Zsidózol, meghalsz! (Mesterséges Értékteremtés)

Kedves olvasó előre bocsátom, hogy a most következő bejegyzést nagyon kevesen fogják megérteni. A legtöbben, akik olvasni fogják, már immúnissá váltak ezekre a gondolatokra.

Röviden és tömören: A magyar nemzet haldoklik! És mi azt hisszük, hogy  értjük, miért.

A magyar nemzetet nem a zsidók teszik a sírba, hanem a zsidózás!

A következő sorokban megpróbálom, legjobb tudásom szerint ezt megMAGYARÁZNI. Egyetlen valós eszköze az emberi lét kiteljesedésének az ÖNISMERET. És ezt a nálamnál is okosabbak nagyon jól tudják. Épp ezért dobták oda nekünk a műcsontot (zsidózás). Azok, akik valóban irányítanak, azoknak igenis fontos, hogy te zsidózzál! Hatalmas a biztonságérzetük addig, amíg te zsidózol. Ők azt szeretnék, hogy te zsidózz! Miért? Azért, mert amíg te zsidózol, teljesen kizárt, hogy az önismeret útját járd! Az ő hatalmukat nem rengeti meg az, hogy te, mint kőműves, vagy újságíró, vagy építész zsidózol. Nem, ne ess ebbe a súlyos tévedésbe! Durva szavakkal élve: LESZARJÁK, HOGY TE ZSIDÓZOL.  Az ő hatalmukat egyetlen egy dolog rendítheti meg. És ez nem más, mint a te önismereted. Amíg zsidózol, nincs esély, hangsúlyozom: NINCS ESÉLYED ARRA, hogy az önismeret útját járd. Zsidózzál csak nyugodtan tovább drága magyar testvérem. A sírgödröd már türelmetlenül vár rád.

A magyarság a jelen pillanatban a végtelen sötétség szakadékának peremén tántorog. Tágra nyitott szájjal hívogat a mély sötétség. Várja, hogy beleszédülj. Még egy kis zsidózás, és már bele is zuhantál. És csak zuhansz, zuhansz, zuhansz. Nincs vissza út!

FIGYELEM!!! Nem azt mondom, hogy a banki, politikai, vallási hatalmak kapcsán nemrégiben napvilágot látott dolgok nem valósak. Valóban nagy mértékű manipuláció, tömeghülyítés, tömegbutítás áradat van világunkban. De engedj meg egy ártatlan kis kérdést: LEHET AZ ÖNISMERETTEL RENDELKEZŐ EMBERT MANIPULÁLNI, HÜLYÍTENI, BUTÍTANI, ELHITETNI VELE, HOGY A ZSIDÓSÁG AZ Ő NAGY PROBLÉMÁJA? Igen, valóban hülyítenek, manipulálnak, és butítanak, de VAN AKIT! És mindaddig, amíg zsidózol, lesz akit! Ezt ha nem érted meg, akkor a viszont látásra! Találkozunk odaát!

Kérlek drága olvasó, hagyd abba a zsidózást, és indulj el az önismeret útján, mert különben véged van, az örök sötétség martalékává válsz!

Eszközül, hogy megértsd, miről szeretett volna szólni ez a bejegyzés, bemásolok egy régi írást. Kívánom, hogy megtudd nyitni zsidózásra lekorlátozódott elméd kapuit, és megértsd a nagy(obb) képet, hogy értelmet tudjál adni életednek. Fogadd szeretettel, használd legjobb tudásod szerint:

MESTERSÉGES ÉRTÉKTEREMTÉS

!!!FONTOS!!!
ISMÉTELTEN FELHÍVOM FIGYELMED ARRA, HOGY EZ AZ ÍRÁS IS MINT AZ ÖSSZES TÖBBI NEM AZÉRT SZÜLETETT, HOGY VELE TÁMADÁST INTÉZZEK EGY BIZONYOS IDEOLÓGIA, EGY MAGADRÓL ALKOTOTT KÉP ELLEN. HASZNÁLD FEL A KÖVETKEZŐ SOROKAT LELKI FEJLŐDÉSEDRE, HA TUDOD. HA NEM MEGY, NYUGODTAN VESD EL ŐKET, MAJD ESETLEG VEDD ELŐ KÉSŐBB HA SZÜKSÉGÉT ÉRZED.

21st Century`s Last Supper 2 copy_01

Kedves olvasó!

Ahhoz, hogy megértsd a világot magad körül fontos megértened azt a jelenséget, melyet úgy nevezek, hogy mesterséges értékteremtés. Nem kizárt, hogy létezik már ez a fogalom valamilyen formában, vagy ennek valamilyen szinonimája. Nem szeretnék úgy viselkedni, mint aki épp feltalálta a spanyol viaszt, ugyanis úgy vélem, hogy a spanyol viasz abban az átvitt értelmében fel van találva már nagyon rég. Amit az ember tehet csak annyi, hogy alázatos módon megfigyeli az életet, hogy ő is felfedezze magának a spanyol viaszokat ahhoz, hogy mélységesen megértse, hogy mit jelent embernek lenni e földön. Azért lenne fontos minden egyes személynek bejárni azt a bizonyos felfedezőutat, mert általa eléri az önállósulást, visszaveszi a felelősséget azok kezéből, akiknek kényelemből, könnyelműségből átadta, azt remélve, hogy így könnyebb lesz az élete. Fontos észrevennie minden egyes személynek, hogy az igazi értékekből senkinek nem lehet több, mint amiért megdolgozik. Nem lehet senkit sem megbízni azzal, hogy helyettünk gondolkodjon, hogy helyettünk felfedezzen olyan dolgokat, melyek javíthatnának életünk minőségén, melyeket a mi kötelességünk lenne felfedezni. Bár kezdetben látszólag a felelősség áthárítása egy külső egység vállára nagyon jó megoldásnak tűnik, az élet minduntalan bebizonyítja számunkra, hogy pont ennek a döntésünknek köszönhetünk mindent, amit bajnak, szenvedésnek, betegségnek nevezünk.

