Napi Szabad Gondolat – 7. hét

Szabad Gondolat 2012.08.05: IDENTITÁS ILLÚZIÓ:

Szinte minden amit tudsz magadról, mástól tudod. Meghatározták számodra, hogy ki vagy, hogy még véletlenül se próbáld felfedezni, megtalálni az igazi önmagad. Azt mondták, Pista vagy. Azt mondták, keresztyén vagy. Azt mondták, magyar vagy. Azt mondták, hazafi vagy. Azt mondták, kőműves vagy. Azt mondták vezérigazgató vagy. Azt mondták, jóképű vagy. Azt mondták, kedves vagy. Azt mondták “jó” vagy. És még sok mindent mondtak, amit te szó nélkül elhittél nekik. Azonosultál ezekkel a jelzőkkel. Azonosultál a kintről jövő, rólad szóló definíciókkal, és elhitted, hogy az vagy, amit rólad mondanak. Ki vagy? KI VAGY? Ha elfelejted a formádat illető jelzőket, a neveket, a bélyegeket, a kitűzőket, a titulusokat, a hagyományaidat, a szokásaidat, mi marad, ki marad? Elhitted, hogy már tudod, ki vagy. Ebben a hitben élsz most is. Azonosultál a járművedet illető “szakvéleményekkel”. És már nem keresel.

Szabad Gondolat 2012.08.06: 
A TUTI MEGOLDÁS/MEGSEMMISÜLÉS:

Sablonhoz kötött, univerzális megoldás semmilyen emberi problémára nincs. Nem is lehet, mert egyedi megismételhetetlen emberi lények vagyunk, nem számítógépek. Ezért mindenkinek személyesen kell megtalálnia a néha teljesen személyre szabott megoldás-, válaszcsomagokat. A külső források, mint pl. ez is, csak útmutatóként szolgálhatnak. Ha valami, vagy valaki nagyon sokat segített, szinte biztos, hogy tévúton vagy, és nagy sebességgel száguldasz a megsemmisülés felé. Az ember megtanulta, hogy a megváltást kívülről várja, belül még véletlenül se keresse. Ez a birka lét legjellegzetesebb ismertetője. A birkaember teremti meg a hamis prófétákat, melyek segítenek megszabadulni a személyes felelősségvállalás “terhétől”, EMBERI MIVOLTODTÓL. Keresd meg, hozd vissza a figyelmed, mert ha sokáig van tőled távol, a végén te is egy hamis csodatevőhöz kerülsz a megváltásért, aki majd csak annyit fog tenni, hogy megadja a kegyelemdöfést egyedi megismételhetetlen emberi mivoltodnak, és beletaszít a végtelen szakadékba, ahonnét talán már nem lesz visszaút.

Szabad Gondolat 2012.08.07: TELJESSÉG:

Photo: Szabad Gondolat 2012.08.07: TELJESSÉG:Nem félni adni abból, ami adható.Nem félni kapni abból, ami kapható.Még meddig akarsz félni? Mikor fogsz neki élni?Nem félni adni abból, ami adható.
Nem félni kapni abból, ami kapható.
Még meddig akarsz félni?
Mikor fogsz neki élni?

 

Szabad Gondolat 2012.08.08: A LEGNAGYOBB ÖRÖM:

Amíg meg nem tapasztaljuk az őszinte, szívből jövő ajándékozás, mások önzetlen szolgálata nyújtotta örömöt, addig azt hisszük, hogy a legnagyobb boldogságot az jelenti, ha másoktól kapunk. Ezt az élményt hivatott kiirtani a materialista világ legnagyobb találmánya (fegyvere), a PÉNZ. Minél több a pénz, minél nagyobb a pénz utáni hajsza, annál távolabb kerülnek a családtagok, a barátok, a szomszédok egymástól, és egyre csak fogy az esély a legnagyobb felismerésre, annak megértésére, hogy EGYEK vagyunk, ekképp ha másokat segítünk, másokat szolgálunk, önmagunkat segítjük a teljes megtisztulás felé vezető úton.

Szabad Gondolat 2012.08.09: JÓHISZEMŰ ÖNMEGSEMMISÍTÉS

Az “igazságot” nem lehet intézményesíteni, nem lehet korlátok közé, ashramokba, templomokba terelni. Az igazi tisztán látók, a megszületettek nem tették ezt, csak azok, akik az ők nevükben díszes formákat teremtettek, hogy megtévesszenek, elkápráztassanak, visszacsaljanak az anyagi világ börtönébe. A formák megtévesztenek. A formákhoz való ragaszkodással nyomorúságod, szenvedéseid időtartamát és intenzitását fokozod, teljes erőddel eltaszítva magadtól a tiszta fénnyel való találkozás lehetőségét. A formákért való küzdelmek látványa sírógörcsöt ébreszt. Vakságot kívánok szemeimre, hogy többé ne kelljen lássam ezt a keserű, könyörtelen önmegsemmisítési folyamatot.

