Nyersanyagra van szüksége (Luci)Ferkónak – A Nepáli Mester 1

Az történt, hogy kissé elakadtam egy dalnál, mint egy régi bakelit lemezen a tű. De valamiért úgy érzem, hogy erről nem lehet eleget beszélni. Hasznos lehet a dolgot több oldalról is megvilágítani, hogy mindenki abból a szögből szemlélje a nagy képet, ahonnan neki a legkényelmesebb.

Vasárnap sor került a nepáli mester előadására. Valahogy úgy hozta a sors, hogy számomra szimpatikus emberek révén belecsöppentem a nagy találkozásba. Amint láthattad, még a népszerűsítésben is részt vettem. És pont ez adja a nyomós okot arra, hogy röviden és tömören beszámoljak neked a “mesterrel” való találkozásról. Jó székely módjára úgy jártam, hogy először cselekedtem, majd csak utána gondolkodtam el, hogy vajon kellett volna-e, vagy sem. Elkészítettem a plakátot. Melléje ment a facebookon is a hír, hogy a nagy mester újra székelyföldre látogat. Közben arra gondoltam, hogy utánanézek, hogy ki is ez a mester. Először a Youtubetól kértem segítséget, utána meg beérkezett Labant Csaba hozzászólása is, aki a “béke nagyköveteként ismeretes a világ különböző pontjain. Hozzászólását alább meg is osztom annak érdekében, hogy teljesebb, tisztább képet kapjunk arról, hogy mitől mester a mester. A román televíziós interjút után már éreztem, hogy az úriember ezzel a dumával miniszterelnöknek, de akár püspöknek is beválna. Jeleztem is a szervezőknek, hogy én jó szívvel segítek az előadás népszerűsítésében, de ha kiderül, hogy hülyíteni próbál, akkor szívélyes segítségem, akadállyá is változhat majd számára.

Mielőtt belekezdek a részletek, a tapasztalatok, a tanulságok kibontásába, amint beígértem, megosztom Labant Csaba személyes tapasztalatait a mesterrel, valamint egy nem túl régi Szabad Gondolatot, amely segíthet a teljes kép láttatásában.

Labant Csaba írta, miután közzétettem a plakátot:

“Ez a Tanpai egy nagyképű szélhámos. Rendszeresen jár Magyarországra, tele van pénzzel, étterembe jár, alkoholizál. “Buddhista mester” létére kétpofára zabálja a húst. Tíz évvel ezelőtt egy zenés előadásomon úgy alázott, hogy fel-alá járkált és hangosan telefonált miközben zenéltem. A végén azt mondta a hallgatóságnak, hogy a zenészek mind egoisták és magamutogatók.

Mikor legközelebb betoppant egy ismerőshöz, akinél éppen vendégeskedtünk, nem mentem oda személyesen üdvözölni, csak foghegyről vetettem oda neki egy hellót. Annyira dühbe gurult, hogy elkapta a karomat, és felháborodottan magyarázta mindenkinek, hogy mennyire tiszteletlen voltam, mert “ha egy mester belép a szobába, akkor fel kell állni”… Mire közöltem, hogy semmiféle mestert nem látok a szobában, ezért megátkozott, hogy következő életemben szülessek állatnak. Erre azt feleltem: kettőnk közül erre neki van inkább esélye, mert én vegetáriánus vagyok nagyon régóta, míg ő … Erre megátkozott, hogy legyek következő életemben nyomorék… Azóta nem láttam, és nem is vagyok rá kíváncsi…”

Szabad Gondolat 2012.07.11: SZAVAK ISMÉTELGETÉSE

Egy fogalom (pl szeretet) gyakori ismételgetése azt a KÉPZETET kelti elménkben, hogy valamilyen közünk van hozzá, hogy az minket jellemez. A valódi szeretet elfelejtésének, elkoptatásának legbriliánsabb eszköze a szó gyakori írott, illetve verbális ismételgetése. Óva intelek azoktól, akik sokat BESZÉLNEK róla! Kik azok, akik sokat BESZÉLNEK róla?

És most a történet (A Tanítás):

A Salamon Ernő gimnázium díszterem szinte teljesen tele van. Kuriózumnak számít nálunk egy cicomás lapos szemű, megvilágosodott mesterként bekonferált bácsi. “Nálunk falun ilyen nincs” alapon, sokan egybegyűltek, izgatottan várva a nagy tanításokat.