Már régebbecske felfigyeltem a jelenségre. Mára egy kicsit határozottabban körvonalazódott számomra, ezért megpróbálom szavakba önteni, leírni bízva abban, hogy más is hasznát veheti.

Miről is van szó? Rögtön egy hétköznapi példát ragadnék meg a szemléltetés céljából. Ma, kettőezer tizenkettőben, amikor talán a leginkább kéne törekedjünk arra, hogy leküzdjük korlátainkat, és végre elinduljunk egymás felé, hogy együtt emelkedjünk, segítsük egymást a fejlődésben, valahogy még jobban fűtenek a nemzeti érzések, még erősebben ragaszkodunk a régi normákhoz. Szinte napi rendszerességgel találkozok a magyarkodás, a székelykedés jelenséggel. Megfigyeltem, hogy ez mindaddig nagyon rendben van, amíg mi műveljük azt. De mindig vérig sértődünk ha pl. román testvéreinket látjuk büszkélkedni nemzetiségükkel oly módon, hogy az akár sértő is lehet ránk, székelyekre vagy magyarokra nézve. Emlékszem még én is azokra az időkre, amikor engemet is irritált a piros sárga kék látványa valahányszor a szemem elé került. Amikor piros fehér zöldet láttam, akkorát dobbant a szív, hogy majd kiugrott a helyéről. Fontos észrevennünk, hogy szinte mindegyik nép ugyanazt teszi. Talán nincs is kivétel. Azt mondanám, hogy csak a mértékletesség különbözteti meg őket egymástól.

Azzal semmi baj nincs, hogy mi székelykedünk, meg magyarkodunk, és sok esetben másoké fölé helyezzük értékeinket. De ha a románok is büszkélkednek románságukkal, kifejezetten rosszul esik nekünk. Fontos észrevennünk, hogy mi is épp úgy kapaszkodunk minden „bizonytalan bizonyítékba” mint ők. És amíg ilyen nemes értékteremtés, -hajhászás és -táplálással vagyunk elfoglalva, addig valahogy elkerüli a figyelmünket, ami igazán fontos. Becsukott szemmel mondja ki-ki a maga mondókáját, észre nem véve, hogy saját szürkeállományát tompítja vele.

Nagy divat manapság a nemzeti öntudat ébresztgetése, táplálása oly módon, hogy közben elmarasztalóan tekintünk azokra, akik nem közénk tartoznak. A média tele van ezekkel a dolgokkal. Romániában már évtizedek óta arra buzdítják a politikusok a magyarságot, hogy harcoljanak együtt a székelyföldi autonómiáért(elkülönülésért). Valamiért rá is haraptunk a csalira. És neki is fogtunk fantáziálni róla, hogy ha mi különválnánk Romániától, az mennyire jó lenne nekünk. Azóta is hosszasan tudunk nyitott szemekkel ábrándozni és álmodozni róla. Felülről mindig dobnak egy kicsit a tűzre, hogy nehogy kialudjon, mert nekünk olyan jól esik ábrándozni, hogy azt „fentről” valósággal öröm nézni.

Már többször neki fogtam boncolgatni eme témát, de valamiért mégis újra meg újra előbukkan valahonnan, jelezve nekem, hogy még nem tettem pontot a végére.

A szabad gondolat listán a parlagok témája került terítékre, amit meglepő módon oly sokáig boncolgattunk, hogy már lassan fokhagyma szaga volt. Készítettek is egy dokumentumfilmet róla. Én is kíváncsian belekezdtem, hogy végignézzem, de Isten bocsássa meg, beleuntam, és nem néztem meg végig. Volt benne székelybácsi, pálinka, meg ezer éves magyar történelem, és jól bevett szokás szerint egy kis uszítás a románok ellen, hogy ezek a rosszak el akarják venni azt, ami a miénk. Bizonyára nem vagyok megtartani való székely, de remélem, meg tudnak bocsátani azok, akik az értékemet a „székelység mércével” mérik.

A parlagos sztori után körvonalazódott számomra, hogy világunkban létezik egy jelenség, amit én mesterséges értékteremtésnek kereszteltem. A legérdekesebb a dologban az, hogy ezek a jelenségek többnyire állami támogatást is kapnak. Na de miért is?

Megpróbálok egy néhány példát felhozni, hogy szemléltessem, miről beszélek. Vannak olyan mozgalmak, melyek ezer éves hagyományokat próbálnak újraéleszteni. És néha szinte erőltetett módon terjeszteni, reklámozni, híveket toborozni neki. Természetesen a vallások sem akarnak alulmaradni a versenyben. Ők is próbálják elültetni az emberi elmékbe, hogy csupán attól, hogy egy ezeréves ideológiát magadra veszel, jobb emberré válsz.

