban is önmagát láthatja.
Hatalmas kegyelem a fehér számára, hogy a feketében is önmagát láthatja, a fekete számára, hogy a fehérben is önmagát láthatja. Hatalmas kegyelem a férfi számára, hogy a nőben is önmagát láthatja, a nő számára, hogy a férfiban is önmagát láthatja.
Hatalmas kegyelem az egészségesnek, hogy a betegben is önmagát láthatja, a beteg számára, hogy az egészségesben is önmagát láthatja.
Ha erre képes vagy, nincs szükséged többé a szenvedésre, nincs szükséged többé a fájdalomra, nincs szükséged többé a születésre, nincs szükséged többé a halálra, nyugodtan élvezheted a végtelen lehetőségek találkozásából származó végeláthatatlan változást, a szüntelen létújulást.

 

Ha szeretnéd, hogy frissiben eljussanak hozzád, kattints IDE, majd a “Feliratkozás” gombra.

Reklámok
Categories: Minden | Hozzászólás

Bejegyzés navigáció

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.