Meglehetősen hangos kűrt és dob szóval bevonul őfelsége a “nepáli fehér királyi kolostor alapítója”. Olyan katonásan ugrottak fel az emberek a székről és álltak vigyázba, hogy hirtelen csak arra gondolhattam, hogy ilyent legutóbb akkor láttam, amikor székelyként mint román honvéd szolgáltam a hazámat. Micsoda tömeghipnózis! A templomokban is nagyjából ugyanez a ceremónia, de itt úgy tűnt, mintha egy mennyezetre felszerelt mágnes hirtelen aktiválása szedte volna ki a fémkatonákat a székből.

Miután leült a közönség, a mester belefogott a tanításba, ami azzal kezdődött, folytatódott és végződött, hogy azért gyűltünk egybe, hogy megáldjuk önmagunkat és mindenkit a világon. A vallásokat egyesíteni kell. Szeretet-szeretet-szeretet, áldás-áldás-áldás. Másokat nem kritizálunk, másokat nem hibáztatunk! Áldás-áldás-áldás! Szeretet-szeretet-szeretet! Egyetemes szeretet, béke, stb.  Nagyjából ugyanazt a száz szót használta egész előadás alatt. Előadását némiképp a magyar fordító dicséretre méltó választékossága színezte. Olyan volt az angol és a magyar szöveg egymás mellett mint egy túlságosan elszáradt aszalt szilva egy friss, érett, egészséges húsos gyümölcs mellett.

Utólag megtudtam, hogy annak ellenére, hogy nem tudtak angolul, többen felfigyeltek a mester meglehetősen flegma és agresszív modorára, mellyel illettet egy kisbabás fiatal hölgyet, valamint később egyik “tanítványát”, aki valamiért kis időre abbahagyta a dobolást miközben a mester valamilyen távol-keleti nyelven áldásait hintette, csengettyűvel a kezében. Már a viselkedése is elárulta, hogy ő ugyanúgy issza a bort és prédikálja  a vizet, mint a mi papjaink annyi különbséggel, hogy ő egy számunkra ismeretlen, kicsit egzotikusnak is tűnhető díszlettel kápráztatta a közönséget, csinálta a showt, mely fontos eszközéül szolgált a tömeghipnózisnak, mellyel hatalma alá kerítette az embereket. Áldások, szeretetről szóló szavak sokasága után, utolsó áldását adta, és azt mondta, hogy azon személyekkel, akik még mindig kíváncsiak a műsorra, 5 perc szünet után folytatja. Közben még azt is hangsúlyozta, hogy a helyes út megtalálásához mindenkinek szüksége van egy olyan megvilágosodott mesterre mint ő. Erre én feltettem a kezem, hogy lenne egy kérdésem. Mivel tudta, hogy lesz ott egy személy, aki kényelmetlen kérdést tehet fel, azt javasolta, hogy szünet után lesz 8 perc (ha jól emlékszem) a kérdésekre. Mondom neki, hogy ha nem bánja, én inkább most kérdeznék. Erre ő kínos beleegyezését adta, hogy kérdezzek. Előrementem, és röviden emlékeztettem a közönséget az általa leggyakrabban használt szavakra (szeretet, áldás, és társai), majd megkértem mindenkit, hogy próbálja párhuzamba helyezni Labant Csaba tapasztalataival, melyet felolvastam a résztvevők előtt. Azzal zártam a “kérdésem”, hogy mivel részt vettem az esemény népszerűsítésében, kötelességemnek éreztem felhívni a résztvevők figyelmét, hogy nem mind arany ami fénylik, és a mesét nem tudjuk, csak félig. Javasoltam az ott lévőknek, hogy ne dőljünk be a mézes mázas szavaknak, mert a szavak, épp úgy mint a formák világának egyéb elemei megtévesztőek. Ahhoz, hogy tisztán lássuk a nagy képet, szükségszerű túllátnunk a szavak világán, hisz tudjuk jól, hogy az emberiség történelmében minden harc, minden háború az ilyen szép szavakkal indult. A nagy “mesterek” mind-mind értenek a szavak használatához épp úgy, mint a politikusok és a papok. Ez az ők dolguk. SZÉLES MOSOLLYAL AZ ÁBRÁZATUKON AZT MONDJÁK, AMIT HALLANI AKARSZ. A valóság a szavakon túl van. Hiába mondjuk, hogy jól beszélt, jó dolgokat mondott, mert a mondott jó dolgok legtöbbször a szavak szintjén maradnak. Hitler szavait valósággal habzsolták a németek. Hitler is csupa jó dolgokat mondott, mégis sikerült kiirtania a fél Európát. Modern világunkban megfigyelhetjük, hogy ez az irtás leginkább spirituális/szellemi síkon folyik, melynek a célja ugyanaz mint régebb volt: az egyedi, megismételhetetlen, lelki fejlődésre képes emberi lény megsemmisítése, hordaállattá való képezése.