És igen, a nacionalizmus és a sovinizmus is érték az azt művelők számára. Azok számára akiknek idegen a fogalom: a sovinizmus a nacionalizmusnak felnagyított, mondhatni szélsőséges változata. A nacionalizmus nem más, mint a nemzet fogalmának előtérbe, esetleg más értékek fölé való helyezése. Ezzel a baj ott kezdődik, hogy minden nemzetnek megvannak a viszonyítási pontjai, melyek legtöbbször a szomszédos nemzetek, akikkel mindig összehasonlítja magát, és igyekszik érveket találni, mi szerint az ő nemzetisége értékesebb, feljebb való, mint a másiké. Ezért van az, hogy a maga oldaláról szemlélve a magyar is, a román is, a szlovák is feljebb való, mint a másik. Mi magyarok már ott tartunk, hogy teljesen a világ középpontjába helyeztük magunkat azt gondolva, hogy nekünk valami nagyon fontos szerepünk van (Fontosabb mint másnak) a világ dolgainak alakulásában. Amint a történelem is megmutatta számunkra, a zsidókat sem kerülte el ez a téveszme. Az eddig olvasottak alapján gondolom, hogy már elég tisztán látszik, hogy mennyire elválaszt, megoszt a fent említett ideológia. Ilyenkor természetesen elfelejtjük, hogy a magyarok Istene is azt mondta, hogy az ő szemében minden élő létező egyenlő.

Ehhez a gondolathoz hozzáfűzném azt, hogy a valóságban sokkal több a nacionalista és a soviniszta, mint ahányan annak vallják magukat. Mivel e két fogalom negatívnak van kategorizálva, ezért a legtöbben tagadják, hogy nacionalisták, netán soviniszták lennének. Az emberi egó nem nevezheti rossznak magát! Ezért találkozunk az olyan szónoklat bevezetőkkel, hogy „én nem vagyok nacionalista (vagy soviniszta), de……” És a de után jön annak bizonyítéka, hogy ő mégiscsak nacionalista vagy soviniszta, csak hát nem engedheti meg magának, hogy a nacionalista netán a soviniszta bélyeget viselje magán. Tudjuk jól, hogy manapság Magyarországon az antiszemitizmus is egy érték. Ha ez a kijelentés kissé durva is lenne, azt nyugodtan elmondhatjuk, hogy egy jó magyar biztos nem zsidó barát, sokkal inkább zsidó és cigány gyűlölő. Már korábban is írtam arról, hogy valahányszor egy nemzet az elkülönülés útjára lépett, szinte megsemmisült. Ennek egyszerű oka, hogy szemmel láthatóan a lét, a teremtés, de nevezhetjük Istennek vagy bármi másnak, nem az elkülönülést támogatja, hanem ellenkezőleg: megpróbál rávezetni minket, hogy megértsük az egység, az együvé tartozás fontosságát. De mi ezt nem akarjuk észrevenni, a nemzeti öntudat nem engedi nekünk. És ettől van az, hogy a balsors oly régen tép, és porlunk mint a szikla. Még csak annyit fűznék hozzá ehhez a bekezdéshez, hogy nem az a bölcs nemzet, mely a szomszédos nemzet nacionalizmusát, meg sovinizmusát észreveszi és el tudja ítélni, hanem az, amelyik beismeri, hogy ő maga soviniszta, és tesz is annak érdekében, hogy ez ne így legyen.

Az antiszemitizmusra visszatérve (zsidóellenesség), mondok egy olyat, amin talán nagyon meg fogsz lepődni. Meggyőződésem, hogy az antiszemitizmust valamilyen szinten pont a “zsidók” teremtik és éltetik. Pont azok, akiket mocskos zsidóknak nevezünk. Miért ne tennék? Hisz az egy olyan műcsont, amin olyan jól tudunk mi magyarok csámcsogni. Elhittük, hogy a mi nagy problémánk a zsidó és a cigányság jelenléte a társadalmunkban. „Ezek” gondolták, hogy ha nektek erre van szükségetek, hát akkor mindent bele: zsidózzatok, harcoljatok ellenük.

ADDIG IS A FIGYELMETEK LE VAN KÖTVE OLYAN DOLGOKKAL, MELYEK A MI NÉZŐPONTUNKBÓL FIGYELVE JELENTÉKTELENEK.