Szabad Gondolat 2012.08.10:

“JÉZUS KRISZTUS SZUPERSZTÁR” – AZ IMÁDAT

Az ember leborul egy szentnek vélt személy szobra vagy képe előtt és imádja azt. Állítólag Jézus reinkarnációja. “Figyelmet, energiát küld irányába”. Eléggé divatossá vált ultra-spirituális társadalmunkban Jézusként reinkarnálódni. Ezért sokan meg is teszik. Útjaim során több ilyen reinkarnációval találkoztam már közvetett vagy közvetlen módon. Közös bennük, hogy az összes az emberek imádatában, figyelmében fürdőzik épp úgy mint egy népszerű politikus, pap, vagy egy hollywoodi csillag. Vajon, ha valóban visszajönne a szerető isten fia, azt várná tőled, hogy leborulj a képe előtt, és imádd, életenergiádat feléje sugározd, vagy inkább arra biztatna, hogy fordulj el a hamis, energiavadász prófétáktól, tedd helyére a figyelmed, hogy a gazdáját szolgálja az álnok csodamesterek helyett, megtaláld az önvalód, hogy te magad is megértsd, megtapasztald az istenit.

A sátánimádat nem válik istenimádattá csak attól, hogy istenimádatnak becézzük. Szívet gyötrő érzés, hogy a formák urának legtöbb imádója meg van győződve arról, hogy Istent imádja. Nem buta ez az úr! Jobban sakkozik, mint gondolnád!
Ha te Isten lennél, azt várnád tőlem, hogy téged imádjalak, teljes figyelmemet, mellyel megérthetném létezésem misztériumát feléd fordítsam, vagy pediglen azt, hogy megtaláljam igazi önvalómat, és rajta keresztül téged? Milyen isten az, aki épp úgy mint egy politikus, vagy mint egy álpróféta a figyelmedért, az életenergiádért esedezik, és közben arra biztat, hogy ne légy egoista?
https://szabadgondolat.wordpress.com/2011/11/11/jzus-a-gyilkos/

Szabad Gondolat 2012.08.11: 
A PRÉDAÁLLAT MINT TEREMTŐ – HOGYAN SZÜLETIK A GYILKOS?

A prédaállat nem látja, hogy ő teremti meg a gyilkosát, a vadászt. Ha felismerné félelmét, ha szembenézne vele, ha megszüntetné azt, soha nem kellene találk

oznia a vadásszal.
A vadászösztönt, a gyilkosösztönt a prédaállat (az áldozat) azon képzete (hite) szüli, miszerint ő kisebbrendű, sebezhető, hogy léte teljes mértékben külső tényezők függvénye.
A vérengző vad az olyan állatokra támad, melyekben felismeri az életéhez ragaszkodó, menekülő prédaállatot. Ugyanígy például a kóbor kutyák is az olyan emberekre támadnak, melyekben felismerik a prédaállatot, mely már gyerekkorában félelemre volt nevelve.
A prédaállatként élő ember folyamatosan megteremti az ellenségeit. A prédaállatként élő embernek folyamatosan menekülnie kell. A prédaállatként élő embernek a legkisebb esélye sincs arra, hogy megtudja, hogy honnét jött, miért jött, merre tart.
Ha nem bújsz ki a félelem által táplált prédaállat bőréből, folyamatosan menekülnöd kell az ellenségeid elől, akiket fáradtságot nem ismerve, nap mint nap megteremtesz magad köré.
Mikor veszed már észre, hogy a félelmed teremti a gyilkost?
Mikor veszed már észre, hogy a félelmed teremti az ellenséget?
Mikor veszed már észre, hogy a félelmed és a tudatlanságod nem más, mint egy csőre-töltött öngyilkos fegyver a kezedben?
Ha felismered, megérted, eltünteted félelmeidet, a gyilkosok angyalokká változnak. Csak így kaphatsz megváltást. Csak így adhatsz megváltást. Csak így vehetsz részt a világbéke megteremtésében is. Ha nem vetkőzöd le a prédaállat félelmeit magadról, életed végéig hidegvérű gyilkosokat fogsz teremteni, melyek elől folyton menekülnöd kell, melyek előbb vagy utóbb utolérnek, és széttépik tested.

Ha szeretnéd, hogy frissiben eljussanak hozzád, kattints IDE, majd a “Feliratkozás” gombra.

Reklámok
Categories: Minden | Hozzászólás

Bejegyzés navigáció

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.