A mester “kissé” zavarba jött. 20-30 percen keresztül próbálta tisztázni magát. Azt hajtogatta, hogy ő megbocsátja a gonoszságomat, és megkér mindenkit, hogy bocsásson meg nekem, és többszörösen megáldott. Kellemes csalódást az okozott számomra, hogy bár szemmel láthatóan voltak, akik habzsolták a szép szavakat, elég sokan összeráncolták a szemöldöküket a mester viselkedésén. Én a magam részéről általában nem remélek semmit, de most mégis csak azt kell mondanom, hogy talán van remény: bár lehet, hogy még mindig hülyék és manipulálhatóak vagyunk, mégsem veszélyes annyira a helyzet, hogy ne érezzük, hogy a valóság a felszínen villogó, tündöklő szavakon túl van.

Azt hiszem, ez a beszámoló már így is meglehetősen hosszúra sikeredett, ezért a végkifejletét, azt hogy miért van szükség Luci(Ferkónak) nyersanyagra, és hogyan éri el azt, a következő bejegyzésben fejteném ki.

Zárógondolatként két rövid gondolatsort közölnék még veled, kedves olvasó, mely szintén a meglehetősen tanulságos előadás hozománya. Az előadás nem volt rossz! Amint már korábban is írtam, önmagában semmi sem rossz, vagy jó. Minden csak azzal válhat jóvá vagy rosszá, ahogy viszonyulunk hozzá. Számomra kifejezetten “jó” volt, hisz fényt derített egy a világunkban nagyon is uralkodni vágyó jelenségre, mely még mindig emberek milliót tereli “tévútra”, vezényeli egyenesen LUCIFER üstjébe.

Szabad Gondolat 2012.07.29: HOGYAN NEM LEHET ÉBREDNI

Hajszálnyi esélyed nincs az ébredésre, ha nem vagy képes megtörni hétköznapjaid külső programok által vezérelt monotonságát egy belső hang által indított CSELEKVÉSSEL. Erre csak MOST van lehetőséged. Holnap már nem leszel. Kint vannak a formák, a megtévesztő mézes-mázas szavak. Kint vannak a báránybőrbe bújt farkasok, az álnok “mesterek”. Kint vannak a hamis próféták. Bent van az igazság, bent van az isteni. Te meg folyton csak kifele bámulsz. Hagyd békén őket! Ne foglalkozz velük! Hagyd békén a Szabad Gondolatokat is! Ne foglalkozz velük! Ha több figyelmet szentelsz rájuk, mint önmagadra, mind megtévesztenek, halálodba kergetnek. Látod magad? Mekkora az esélyed az ébredésre? Még egy kicsit “visszafekszel”?

Szabad Gondolat 2012.07.30: ÁRULÁS
A buddhizmus folyamatosan elárulja Buddhát, a kereszténység folyamatosan elárulja Krisztust. Te meg folyamatosan elárulod, Buddhát, Krisztust, önmagadat, a benned élő Istent azzal, hogy a fentiekben hiszel.

Második rész itt:

https://szabadgondolat.wordpress.com/2012/08/01/ordogi-gyogyitasok-a-nepali-mester-2/

Reklámok
Categories: Minden | Címkék: , , , , , , | 8 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

8 thoughts on “Nyersanyagra van szüksége (Luci)Ferkónak – A Nepáli Mester 1

 1. csuzi

  Hát igen, nagy éberség kell ahhoz, hogy az ájtatos szavak mögött észrevegyük a lényeget. Mindig is tartottam attól, hogy valami szemfényvesztő elkápráztat, aztán hülyén érzem magam, amikor rájövök a valóságra. Ezért már régóta azt figyelem, hogy aki mesternek mondja magát, vagy mások mesternek nevezik, mit tesz, és hogyan él. Szépen beszélni nem nehéz, szépen élni nehezebb. Akit én az indiai mesteremnek tekintek, miután teljesített guruja utasítását, miszerint terjessze a jógát világszerte, megalapította az első jógaegyetemet Mungherben. Amikor már minden kész volt és olajozottan működött, egy szál dhotiban elindult a lemondott szerzetesek életét élni. Később “odaföntről” azt az utasítást kapta, hogy telepedjen le India legszegényebb vidékén, és segítse az embereket. Hamarosan adományok sokaságával látta el a környéket, élelmiszertől a kútfúró eszközig. Iskolát hozott létre, élete végén már 80 ezer emberről gondoskodott. Nyilván nem egyedül tette: vonzotta azokat az embereket, akik szintén így képzelik el a spiritualitást. Egyébként nagyszerű könyveket is írt és fantasztikus előadásokat tartott. Az élete példáján túl fantasztikusan tetszett, ahogy nevetett. Olyan önfeledten és túl mindenen…