Szinte biztos vagyok benne, hogy a mi „bűnbakjaink” számára zsidóságuk sokkal kevésbé fontos, mint nekünk a magyarságunk. Ők tudják, hogy nekünk nagy szükségünk van arra, hogy magyarkodjunk, és akár támogatják is azt. Lehet titokban még meg is szponzorálnak egy két árpádsávos zászlóval: „Nesztek hülye gyerekek: szórakozzatok még egy kicsit, amíg mi a fontosabb dolgokkal vagyunk elfoglalva.” „Nekik odafenn” már nem a vallás, az etnikai hovatartozás jelenti az értéket, hanem a PÉNZ. Számukra nem meghatározó tényező, hogy izraeliták, vagy olaszok, vagy németek, vagy angolok, vagy amerikaiak, vagy keresztyének. Ezt csak mi gondoljuk így. Ez a legnagyobb illúzió, amit mi még egy darabig nem fogunk tudni levetkőzni! Nem is gondolnánk, hogy „náluk odafenn” a nemzeti hovatartozástól függetlenül mekkora az egyetértés. Miért? Azért mert náluk már nem a nyelv, nem a vallás, nem a nemzetiség számít, hanem a PÉNZ, csakis a PÉNZ, és a pénzből származó HATALOM. Ez az érték számukra felülír minden más értéket, melyeket számunkra a vallás, a nemzetiség képvisel. Annak a zsidónak, aki miatt te panaszkodsz pont megfelel, hogy te hadat üzensz a zsidóságnak, mert ő szabály szerűen leszarja, de lehet, hogy még hálás is érte, mert a te figyelmed addig is más irányba terelődik. Ő nem idegeskedik az izraeli hétköznapi zsidók sorsa miatt, akik épp úgy éheznek, nélkülöznek, mint a hétköznapi magyar, román, vagy szlovák, akik azt hiszik, hogy a „zsidók a hibások”, akik ha éppen nem zsidóznak, akkor egymást piszkálják. És ez kifejezetten jó dolog számukra! Még segítenek is nekünk a harcban. De mindkét félnek segítenek, hogy a harc jó sokáig tartson. Ők egyszerű emberek, akik szeretik a sakkot, és hatalmas szükségük van rád (a bábura).

Fontos észrevennünk, hogy ez a bizonyos mesterséges értékteremtés és táplálás direkt arra van kitalálva, hogy a „FIGYELMÜNKET LEFOGLALJA”. Addig, amíg mi viaskodunk, civakodunk egymással, „ők” szabály szerűen azt tesznek a világgazdasággal és velünk amit akarnak. Ha látjuk, hogy a kisgyerek milyen nagy örömét leli a cumi szopogatásában, akkor cumit adunk a szájába, csak ne sírjon, ne veszekedjen, ne kételkedjen, ne kérdezzen.

MESTERSÉGES ÉRTÉKEK Ez a mi cumink! Kértük és megkaptuk. Most már csak cumizzunk csendben, amíg „ők” nyugodtan végzik a dolgukat, odafenn. A legszomorúbb az egészben, hogy ezt is mi teremtjük, mi tesszük lehetővé számukra azzal, hogy mi a mesterségesen kreált értékeinkhez ragaszkodunk, azokért harcolunk, küzdünk, viaskodunk. Ez hatalmas mennyiségű energiát, időt igényel minden résztvevő részéről. Így már alig marad egy parányi a megértésre, a felfedezésre, a felismerésekre. Nézz csak szét magad körül! Az emberek mivel vannak elfoglalva? Milyen ideológiába kapaszkodnak foggal körömmel? Melyek azok az eszmék, melyekért akár az életüket is feláldoznák? És ne csak nézz, hanem láss is! Lásd, mi van a dolgok legmélyén!

Na de kicsit hagyjuk most a nacionalizmust, a sovinizmust, az antiszemitizmust, hogy más mesterséges értékteremtő akciókat is leleplezhessünk, ugyanis véleményem szerint sok ilyen mesterséges értékteremtés és értékéltetés létezik ebben a világban. Kezdhetnénk a magazinokkal, és folytathatnánk Hollywood értékteremtő szerepével, a világraszóló sporteseményekkel.

Ha tudni szeretnéd, hogy mennyire mesterséges, mennyire manipulatív az a bizonyos mesterséges érték, nézd meg, mennyi pénz van mögötte!

A fentiek közül most csak egyet emelek ki, mert már így is túl hosszúra sikerült ez a bejegyzés. Vegyük a sportot. Próbáljuk a fent leírtak alapján kicsit kielemezni. Mi történik a sportban? A sportrajongót lehet, nem fűti annyira a nemzeti öntudat. Lehet eszébe sem jut, hogy zsidózzon. Lehet, hogy egyáltalán nem vallásos. Lehet, hogy nem igazán szeret filmezni, lehet, hogy nem érdekli a divat. De egy dolog biztos érdekli őt: a sport (tegyük fel a foci). Több mint valószínű van egy két kedvenc csapata is, akiket követ figyelmével (élőben, vagy a tévé képernyőjén, esetleg az interneten keresztül). Lehet hogy az önértékelése valahol a zéró és a mínusz végtelen között van. Na de ő sport rajongó, és rajong a kedvenc csapatáért. A kedvenc csapata győzelme, az ő győzelme!!! A kedvenc csapatáért képes ordítani, toporzékolni. A kedvenc csapatáért képes bemenni a pályára és összecsapni az ellenfél rajongótáborával. Ez a siker számára. Ez az érték számára. Az ő csapatát dicsőíteni, az ellenfél csapatát mocskolni, lehordani, neki emberi kötelessége. Istenem mennyi energia, mennyi idő, mennyi támadásra meg védekezésre fordított figyelem! És ki van szolgálva az igény maximálisan: a modern technika lehetőséget biztosít az embernek a nap huszonnégy órájában focit nézni, a kanapén drukkolni, harcolni, viaskodni egy sörrel a kezében. Na de ott van Indiában a krikett. Szemtanúja voltam a krikett világbajnokságnak, melyet legutóbb Indiában szerveztek meg. Vannak olyan meccsek, melyek lejátszására egy teljes nap nem elegendő. Több napos meccsek is vannak. A rajongók ezt végigkövetik figyelmükkel. Az alatt minden más „életfunkció” meglassul, a krikett maximális figyelmet élvez minden rajongótábora részéről. Hatalmas pénzösszegek fordulnak meg, cserélnek gazdát: támogatások, melynek következménye az agyat mosó reklámok sokasága, fogadások, stb. Egyszóval hihetetlen mennyiségű energiát és időt igényel a rajongó részéről rajongásának tárgya. Na de a lényeg az, hogy eközben ő nem fog elégedetlenkedni semmivel! Nem fog megkérdőjelezni egyetlen politikai döntést sem. Nem fog haragudni senkire. A csodálkozás majd csak akkor születik, amikor vége a bajnokságnak, amikor felszabadul a figyelmének egy része. Hamar körülnéz és hibásokat keres, észre nem véve, hogy ő az okozója mindennek, ami vele történik. FIGYELEM! Nem a sporttal van a baj! Nem a különböző hobbikkal van a baj. Nem a nemzeti öntudattal van a baj! A baj a mi viszonyulásunkkal van. Azzal, ahogyan viszonyulunk bizonyos földi “értékekhez”, mennyire engedjük, hogy hatalmukba kerítsenek, mennyire nem látjuk, hogy az értékeinket folyamatosan kívülről aggatják ránk oklevelek, medálok, elismerések formájában. Kik vagyunk mi ezek nélkül? Képzeljük el, hogy egy adott pillanatban visszavesznek mindent tőlünk, amit kívülről kaptunk. Mi marad?

