Napi Szabad Gondolat – 11. hét

Szabad Gondolat 2012.09.02: EMBER ÉS VIRÁG:

Photo: Szabad Gondolat 2012.09.02: EMBER ÉS VIRÁG:Az ember olyan mint a virág: hiába öntözöd, ha nem kap fényt, elhervad. A legjobb gyógyszerek, orvosságok, csodaszerek, gyógyítók sem menthetik meg az életed, ha elméd sötétségben van tartva. Ha egészséges szeretnél maradni, ha megszeretnél gyógyulni, mindenekelőtt engedj kis fényt elmédre, hogy oldja az évezredes sötétet, mely már megkérgesedett rajta. Hangsúlyozom: ENGEDJ rá fényt. Ne akard, ne kapkodj utána, ne gátold! Csak ENGEDD! Ekképp lelked újra tavaszi pompában fog gyöngyözni, gazdája EGÉSZségben újjászületni.Az ember olyan mint a virág: hiába öntözöd, ha nem kap fényt, elhervad. A legjobb gyógyszerek, orvosságok, csodaszerek, gyógyítók sem menthetik meg az életed, ha elméd sötétségben van tartva. Ha egészséges szeretnél maradni, ha megszeretnél gyógyulni, mindenekelőtt engedj kis fényt elmédre, hogy oldja az évezredes sötétet, mely már megkérgesedett rajta.
Hangsúlyozom: ENGEDJ rá fényt. Ne akard, ne kapkodj utána, ne gátold! Csak ENGEDD! Ekképp lelked újra tavaszi pompában fog gyöngyözni, gazdája EGÉSZségben újjászületni.

Szabad Gondolat 2012.09.03:
BUDDHA MÓDRA MEGVILÁGOSODNI:

Egyetlen akadálya annak, hogy Buddha módra megvilágosodj az, hogy nem vagy te Buddha. Buddha módra kizárólag csak a megsötétedést érheted el.
Még meddig követed más tanításait, más utasításait, más törvényeit arra vonatkozóan, hogy, miként KELL élned?
Mikor fogsz a saját utadra lépni?

Szabad Gondolat 2012.09.04: A CÉL ELÉRÉSE:

A társadalom arra nevel, hogy legyenek céljaid, és küzdjél értük. Igen, neki harcosokra van szüksége, még véletlenül sem olyan egyedekre, kik szívében-lelkében béke honol. A harc (a küszködés, az ellenségeskedés) és a tisztánlátás nem járnak kéz a kézben. Tehát inkább harcolj mintsem, hogy láss, érts, fejlődj, növekedj! Ha nem vagy harcos, hasztalanná, sőt akár veszélyessé is válhatsz minden földi hatalom számára, mert a megértés kezdetét veszi. Ezért “kell” neked egy CÉLÉRT küzdeni, harcolnod, ezért kell magadból hülyét csinálnod.
AMIKOR MÁR NINCS CÉL, AZ VAN, AMI VALÓJÁBAN VAN.
A nemesnek mondott célok a képzetek falával takarják el elméd előtt a valóságot.
Kérlek, ne feledd: folytathatod tovább a célratörő harcot, de meg kell szűnnöd embernek lenni! Továbbra is nevezheted magad embernek a lelki megnyugvásodért, de tudnod kell, hogy harcosként a leghalványabb fogalmad sem lesz annak valódi jelentéséről.

Szabad Gondolat 2012.09.05: A REND ÉS A RENDSZER:

Az ember egyik legfőbb hobbija a rendszer építés-rombolás.
A REND, ami szerint minden működik a világban, az általunk kialakított RENDSZEREK fölött van.
A rend végtelen, állandóan változik, tágul, fejlődik.
A mi rendszereink, láthatod, olyanok mint a beton: nem mozdulnak nem alakulnak, nem újulnak, legfeljebb csak robbannak, amikor már az élet nagyon döngeti belülről a falait.
Az újulás, a fejlődés, az emelkedés legnagyobb ellensége a rendszer maga, mely beton falakat emel az élet köré, mely lekorlátoz, csonkít, ellehetetlenít, gyilkolja a megújulás csíráját.
Az Élet építi és szépíti magát. Az eszelős emberi elme beteges ragaszkodásával ezt kizárólag csak akadályozni tudja.
Újíts, szépíts, építs, fess, énekelj, táncolj, élj! De ismerd meg a ragaszkodásod, mielőtt az úrrá lesz rajtad, és a halál szolgálatába szegődik!

