Napi Szabad Gondolat – 10. hét

Szabad Gondolat 2012.08.26: A SZAVAK ÉS A MEGVÁLTÁS:

A szavak még ha magától a teremtő istentől jönnek is, nem képesek senkinek megváltást hozni. A megváltás elnyeréséhez szükséges, hogy minden egyes egyén önmagában megtalálja a megváltót.
A legbölcsebb, a legtisztább, a legvilágosabb szavak is maximum csak egy dologra képesek: megerősítést, visszaigazolást adni annak a személynek, aki már elindult a megváltás felé vezető úton, anélkül, hogy követne bármit, bárkit, ami rajta kívülálló.
Szüntesd meg a pásztor, a mester, a tanító képzetét elmédben, mert mindaddig, amíg őt követed, nem fogsz kitalálni elméd sűrű útvesztőiből.

Szabad Gondolat 2012.08.27: AZ ÁLOM ÚJRAÉRTELMEZÉSE:

Gyerekkorodtól fogva azt hajtogatják neked, hogy “csak egy álom volt”. Arra lettél nevelve, hogy ne vedd komolyan az álmod. Ha mégis elkövetted azt a hibát, hogy odafigyeltél rájuk, ÁLMOS KÖNYVET nyomtak a kezedbe, hogy még véletlenül se te fejtsd meg őket, hanem egy előre megírt hazug definíciót fogadj el álmaid jelentéséről. Ekképp elhitted, hogy tudod, mit jelentenek álmaid, és lemondtál arról, hogy megkeresd, meglásd az összefüggést közöttük, és a te tényszerű valóságod között.
ÁLOM: Amikor az előre megírt programok szerint működő központi idegrendszer elfárad, meglassul, betekintést nyerhetsz emberi valóságod azon részébe, melyről épp azért nem szerzel tudomást, mert a programok folyamatosan igényt tartanak figyelmed száz százalékára. Ily módon váltál az általad érzékelt, egy előre megírt forgatókönyv szerint zajló fizikai lét rabjává, melyről azt gondolod, hogy a TELJES VALÓSÁG. Tovább itt: https://szabadgondolat.wordpress.com/2012/08/27/az-alom-ujraertelmezese/

Szabad Gondolat 2012.08.28: A CSEND – A PIHENÉS ILLÚZIÓJA

A megértést hozó csend nem helyfüggő. A legtöbben a természetbe mennek, hogy csendet kapjanak, észre nem véve, hogy a város zaját magukkal vitték. A hétvégi kikapcsolódás, kiszakadás csak egy képzet. Épp úgy a program része, mint az, amit hét közben teszel. Ha azt hiszed, neked elég egy hétvége vagy egy két hetes vakáció, hogy a fejedben futó programokat a termékeny csend felülírja, hogy egyáltalán átlásd, hogy milyen folyamatnak vagy a részese, tévedsz! Ahogy az erdőtüzet nem lehet két vödör vízzel eloltani, úgy a hosszú évek során íródott, és egyre mélyebbre hatoló programokat sem írhatja felül egy-két “szabad gondolat”.

Szabad Gondolat 2012.08.29: HÁTAT FORDÍTANI VAGY ÉLNI:

Az, hogy szemet hunysz a hazugságok felett, még nem jelenti, hogy azok meg is szűnnek létezni, és nem lesznek hatással az életedre, és azt sem jelenti, hogy ily módon nem veszel részt (akár passzívan) a terjesztésükben. Nem arra születtél, hogy végigaludd az életed, és a végén majd eszeveszett módon menekülj a fizikai elmúlás elől. Tudnod kell, hogy ha nem érted meg, mit jelent felelősnek lenni mindenért, amit látsz, amit tapasztalsz, úgy végzed mint a többi birka. Ha megérted, megélheted majd a végső katarzist, a legnagyobb ünnepet, amin túl már érzed, hogy nincs szükséged a fizikai formádra, és könnyedén, hálaérzet kíséretében adod majd vissza a földnek.