Nos, azok vagyunk mi valójában, ami marad. Jól gondolkodj el ezen, mert csak így tudhatod meg, hogy valójában ki vagy, mik a te valós értékeid!

A kezdő sorokat ismételném, a nyomatékosítás kedvéért. Minél több a mesterségesen létrehozott érték, minél több az ideológia, minél több a tamagocsi, mellyel foglalkozni kell, annál kevesebb az idő és energia az önismeretre, annál több az esély az emberi eszencia teljes pusztulására.

NAGYON FONTOS!!! Bár tudom, hogy mégsem kerülhettem el, nem az volt a szándékom, hogy ellenérzéseket váltsak ki ezekkel a sorokkal bárkiből is. Tiszteletben tartom, ha valaki nem így látja. Az nyugodtan utasítsa el ezeket a gondolatokat, és higgyen abban, amiben neki jól esik. Esetleg szívesen meghallgatnám, elolvasnám, hogy mik az ellenérvei, ha vállalja azokat. Én csak vállaltam a felelősséget a megszületett gondolatokért. A felszínre engedtem őket, hogy végezzék a dolgukat ott, ahol épp szükség van rájuk. Használd őket te is legjobb tudásod szerint. Ha nem tetszett, dobd el, és ne foglalkozz velük, ha tetszett, akkor használd fel őket, terjeszd őket, építs rájuk, és mutasd meg másnak is, mit építettél.

„egy Szabad Gondolat”

Reklámok
Categories: Minden | Címkék: , , , , , , , | 49 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

49 thoughts on “Zsidózol, meghalsz! (Mesterséges Értékteremtés)

 1. Gáspár Béla

  Érdekes gondolatok, bár a magyar nyelv érdekes szabályait illene jól használni, az ők hatalmuk helyett, a helyes: az ő hatalmuk. Egyetlen népcsoport sincs ami ne lenne különféle emberek összessége. Mindegyikben vannak értékes emberek. Értelmetlen tehát általánosítani, de a jellemző tulajdonságokat kár tagadni. Nyilvánvaló, hogy a cigányok közt kevés a bankár, a zsidók pedig a legritkább eseteben élnek kosárfonásból, vagy teknővájásból. ezért, ha a bankárokkal van problémája a társadalomnak, nem a cigányokat szidják. Ellenszenv jogosan alakul ki olyan emberekkel szemben, akik értékteremtő munka helyett spekulációból élnek, és nem is rosszul. Természetesen az nyílt erőszakos bűnelkövetőket sem szereti senki.

 2. Kacso Erzsebet

  Nekem is az a vèlemènyem csak mèg annyit szeretnèk hozzà tenni,hogy a magyar embert a himnusszokkal programozzàk ,ès jo eròssen ,vajon senkinek se jut eszèbe megvàltoztatni azt amig nem kèsò (helytelenùl irok,mert nincs màs èkezetes betù a gèpen).Arrol van szo,hogy az ember teremtò,mivel teremtùnk :gondolattal ,szoval ,cselekedettel akkor mit teremt meg a magyar ember “mindent amit a szèkely ès magyar himnusz tartalmaz” ès az enyhèn szolva mindjàrt elèri cèljàt fòleg a szèkely himnusz jo lenne kicsit fontolora venni,hogy mit mondunk ki es mit gondolunk,mert az vagy amit gondolsz ès azt kapod amit gondolsz vagy teszel.

 3. Bencsik Tibor

  Csodálatos az írás. Főleg, hogy képes voltál eltekinteni a ‘milliónyi’ kiegészítéstél, részletezéstől és egy egyenes, elágazásmentes vonalon végigmenni. Ennek viszont könnyen lehet az a következménye, hogy csak azok értik, akik ezeket eddig is tudták. Ugyanennyi (mint, amennyit az írásod tartalmaz) karakterbe jó sok részlet, köztes szinti információ beleférne. Üdv!