Szabad Gondolat 2012.09.06: VÁLTOZÁSOK:

Az a változás, melyet erőszakkal, törvényekkel, szabályokkal mesterségesen generál az ember, nem jelent mást, mint a színpadon díszletet, színészeket cserélni. A színdarab akkor is színdarab marad, ha változtatjuk a díszletet, cseréljük a színészeket.
Ugyanígy a valóság valóság marad, bármivel leplezzük, takargatjuk azt.
A fa melynek kérge ép, de bele rohadt, előbb-utóbb élettelenül borul a földre.
ÉRTED MÁR, HOGY MI OKOZZA AZ ELMÚLÁST?

Szabad Gondolat 2012.09.07: EGÉSZSÉGES MUNKA:

Minőségre az, melyet az ember örömmel, jó kedvvel végez,
mennyiségre meg nem több, mint amennyit díjmentesen, anyagi haszon nélkül is elvégezne.
A fenti képlet alapján mennyire szolgálja az általad végzett munka az egészséged? Mennyire engedi a munkád, hogy bármilyen közöd is legyen az egészség fogalmához?

Szabad Gondolat 2012.09.08: A VARÁZSKÉRDÉS:

Ha bármilyen nyomást érzel, mely fékez, fullaszt, fájdalmat, gyötrődést, belső vagy külső harcot okoz, tedd fel magadnak a varázskérdést: MIT AKAROK, MI KELL? Kizárt dolog, hogy bármilyen bajod is legyen, ha semmit nem akarsz, semmi nem kell!
Ha már az alázat halvány nyoma is jelen van benned, ha már valamennyire is tudod az akarást a hagyással és a megértést, tisztánlátást éltető figyelemmel helyettesíteni, a nyomás csökkent, mígnem teljesen megszűnik.
Arra lettél nevelve, hogy akarattal mindent elérsz. Csak azt felejtették el közölni veled, hogy mindent, ami járműved (a tested) látszólagos kényelmét szolgálja. Ekképp feledkeztél meg az utasról, a “lelkedről”, mely hosszú idők óta a járművel azonosuló elme akaratától szenved, haldoklik.
MI A BAJOD? MIT AKARSZ?

Ha szeretnéd, hogy frissiben eljussanak hozzád, kattints IDE, majd a “Feliratkozás” gombra.

Reklámok
Categories: Minden | 2 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

2 thoughts on “Napi Szabad Gondolat – 11. hét

 1. Huliganthropus

  Igazad van, helyesbítenem kell eddigi szavaim, illetve behelyettesíteni.
  Ezentúl az általam eddig “tanítvány”-ként emlegetetteket (így magamat is) “utazó”-nak, úton lévőnek kell értelmezni. Milyen sokat jelent minőségében ez a szócsere, mekkora jelentésváltozást hoz. Ugyanis a tanítvány is mester, a mester is tanítvány, de mindketten útra keltek. A tanító előrébb tart, időnként lassabban lépdel, hogy bevárja a rábízottakat.
  Ha találkozni vágysz valakivel, ki az égig érő fa gyümölcseit eszi, vagy még első ágát sem érte el, sietned kell, vagy lemaradni. Megállni mi már nem tudunk. S ha valaki szembe jön… Te mit tennél? Ki lehet, aki visszafordul? Isten, sátán, vagy csak megtévelyedett? Ha ez utóbbi, segíteni kell-e, szabad-e őt azzal, mit mi helyesnek gondolunk? Mert mindenki másnak látja az utat magát is. Van aki égi lajtorjának, más világfának, hegyre vezető ösvénynek, lépcsőnek… s mi nekünk fel, másnak le. Az út nem egyirányú, mellékutaktól sem mentes. Ahogy pedig világunkban is, a mellékutak kis része csak a zsákutca.

  Egy autós kérdezi a földművest
  – Merre, és milyen messze van a következő falu?
  – Arrafelé légvonalban úgy öt kilométer, de én tudok egy rövidebb utat is…

 2. Visszajelzés: Napi Szabad Gondolat – 14. hét « Szabad Gondolat

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.