Napi Szabad Gondolat – 6. hét

Szabad Gondolat 2012.07.29: HOGYAN NEM LEHET ÉBREDNI

Hajszálnyi esélyed nincs az ébredésre, ha nem vagy képes megtörni hétköznapjaid külső programok által vezérelt monotonságát egy belső hang által indított CSELEKVÉSSEL. Erre csak MOST van lehetőséged. Holnap már nem leszel. Kint vannak a formák, a megtévesztő mézes-mázas szavak. Kint vannak a báránybőrbe bújt farkasok, az álnok “mesterek”. Kint vannak a hamis próféták. Bent van az igazság, bent van az isteni. Te meg folyton csak kifele bámulsz. Hagyd békén őket! Ne foglalkozz velük! Hagyd békén a Szabad Gondolatokat is! Ne foglalkozz velük! Ha több figyelmet szentelsz rájuk, mint önmagadra, mind megtévesztenek, halálodba kergetnek. Látod magad? Mekkora az esélyed az ébredésre? Még egy kicsit “visszafekszel”?

Szabad Gondolat 2012.07.30: ÁRULÁS

A buddhizmus folyamatosan elárulja Buddhát, a kereszténység folyamatosan elárulja Krisztust. Te meg folyamatosan elárulod, Buddhát, Krisztust, önmagadat, a benned élő Istent azzal, hogy a fentiekben hiszel.

Szabad Gondolat 2012.07.31: HIT A 21. SZÁZADBAN:

Hiszünk abban, ami térben és időben távol esik tőlünk, nem véve tudomást arról, ami a jelenben, a közvetlen tér- és idő- környezetünkben történik. Micsoda lehetőség arra, hogy soha ne tudjuk meg, kik vagyunk, miért jöttünk, merre tartunk! Egyik szemeddel a múltban, a másikkal a jövőben. “SIRÁNKOZZ”, “BÜSZKÉLKEDJ”, “HIGGY”, “REMÉLJ”, “ESKÜDJ”, “FOGADKOZZ”, “RAGASZKODJ”. Irányítsd kifele, a jövőbe és a múltba a figyelmedet! Csak így maradhatsz agyagbábu, programozható termelő-fogyasztó, utasításokat végrehajtó katona. Bal, bal, bal-jobb-bal!

Szabad Gondolat 2012.08.01: iGAZságról IGAZSÁGRA

Nincs nekem igazam, nincs nekem igazságom! Minden nap lemondok az igazaimról, az igazságaimról, hogy helyette örökbe fogadhassam a (jelen)LÉT igazságát. Ez fontosabb számomra mint az összes eddigi igazam/igazságom együttvéve, fontosabb mint a hétmilliárd igazsága együttvéve. Megengedem a ma “igazságának”, hogy holnapra már hamis legyen, a ma “hamisságának”, hogy holnapra igaz legyen. Elengedem a vak hitet, az eszméket, az ideológiákat, a dogmákat, melyek lelkemet pórázon tartva éheztetik. Velem jössz? El tudod szakítani a pórázt? Érzed már, hogy minél többet éhezel a pórázon, annál kevesebb az erőd arra, hogy egy napon majd elszakítsd? Ma talán még el tudod szakítani, de holnap már túl gyenge leszel hozzá.

Szabad Gondolat 2012.08.02: TEMPLOM

A kolosszális méretű, cicomás, díszes templomok mind-mind az anyagi világ, a formák világának urait hívatottak szolgálni. Nem arra biztatlak, hogy ezeket lerombold, ezek ellen TÁM-ADÁST intézz, hanem arra, hogy ha eddig még nem tetted, fogjál neki !MOST! belső templomod építésének, mely talán egyetlen valós eszköze annak, hogy újra kapcsolatba kerülj az igaz forrással, mely segít a kiteljesedésben, a hazatalálásban. Ma még megteheted, holnap már nem lesz aki megtegye. Még meddig késlekedsz? (Ez a kép például Sheeva, a rombolás istene (Lucifer) templomáról készült). Kérlek tégy meg annyit magadért, és mindenkiért, hogy nem veszel el a megtévesztő formák által generált káprázatban!

Szabad Gondolat 2012.08.03: A FELELŐSSÉG FÉLREÉRTELMEZÉSE:

Ne hidd, hogy azért vagy felelős, amit mondasz, amit cselekszel, mert ez csak parányi része annak, ami felelősségnek nevezhető, ha egyáltalán ez felelősségnek nevezhető!
A teljes felelősség ott kezdődik, amikor megérted, hogy felelős vagy azért, amit hallasz, amit látsz! Egyszóval mindenért, amit tapasztalsz! Mit tapasztalsz, miért, és még meddig? Ez itt a kérdés! Derűsebb/tudatosabb napot!

Szabad Gondolat 2012.08.04: REMÉNY

Azt mondja a barátom, hogy: “Nem elég nagy az ész keze, a szív száját, hogy befogja vele.” (Csaba L. Bardócz) …tehát van remény. 🙂

Ha szeretnéd, hogy frissiben eljussanak hozzád, kattints IDE, majd a “Feliratkozás” gombra.

Reklámok
Categories: Minden | 1 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

One thought on “Napi Szabad Gondolat – 6. hét

 1. Huliganthropus

  Árulás, hit, templom-belső–belső-templom…
  Krisztus, Buddha, s a többi isten elárulnak engem. Azt állítják, lehetőséget kaptam hinni bennük, pedig csak a tévedés lehetőségét nevezhetem sajátomnak. Tudást ugyan szerzett az ember Istentől, mellyel akár atombombát is kreálhat, de igazságot nem lopott hozzá. A tudás tudása a bűntudat? (Így vagyok hát tudatlan.)
  Sokan átélik Istent, érzik, tapasztalják jelenlétét, imádkoznak, mantráznak rendületlen, míg magam csak várom, hátha nekem is megadatik az Isten megtapasztalása, s megjön végre a hitem. Mit vétettem az Istenek ellen, hogy hit-telenségben hagynak? Önhibámon kívül leszek büntetett, sorsommá pedig az örök szenvedést fogadjam? Pedig a szándék, a tanulás képessége megvan bennem.
  A teremtő teremthet hit-nélküli embert? S miért tenné? Kedvtelésből? Hogy a pokolnak, purgatóriumnak is legyenek lakói? Mert nem a bűn az ami igazán számít, hanem a hit. Hinni abban, amire vágysz. Ha rosszra vágyódsz, abban is. A bűnöket pedig megbocsájtják, többnyire még itt a Földön. De ott fenn biztosan. Mert jó az Isten, jót ád! Ha istenednek hiszed! De tudnod kell, a többi isten, kit elutasítasz ez egy miatt, büntetni fog. Büntetni kénytelen, saját hívei megtorlásra várnak, verseny van a mennyekben is.
  Tudom, hogy mindig a mester keres magának tanítványt, sosem fordítva. Rám eddig még egy sem akadt. Az én belső templomom üres-romos, de legalább kufárok nem szentségtelenítik, akasztott ember képe nem lóg falon, nem isznak vért, nem esznek testet… S mégis a fényes üresség az, ami rémít. Ez okozza a csordaszellem megjelenését másoknál, Isten bárány-nyáját ez sokasítja, ezért hazudják legtöbben maguknak is, másoknak is az általuk soha meg nem tapasztalt hitet. Mégis félnek a haláltól… érthetetlen.

  Ajánlott olvasmány ide: C.G. Jung – Hét prédikáció halottaknak

  Ha nem ismerné valaki, itt elolvashatja: http://www.scribd.com/doc/21362017/Jung-Het-predikacio-halottaknak

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.