 4. Jutka

  Teljesen egyetertek minden gondolatoddal,es orulok,hogy egy ilyen megfogalmazasban olvashattam el.Biztos vagyok abban,hogy sok honfitarsunknak nem fog tetszeni,de remenykedem abban,hogy hamarosan ok is “megernek” a megerteshez. Nehany honappal ezelott meg nekem sem tetszett volna ennyire,most azonban mar megertem es tudom mi a let lenyege,koszonet Neked (is) ezert Attila !

 5. Ahhoz, hogy megértsd a világot magad körül, fontos legalább néha kitenni néhány vesszőt jó helyre, és nem egybeírni az igekötőt a közé és igéje közé ékelt (segéd) igével. Olvasnálak, de így elment a kedvem.

  • Én már azon is tudok csodálkozni, hogy nem a végével kezdem a mondatot. 🙂 Bizonyára eddig már kitaláltad, hogy nem tanult szakmám a tollforgatás. Azért kezdtem írni, mert ázsiai zarándoklatom alatt olyan élményekkel találkoztam, melyek egy belső kényszert szültek, hogy megosszak egy néhányat közülük. Hátha más is hasznát venné. Kérlek, nagyon ne szomorodj el, mert vannak olyanok is, akik ugyanerről a témáról áttekinthetőbben, és nyelvtani hibák nélkül írnak. Nekem jelenlegi eszközeimmel csak ennyire futotta. Ez az, amit örömmel és önzetlenül tudok ajánlani, minden olvasónak, aki az esetleges nyelvtani hibákon túl érdekesnek vagy értékesnek tartja a szabad gondolatokat.
   2 kérdés: Valamiért arra kényszerülsz, hogy letedd te is a tollat, és nekiláss a földművelésnek. Melyik lovat választod? Azt, amelyik kövér, szép és tetszetős a szemnek, de lusta mint dög vagy azt, amelyik kevésbé tetszetős, de bebizonyította már, hogy alkalmas az ekevonásra? Ha egy szentírás kerül a kezedbe, és hasznos dolgokat találsz benne, befogod-e csukni csak azért, mert nem a mai nyelvtani szabályok szerint íródott?

   • Nem bántani akarlak. Sokkal ütősebb, amit írsz, és igazán írástudókhoz is eljut, ha egy kicsit elmélyedsz a hogyanban. Arra fel fogják kapni a fejüket.

    Így meg terjed tovább a vesszőnemrakás.

    Én leteszem a komolytalan könyvet. Vannak szerkesztők, van szabályzat, van helyesírás-ellenőrző, ha erre nem figyeltek, felőlem akármi lehet az. És nincs mozdíthatatlan adottság, meg sajnos, nekem ez nem megy. Lehet fejleszteni.

  • dudics julia

   Ajánlom neked a lényegre való öszpontosítás gyakorlását !
   Szégyelnék ilyen véleményt nyílvánitani.

 6. Annamari

  Csak az olvassa, aki a lényeget látja!
  Kedves előttem szóló, javaslom, hogy fa helyett az erdőt próbáld észrevenni,mielőtt még a cinizmus teljesen elhomályosítja a látásod…

  Bármely nép iránt érzett harag, gyűlölet métely, élősködő érzelem, mely a nemes törekvésektől szívja el az energiát. Köszönöm Blue ezt az írást!

 7. Mindenesetre köszönöm szépen az észrevételt! Csak a firefox helyesírás-ellenőrzőjét szoktam használni. Az meg nem alkalmas minden nyelvtani hiba kijavítására. Úgy igazából lehet, hogy nem is kellene írnom. Úgy érzem, egyébként is közeleg a pillanat, amikor a tollat végleg le fogom tenni. Természetesen megtehetném, hogy jobban elmélyülök a magyar helyesírás rejtelmeibe, de ha nem tettem meg mostanig, már késő. Nagyon felgyorsult az élet folyama. Sok minden észrevétlenül elszáguldana mellettem, ha a figyelmem áthelyezném a formák világának apró részleteire. Ismételten köszönöm az észrevételt. Ha folytatom az írást, igyekszek valamit kitalálni, hogy ne vétsek szemet-szúró nyelvtani hibákat. Felebaráti szeretettel, Attila

  • Linka

   Ez egy jó írás, ha van is benne nyelvtani hiba. Őszintén, ki figyelt arra?? Persze, fontos, de a tartalom még inkább az. Van, aki bármilyen apróságon ki tud akadni, és máris nem a tartalmat látja, hanem a formát… Nem épp ilyen az ember is? Cigány? Zsidó? Az csak a forma… Hajrá, nagyon tetszett az írás, ne keserítsen el, ha valaki bár kedvesen, de kedved próbálja szegni.. Igenis írjál, ha vannak ilyen gondolataid, jó, hogy megosztod. Hiba van benne? Ki lehet javítani:)…ez a legkevesebb:) Üdv, Linka.