Szabad Gondolat 2012.08.30: ÉRTÉKRENDEK HÁBORÚJA:

Ha őszintén járod az utat, elkerülhetetlen, hogy a váltás az értékrendedben bekövetkezzék. A változást lehet siettetni, de nem ajánlatos. Amennyiben erőltetett, az illúzióvilág értékrendje harcba kerül a valóság értékrendjével, melynek drasztikus következményei lehetnek a változásban levő személyre nézve. Ezért fontos tisztán látni és ismerni, mi az ami volt, amit maga mögött hagy az ember, és miről szól az új, mely leváltja a régit. Akinél a váltás hirtelen következik be, arról talán még az istenek is levették gondjukat.

Szabad Gondolat 2012.08.31: ÉN, A PAP

Isten nevében isteni dolgokról beszélek. Azt mondom, hogy Isten üzenetét tolmácsolom neked, cselekedeteimet Isten irányítja. Ezért elvárom tőled, hogy higgy szavaimban feltétel, kétkedés és kérdések nélkül.
Ha bármilyen probléma üti fel fejét az egyház színfalai mögött, azt az emberi gyarlóságra fogom, annak ellenére, hogy isteni sugallatra cselekszem, és Isten akaratát teljesítem.
Én vagyok az első, aki megszegi Isten parancsait:
Isten azt mondta, hogy nevét hiába ne vegyem. Én mégis megteszem. Ha valami nagy hazugságot szeretnék elhitetni veled, hozzáfűzöm, hogy ez az Isten igéje, tudva azt, hogy te Isten szavát nem mered megkérdőjelezni, mert az bűn, és a pokol tüzében égsz érte. Az ő nevében sok más valótlanságot, mesét mondok neked, amit te nem mersz nem elhinni.
Isten azt mondta, hogy ne paráználkodjak. Én mégis megteszem egyrészt azért, mert nekem is szükségem van a nemi életre, és gondolatban már amúgy is megteszem, másrészt meg azért, mert nem tartozom felelősséggel senkinek, és a lányok között kedvemre válogathatok. Az egyház egyébként is elnézi nekem, hogy csajozok, és még gyerekeim is vannak.
Isten azt mondja ne ítéljek. Én meg azt mondom, hogy az üdvözüléshez vezető EGYETLEN út: elfogadni Jézust megváltódnak. Ezzel a kijelentésemmel emberek milliói felett mondtam ítéletet, akik még csak nem is hallottak Jézusról, neveztem őket Lucifer embereinek, akiktől értelemszerűen távol kell tartanod magad. Egység? Hogy?
Azt mondom neki, hogy legyen meg a te akaratod. Mégis, amikor olyan dolog történik, ami nekem nem tetszik, ROSSZNAK ÍTÉLEM AZT, és erre tanítalak téged is. Arra bátorítalak, hogy ítélkezz Isten műve felett, tudatlan módon, sötét elmével higgy a rosszban, és nevezd is meg, keress magadnak ellenségeket. Közben elfelejted, hogy Isten tudta, akarata nélkül semmi nem történik, mert ő mindenütt ott van, mindenben jelen van.
Még egy középcsoportos gyerek is túl gyengének és unalmasnak minősítené ezt a mesét. Te meg évtizedeket szenvedtél már miatta.
Még meddig teszed?
Kedves birka! Én a pásztorod nagyon fontos szerepet töltök be az életedben. Folyamatosan hazudok neked, megtévesztelek, félrevezetlek, félelemben, rettegésben tartalak. Temetésekkor még jobban növelem a fizikai elmúlástól való rettegést benned. Mindezt természetesen az Isten nevében teszem, hogy te ne merd megkérdőjelezni egyetlen szavamat sem. És pont ez által arra ösztönözlek téged, hogy vedd már észre, hogy neked nem rám, egy hazug próféta szavaira van szükséged, hogy boldog lehess, hogy üdvözülhess, hanem te magad kell megtaláld a számodra, egyedi megismételhetetlen emberi lény számára legjárhatóbb utat. Ha nem halsz bele a rettegésbe a félelembe és a szenvedésbe, ami abból származik, hogy folyamatosan hazudok neked, valótlanságokkal etetlek, akkor megerősödsz, hátat fordítasz nekem, megtalálod igaz önmagad, és az utat ki a sötétből, újjászületsz.
A szentmise véget ért, járj békével! (Ha mersz.)

Szabad Gondolat 2012.09.01: A VERSENY – KI A GYORSABB?

