Napi Szabad Gondolat – 4. hét

Szabad Gondolat 2012.07.15: MEGLEPETÉS:
Ha az ember a birkasorsot választja, jogtalan meglepődnie, amikor közeledik a mészáros késsel a kezében.

Szabad Gondolat 2012.07.16: KELLEMETLEN:
Ha kellemetlen élményben volt részed, és nem értetted meg MIÉRT, még (legalább) egyszer részed lesz ugyanabban az élményben. 

Szabad Gondolat 2012.07.17: A VALÓS KÉRDÉS:
Nem az a valós kérdés, hogy MIKOR SZÜLETTÉL, hanem az, hogy MIKOR FOGSZ MEGSZÜLETNI? Mégis a hivatalokban és más helyeken az első kérdést teszik fel neked. Természetesen ebben benne van az a feltételezés is, hogy te nem tudod, hogy a születésed még várat magára. Azzal, hogy folyamatosan rákérdeznek, hogy mikor születtél, azt a téves hitet erősítik meg benned, hogy te már megszülettél akkor, amikor formát öltöttél, amikor beszálltál lelked járművébe, a testbe.

Szabad Gondolat 2012.07.18: ÚTON A SZÜLETÉS FELÉ:
Lassan elfelejtjük, hogy mi az, hogy KELL, és elfelejtünk AKARNI. Helyette megtanulunk FIGYELNI és HAGYNI. Ha ezt még nem érzed, messze még a kiteljesedés, a születés élménye.

Szabad Gondolat 2012.07.19: A LEGNAGYOBB VERÉS

A legnagyobb verés amit az ember elszenvedhet, nem a fizikai-fájó verés, hanem az ÁTVERÉS. A fizikai pofon akkor tud csak fájni, ha ellenkezünk. Ha hagyjuk, már nem is fáj, a fájdalom áthat a pofozkodó személyre. Ez által a támadó megértheti, hogy tulajdonképpen saját magát pofozza, saját fizikai erejét fordítja önmaga ellen, amikor másoknak osztogatja a pofonokat. Jézus nem véletlenül lett Krisztus. Ki az aki átver téged? Te már abbahagytad önmagad átverését?

Szabad Gondolat 2012.07.20: HALÁL:
Az emberek félnek a haláltól, nem is sejtvén, hogy nem lehet meghalni. Ahhoz, hogy meg lehessen halni, először meg kell születni. Mivel azt hiszed, hogy sok a veszíteni valód, félsz megszületni. Eltelik az életed, elfogynak a lehetőségek, és a végén az a felismerés teszi tested a sírba, hogy minden eszközt megkaptál, hogy továbbléphess, de egyiket sem merted megragadni. Segítettek neked száz százalékig azonosulni a járművel, melyet használsz, melyhez betegesen ragaszkodsz azóta is. Onnan kezdve, minden esélyed elveszett, hogy megtudd, hogy ki vagy valójában. Ember vagy jól formálható nyersanyag? Esélyed sincs meghalni! A képzeteden kívül, nincs ami meghaljon.

Szabad Gondolat 2012.07.21: CÉL és AKADÁLY:

Cél: Jézussá válni

Akadály: Jézus követése

Ezt ha megérted, a cél is elindul feléd.
Furán hangzik, mert nem erre lettél nevelve. De ha tisztán szeretnél látni, ideje megkérdőjelezned a szentnek mondott (hitt) “igazságokat”. Az igazságnak nincs szüksége a szent jelzőre!
Derűsebb, őszintébb napot! 
“egy Szabad Gondolat”

Reklámok
Categories: Minden | Hozzászólás

Bejegyzés navigáció

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.