 8. Még egyetlen-egy dolgot mondanék el, azzal abba is hagyom a self-defenset 🙂 Valamiért eredetileg székelyföldre pottyantott engem az Isten. Nem is neheztelek én rá ezért. Félreértés ne essék. De az viszont tény, hogy annak idején bűn volt itt magyarként, netán székelyként élni. Ja és amikor az anyaországba látogatott a sors-üldözte székely, nemegyszer leoláhozták, jobbik esetben csak románozták. 🙂 Hosszú volt az út idáig. Ezért már csak mosolyogni tudok a felettébb érdekes történelmünkön. Na de e vóut! És az emlékezetben még mindig él. Derűsebb, őszintébb, tudatosabb napokat!

 9. Boros Erika

  Kedves Attila!

  Senki semmit nem kap érdemen felül, az univerzum egyik alapvető szabálya szerint, “amit adsz, azt kapsz” . A magyar nyelv olyan szépen megfogalmazza pár közmondásában, mint : Ki mint veti ágyát. úgy alussza álmát, Amilyen a mosdó, olyan a törölköző stb., még sorolhatnánk. Szóval a mi drága magyar nemzetünk sem véletlenül evett meg ennyi keserű levest, mint ahogy a jelenlegi viszontagságok sem véletlenek. Nem azt szeretném mondani, hogy jó, hogy így történt és megérdemeltük, tény és való, hogy követtünk el hibákat az (igazi) történelmünk során, aminek a következményeit viselnünk kell. Amire meg nem szolgáltunk rá, annak az árát majd megfizetik az illetékesek.
  Mint minden bejegyzésed, ez is állja a helyét, amivel még kiegészíteném, hogy a háttér hatalom emberei , a világ elöljárói, de nevezhetném bárhogyan, a félelemből nyert negatív energiákból táplálkoznak. Éppen ezért volna jó eljusson minden emberhez, hogy a média az egyik fő információforrásuk, ezáltal juttatnak el minden félelmet generáló hazugságot hozzánk, amit mi szépen be is “cumizunk”, a te szavaiddal élve.
  De jó híreim is vannak, ugyanis az említett háttér hatalom napjai meg vannak számlálva, éppen ezért van ez a nagy nyomás, ami észlelhető napjainkban, ugyanis menteni próbálják, ami még menthető. Nagyon sok igazságra fény derült már és szép lassan lelepleződik a díszes társaság. Ha érdekel honnan veszem ezeket az információkat, ajánlanék pár oldalt, mint világhelyzete.com, asztralutazas.hu,
  További szép, félelemmentes napot mindenkinek!
  Köszönöm a lehetőséget!
  Erika

 10. 'Dr.Matyi

  ” Mint tudjuk,élet és halál,a pillanat szarvhegyén dől,vagy áll.
  Elmenni kevés, bennmaradni sok, emberré azt tesz, ha megszólalok…”

 11. Levente

  Egyébként mi az, hogy “zsidóznak”?! Az a zsidózás, ha valakire mutogatsz valahol, és közben azt kiabálod, hogy zsidó, zsidó, zsidó! Ez a zsidózás, minden más nem az! Az hogy róluk van szó valahol, valamilyen formában, az nem zsidózás, és nem is kell, nem is lehet rajta megsértődni, meg hivatásos rettegősködni. A zsidók mindent megtesznek, hogy téma legyen a zsidó, majd nem tetszik nekik hogy az, és kitalálja ezt a baromságot, hogy “zsidóznak” az emberek. Ez a hitványságukat maximálisan jól megmutatja. Aki meg véletlen mégis kivétel, az meg a többi áldozata, de az meg olyan kevés, hogy egészen elhanyagolható. Sajnos. Én az utóbbi pár évig szinte semmit nem tudtam róluk., és sehogy sem viszonyultam hozzájuk, se jól, se rosszul. De amit véghezvittek és visznek itt az utóbbi néhány évben, az már mindennek a teteje, és az érzelmeimet inkább nem írom le irántuk, mert szétégne a billentyűzet is, meg a monitor is.
  Amíg nincsen világos válasz arra, hogy mi a “zsidózás”, “zsidózni”,addig süketek párbeszéde folyik csak bármelyik fórumon, mindenki hozzátehet bármit, semmi értelme, mert megfoghatatlan, meghatározatlan maga a fogalom, és egy örökös gennyes góc a nyelvben, a tudatban, mindenhol.

  • zoberi

   úgy gondolom ha az ember egy kicsit oda figyelne de csak magára és nem másokra történésekre egyebekre nem volna háborúság egy nemzettel se fajbéli társsal mert egyek vagyunk forma szinten az már máshová tartozik hogy a saját vagy öröklött hitünk vagy vallásunk hová sodor az életünkbe de bárki lehet az mi nem az csak a leszületett tény hogy hová tett a létezés mindenkit oda ahol most él a jelenben de hogy előtte hol volt azt sajna nem tudja .

 12. Tetszik amit írtál.A lényeglátásod,hogy nem ismerjük MAGunkat,mert ha ismernénk, akkor tudnánk, hogy mindnyájan az EGYhez tartozunk,legyen az cigány zsidó,magyar.stb…

  Igen a háttér hatalomnak, a fekete erőnek érdeke, hogy káosz legyen,bábeli zűrzavar,mert addig tud élni.Mihelyt az ember felébred álmából lehull a lepel ,a köd eltűnik és kitisztul minden.Akkor vége az uralmuknak,de addig még sok idő van hátra,mert bizony jól elaltattak mindenkit és az emberek azzal vannak elfoglalva, hogy egymásnak essenek ,miközben azok ott fenn dörzsölik a markukat és aratnak ,belőlünk rabszolgát csinálva..1% hízik, 99% lassan haldoklik…

  Nekik érdekes módon jól megy az üzlet,nincs válság.Nekünk a vakoknak csináltak válságot és mi hiszünk nekik és kiszolgáljuk őket…ezért élnek, mert mi éltetjük őket…a világ 1 %-a hülyének néz 99 -%ot. És ez így lesz míg fel nem ébredünk.