Az élet minduntalan bebizonyítja számodra, hogy a probléma gyorsabban jár, mint te. Mégis hátat fordítasz neki, elszaladsz előle. De folyton azt kell tapasztalnod, hogy a probléma mégiscsak előtted jár, valahogy eléd kerül, és keresztezi az utad.
Ha már látod, hogy nem működik, miért menekülsz? Miért nem állsz meg? Miért nem nézel szembe vele? Miért nem hagyod, hogy a megértés megszülessen, és az által a probléma irányt változtasson, tőled eltávolodjon? Olyan vagy mint egy bélyeggyűjtő! A problémáid a bélyegek. Minél gyorsabban szaladsz, minél jobban menekülsz, annál több van belőlük. Nem látod? Miért menekülsz? Honnét? Hova?
Egy dolgot ne feledj: a valóságot nem érdekli, hogy te pozitív gondolkodású vagy. Magadat hülyítheted, őt nem! Számára nincs pozitív illetve negatív. Számára az van, ami VAN. Miért ragaszkodsz te a pozitívhoz vagy a negatívhoz? Miért nem a lét igazságát, annak valóságát keresed előjelek használata nélkül?
Magadat hülyítheted, de a lét alapigazságai a hülyeségeidtől függetlenek maradnak, ÉS VALAMI ÚJBÓL MEGELŐZ…

Ha szeretnéd, hogy frissiben eljussanak hozzád, kattints IDE, majd a “Feliratkozás” gombra.

Reklámok
Categories: Minden | 3 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

3 thoughts on “Napi Szabad Gondolat – 10. hét

 1. Huliganthropus

  Szentháromság:

  Magam vagyok a tanító és ennek tanítványa is. S e tanítvány istene szintén, ki maga a mester.

  Nagy Feró (-tól szabadon) jól fogalmaz:

  “A gondolat előtt a szó csak térden állhat…

  A gondolat olyan, mint az a fény ott. Bilincse a sötétség.
  Lelked kimondaná, de nyelved az fél…

  Választ adni kérlek ne akarj még ma,
  Mert szavakkal túl nehéz,
  Egyszer majd megérted, miért.”

 2. szivárványhavasán

  Hát nem csodálatos, végtelen az a szeretet, amit Jézus “közvetít(ett)” nekünk, amikor feltették a keresztre? De nem csak akkor, hanem egész általunk ismert életében… (hogy mennyire ismert, az más kérdés…) És a megfeszítése nem a zsidó hagyományban élõ bûnbak szerepével azonos, szerintem, még ha számos egyházi személy így is gondolja. A barátaiért halt meg, határtalan SZER-etetbõl. Vagy halálával is csak példát akart mutatni? “Gyerünk, gyerekek, én megmutatom, hogy csinálom, aztán a többi a ti dolgotok, csak tudni kell a Jót, a szeretetet.” Olvasok egy könyvet a boldogság-hálóról… igyekszem nem elfogultan, hanem nyitottsággal. A szerzõ SZER-hálónak nevezi, s azt állítja, a táltos/rovásírás segítségével megfejthetõ a mûködése. Tisztelem a kutatásait, becsülöm és szeretem a rovást is. Meg persze a táltosok is tudhatnak valamit, lásd Wass Albert írásainak jórészét, a székely hagyományt… de ha ezt is megkérdõjelezhetetlen tényként tekintenénk, máris visszaesnénk a birka-létbe. Szerintem ez is, mint rengeteg más dolog, lehetõség. Lehetõség arra, hogy mindenképp és minden segítséggel a jóra törekedjünk. Mert dogmák ide vagy oda, beszélni bármirõl lehet, érezni azonban… hát igen, érezni-tudni nehéz (feladat) , és nagy felelõsség. “De addig jaj, kik látva látnak s a vaknak nem adnak szemükbõl” József Atilla.
  Tehát felelõsségteljes szeretet a dolgunk, a többi jön magától… 😉 hol könnyebben, hol nehezebben 🙂 olyan nincs, hogy Isten, a Teremtõ Erõ, Boldogasszony, Jézus, Allah, Buddha és nevezze ki hogy szeretné, ne segítsen. Õk jók. Mi pedig segítsünk Nekik, hogy ne szomorodjanak el 🙂 Sok boldogságot mindenkinek! “Minden élet csak egy hangulat” Wass A. – hát életerõsen, lelkesen nem könnyebb? ;D

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.