  Szerintem a fent említett rinpocse is jól tudott volna mulatni a szavaidon, ha a vádak nem lettek volna igazak és ha valóban mester lenne. Ezzel együtt nem ismerem ezt a “Master”-t. Tehát, ha elfogadom igazak, amit Labant Csaba írt, ha elfogadom, amit itt leírtál róla, akkor ugyanabba a hibába esek, amitől itt óva intesz: tekintély (a mások tapasztalata) alapján alkotok véleményt valakiről, akit nem ismerek…

  • kedves csuzi! Én “ott tartok”, hogy azok az emberek, mesterek, akik a formai dolgokkal kápráztatnak, azok a formák világának urait szolgálják, arra ösztönözve az embert, hogy elsüllyedjen abban, és soha ne forduljon befele, hogy találkozzon az igaz önmagával. A nagy mesterek, lehetnek nagyon egyszerűek, keveset mondanak, de minden szó amely elhagyja ajkaikat, a földbe döngöl, megüt, orrba ver, hogy a sokk hatására elkezdj gondolkodni, kimoccanj a megszokott monotonságból. Nem ismerem a te mestered, én már egyetlen mestert sem szeretnék megismerni. Miért? Azért mert én felelősséggel tartozom mindenért, amit látok, amit hallok, amit tapasztalok. És csak a legőszintébb, legspontánabb, legszabadabb gondolatokat hozhatom a felszínre minden jelenség kapcsán. Nem hiszek az udvariasságban, a hízelgésben. Nincs füllentés vagy hazugság vagy kicsi vagy nagy hazugság. Hazugság van csak. Minden ami valótlan, az nem valós, tehát hazugság. 🙂 Inkább megpofozok valakit, mintsem, hogy álnok, megtévesztő módon simogassam, hogy olyan hitben erősítsem, meg, mely homok talapzatra épül. Ölellek! Érezd jól magad az indiáknál! 🙂

 2. csuzi

  Azért arra kíváncsi lennék, a szervezők mit szóltak a “kérdésedhez”. Számukra elég gáz lehetett… Megharagudtak rád?

  • A szervezők, gondolhatod, hogy nagyon nem örvendtek neki. Kisebb botrányba fulladt a dolog. A mester is meglehetősen zavart volt. Mivel tudta, hogy lesz valaki, aki kényelmetlen kérdéseket tehet fel, próbálta is elkerülni, hogy kérdezzenek. Kb. fél órán keresztül próbálta (ki-)magyarázni magát, a legjobb védekezés a támadás elvét használva. Amint mondtam, azt próbálta elérni, hogy a közönség szánakozva tekintsen rám, és bocsássanak meg ők is nekem 🙂 Hebegett-habogott…

 3. Megosztanám Veled, Veletek az alábbi gondolataimat, ha szabad.

  http://mariamagdolna-tudatossag.blogspot.hu/2012/07/valtasok.html
  http://mariamagdolna-tudatossag.blogspot.hu/2012/08/vatlasok-meg.html

  Köszönöm szépen, ha elolvassátok. 🙂

 4. Visszajelzés: Az ördög (még mindig) nem alszik – (egészséges öngyilkosság) « Szabad Gondolat

 5. Sun May

  Kár hogy úgy kritizáltok valakit, hogy alig tudtok róla valamit, Rinpocse támogat szegény embereket és a vallása, saját kultúrája alapján reagál azon támadásokra, amivel bombázzátok…… a bor ivás a Bibliában is szerepel, és nem egyenlő az alkoholizmussal ………………………………….

  • A nagy kőolaj társaságok is támogatnak szegény embereket, sok karitatív tevékenységet végeznek, hogy eltereljék a figyelmet a valódi szándékukról….
   Rinpocsével és a Shellel együtt sok politikus és vallási vezető gondoskodik róla, hogy meglegyen az álca, a káprázat, mely eltereli az emberek figyelmét a huncutságaikról…

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.