Napi Szabad Gondolat – 8. hét

Szabad Gondolat 2012.08.12: ÉLNI VAGY ÉRNI?

Nagyon akarunk élni, és nem látjuk, hogy nem ÉLNI jöttünk, hanem célba ÉRNI. A fizikai lét akarása/birtoklása annak elvesztéséve jár. Minél inkább akarsz ÉLNI, annál inkább megfeledkezel az ÉLET valódi jelentéséről.
Akarás nélkül nincs félelem. Akarás hiányában teljes az elem, megjelenik az ÉRT-ELEM. Ha ezt tisztán érted és átérzed, megvan minden eszközöd az ÉRÉSRE, ekképp a születésre. Amíg más élni akar, te csak ENGEDD, hogy az érés megtörténjen. A GYÜMÖLCS HA BEÉRIK, AZ ÉLET MEGSZÜLETIK. Érés előtt az élet csupán illúzió.
https://szabadgondolat.wordpress.com/2011/12/16/az-let-rabsgban/

Szabad Gondolat 2012.08.13: A VALÓDI SZENNYEZÉS/MÉRGEZÉS:

Amíg folyamatosan arra figyelünk, hogy melyek azok az anyagok, melyek mérgezően hatnak szervezetünkre, elkerüli figyelmünket, hogy melyek azok az információk, melyek mérgezően hatnak lelkünkre. Az emberi test valódi immunrendszere az egészséges, kiegyensúlyozott lelkiállapot. Nem vesszük észre, hogy a legerősebb támadások melyek az embert érik, szellemi szinten érkeznek. Vannak akik, nagyon jól tudják, hogy addig, amíg egyensúlyban a lélek, az emberi test mindent elvisel, ezért hiábavaló a klór, a fluor, a higany, a kálium, és az összes ipar által előállított, élelmiszerben megtalálható, tartósító szernek becézett méreg. Azért szükséges a sok hamis FÉLELEMKELTŐ információ, hogy a belső egyensúlyt megbontsa, a valódi immunitást felszámolja. Ezek után elég egy enyhe nyári szellő, és máris a gödör peremén tántorogsz. Leginkább arra figyelj, milyen táplálékot adsz a lelkednek, mert ha az megsérül, a modern orvostudomány, az ayurvéda, a szellemgyógyászat eszközei együttvéve sem mentik meg a tested! Nagyon fontos szembenézned a félelmeddel, megismerned a forrását, megértened, hogyan váltál alkalmassá a lelki mérgezés, a félelem befogadására és tárolására. SZEMBENÉZNI, NEM HÁTAT FORDÍTANI!

Szabad Gondolat 2012.08.14: MELYEK A KORLÁTOK?

Melyek a korlátok, amelyeket felismersz?
Melyek a korlátok, amelyeket (még) nem ismersz fel, amelyeket (még) erénynek hiszel?
Melyek a korlátok, amelyek szétválasztanak, melyek eltávolítanak embertársaidtól?
Melyek a félelmek, melyek a ragaszkodások, a hamis információk, amelyekkel korlátaid falát vastagítod?
Mi az, ami megfékez, hogy elindulj felebarátod irányába?
Mi az, ami megakadályoz abban, hogy megtaláld, felismerd, megtapasztald önmagadat embertársaid tükrében?
Mennyit fizettél az anyagi világ urának ezekért a korlátokért?
Mennyiért biztosítja számodra határaid védelmét, melyek elzárnak téged embertársaidtól, LÉTEZÉSED TELJES MEGÉRTÉSÉNEK LEHETŐSÉGÉTŐL?
Amit védelemnek nevezel nem más, mint egy eszköz, mely az elmédet sötétségben tartja, mely megfoszt téged az ébredés lehetőségétől.
Ma még nem késő, felismerned és megszüntetned a korlátaidat. Holnap már nem lesz aki!

Szabad Gondolat 2012.08.15: TUDATOSAN VÁLASZTANI AZ ÉLETET

Ha már tisztán LÁTOD, hogy az vagy, amit/akit tapasztalsz, megérted azt is, hogy minél több embert engedsz közel magadhoz, minél több életutat ismersz meg, annál több mindent tudsz meg önmagadról, annál teljesebb az ÖNISMERETED. Ezáltal lerövidíted szenvedéseid, rabságod időtartamát. Minden találkozás kizárólag csak ezt a célt szolgálja. Ha eltaszítod magadtól felebarátodat, elzárod az önismeret útját, felszámolod emberi formád könnyed és örömteljes levetkőzésének lehetőségét, úgy fogod végezni mint a nyáj legtöbb tagja, aki eszeveszett módon menekül a formai megszűnés, a testi halál elől, mert önismeret hiányában mindent amit magáénak tudott, hirtelen veszni lát. Így talán tisztább, miként válik a korlátok halmozása, az emberek közötti távolságok, falak növelése öngyilkossági kísérletté. Ha fontos számodra, hogy évezredek hosszú sorai után végre megtudd, ki vagy valójában, ismerd fel és bontsd le a falakat, melyek elválasztanak embertársaidtól, engedd el magadtól a több ezer éves dogmákat az ideológiákat, a merev eszméket, melyek sötétben tartják az elmédet, melyek eltávolítanak másoktól, ellopják tőled az ébredés eszközeit.

Szabad Gondolat 2012.08.16: A NAGY VÁLTÁS:

Az ember ha éberen járja élete útját, bekövetkezik a VÁLTÁS, amikor is búcsút int az AKTÍV életmódnak, és a PASSZÍV életmód útját választja.
Mit jelent ez?
Egy ideig nagy szükséged van arra, hogy bizonyos dolgokat élesben, megtapasztalj, ahhoz, hogy a megértés megszülessen. Legtöbbször vakságodnak, programozottságodnak köszönhetően ugyanazt a dolgot ismételten meg kell tapasztalnod, amíg megmutatja magát az értelem. Ez az AKTÍV életmód. Ebben a fázisban szükséges személyesen érezned a fájdalmat a szenvedést, ebben a fázisban erősebb ingerekre van szükséged, hogy a programok szerint működő elme ébredni kezdjen. Sokszor az sem segít, ha bizonyos dolgokat ismételten megtapasztalunk. Ilyenkor az élet értelmét veszíti, és kiszivárog az emberi testből. Ha képes vagy megérteni az alázat fogalmát, ha képes vagy megélni az alázatot (https://szabadgondolat.wordpress.com/2011/12/07/alzat/), egy idő után ráébredsz, hogy nem szükséges minden szarba nyakig belesétálnod. Elég, ha más megteszi helyetted, mert már helyreállt a figyelmed, tudod, hogy ami vele történik, annak a lehetősége benned is meg van. Ekképp kezdetét veszi a passzív életmód, melyben elég ha más érzi a fájdalmat, más szenved helyetted, mert az által hogy te azt megfigyelheted, megértheted az emberi mivoltodról szóló tanítást benne. Rájössz, hogy minden ember fia aki szenved, aki érzi a fájdalmat, akit te megfigyelhetsz, érted szenved, a te MEGVÁLTÓD, mert az ő szenvedései, az ő fájdalmai által felmentést nyersz a te fájdalmaid a te szenvedéseid alól.
Hogy ez a váltás megtörténhessen, nagyon fontos ismételten feltenned a kérdést: hol van, kit szolgál az én figyelmem? Ha megvan a válasz rá, lassan visszahívod, visszaállítod a gazdája szolgálatába. Ne feledd: a fájdalom, a szenvedés (tudatatlan) választás kérdése! Ebben a pillanatban, tudatosan választhatod a fájdalom és szenvedés nélküli életet. Hol van a FIGYELMED? Kit és mit szolgál a figyelmed?

Szabad Gondolat 2012.08.17: KICSI ÉS NAGY

Olyan NAGY mennyiségű időt és energiát pazarlunk, KICSI dolgok megvalósításra, hogy a megmaradt idő és energia, már arra sem elegendő, hogy észrevegyük: LEHETNE FORDÍTVA IS: Ha helyén lenne a figyelmünk, KICSI energiabefektetéssel NAGY dolgokat valósíthatnánk meg. A már meglévő lendületeket, energiákat a megfelelő helyre irányítva csodálatos dolgokat művelhetnénk. Ehelyett mi AKARATOSAN és FIGYELMETLENÜL minduntalan azon erőlködünk hogy új lendületeket, új energiákat teremtsünk.
Ha folyamatosan többet használunk, mint amennyit visszakapunk, nem csoda, hogy öregedünk, és lassan kifogyunk a világból.

Szabad Gondolat 2012.08.18: INFORMÁCIÓ ÉS TUDÁS:

Ma az információk mohó halmozását nevezzük tudásnak. Így az embereknek mára már nem is tudásszomjuk van, hanem információszomjuk, és miközben azt hiszik, hogy tudásuk gyarapszik, csupán az történik, hogy fölösleges információkkal töltik azt a teret, ahol akár tudás is honolhatna. A tárhely lassan telítődik, így aki igaz tudásra vágyik, dupla munkát kell végezzen, mivel ahhoz, hogy tudást szerezzen, előbb ki kell dobnia az (információ)szemetet.
Valaki ekképp fogalmazott: “Amit ma oktatásnak hívtok, az nem oktatás, az képzés. Képzéssel tudást még soha senki nem szerzett…” Ha úgy gondolod, neked sikerülhet, habzsold tovább az avatott tekintélyek által asztalodon tálalt információkat, és ne figyelj oda önmagadra. Te most épp mit csinálsz? Még habzsolsz, vagy épp kidobod a szemetet, felszabadítod a tárhelyet?

Ha szeretnéd, hogy frissiben eljussanak hozzád, kattints IDE, majd a “Feliratkozás” gombra.

Reklámok
Categories: Minden | Hozzászólás

Bejegyzés navigáció

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.