 13. Nekem az a megjegyzés a helyesírási hibákról azt juttatja eszembe, hogy ha valami jó vagy fontos, akkor az, akinek érdekét ez valamilyen módon sérti, beleköt egy formai hibába, és azon lovagol, hogy ezáltal a lényegről a formára terelve a figyelmet ezáltal elvonja ez utóbbiból az energiát. Szóval, a visszajelzésekből ítélve, gratulálok: jó írás volt. De tényleg.

  • dudics julia

   Egyet értek, jól megfogalmaztad, én is igy gondolom. Nekem nem jött össze a megfogalmazás. Köszönöm !

 14. Visszajelzés: Napi Szabad Gondolat – 5. hét « Szabad Gondolat

 15. Huliganthropus

  A magyar (és minden más) embernek, nemzetnek szüksége van arra, hogy azonosítsa azt a saját nemzetében élő más fajt(a) etnikumot, amely rombolja nemzeti identitását egyfajta parazitaként, s e nációt meg is nevezze.

  Azonban igazad van abban, hogy nem a megfelelő ellen-cselekedet erre az ú.n. zsidózás, az antiszemitizmus. Ebben az esetben az ASZEMITIZMUS lenne itt célravezető, de erről mondhatnám “fogalma sincs” az átlag-magyarnak, nem ismeri jelentését, jelentéstartalmát, s ezért nem eszerint cselekszik.
  Az antiszemitizmus a szemiták, a zsidók érdekei felől, az ő nézőpontjukból közelít a kérdéshez, s negatív jelentéssel bír, ezzel negatív színben tüntetve fel az őshonos népességet, vagyis a többségi társadalmat az adott területen.
  A magyarság eredendően nem nacionalista beállítottságú, nem is lehet azzal vádolni, hogy ne engedett volna területére más népeket, sőt többször behívott telepeseket.
  De felhívnám a figyelmet, hogy zsidót, cigányt sohasem hívtunk az országba! Zsidó etnikum pedig hivatalosan ma sem él itt, nincs kisebbségi önkormányzatuk, mégis úgy tudják a világban, hogy a mi országunk a jelenkor II. Izrael-e, ahová a zsidók betelepülnek a sivatagosodó, háborúk övezte területről amit az “Úr” nekik szánt valaha (bár erről az ott élőket elfelejtette tájékoztatni), azt mégis elhagyni készülnek, mert európai néppé akarnak válni. Szabad területre szert tenni Európában nincs lehetőség, minden terület foglalt. Ismerős helyzet a Bibliából. Nem akarhatunk a kánaániták sorsára jutni!

 16. Sándor

  Alapvetően elfogadom, amit írtál, ill. az útmutatásodat.
  Azonban az a baj, hogy lehetek én bármennyire megértő, vagy elfogadó, szeretetteljes, mégsem hiszem, hogy az a megoldás, hogy tétlenül kell néznem a népem ( ahova én is leszülettem ), a hazám kiirtását, tönkretételét. Mi a megoldás? A legjobb védekezés általában ugyanaz, amit ellenünk használnak, azaz az összefogás lenne. Külön-külön legyőzhető bárki, de összefogva már sokkal másabb a helyzet. Lásd, Izland! Mégiscsak megleckéztették a bankokat és az IMF-t is. Mi meg kussolunk, mert nagyon jó nekünk a híd alatt is. Mer itt szólni valaki, akár a saját ügyében is? Nemigen…Nem tudom vezethet-e ez a felfogás egyáltalán pozitív irányba valaha is? Nem hiszem…Persze jobb elfogadni a dolgokat, mint küzdeni ellenük, hiszen a harc óriási energia veszteséggel jár és végülis, ahogy Te is írod, a sírba visz. Akkor ennek így kell lennie. Így kijelentő módban. Vagy mégsem? Azt hiszem honfitársaim nagy része ugyanebben a már-már tudathasadásos állapotban van. Én legalábbis nem szeretnék újabb karmát húzni magamra, de mindennap sírok belül, mert amit magam körül látok az maga a teljes tragédia.

  • Kedves Sándor, amit magunk körül látunk, nem más, mint önmagunk, egy valóságszegmens, melyet mi magunk teremtünk, mely teremtésére jelenlegi tudatossági állapotunkkal alkalmasak voltunk. A legnagyobb valótlanság, legnagyobb illúzió, hogy a mi sorsunk, a mi létünk, a mi egészségünk mástól függ, hogy a mi valóságunk mások miatt változtathatatlan. Ez a téveszme nemcsak hogy hazugság, valótlanság és illúzió, hanem egyben a leghalálosabb betegségünk is. Épp ez az a látvány, amely arra kényszerít, hogy ébredj. Ezen a képen munkálkodtunk mindannyian, te is, én is. Egyre intenzívebbek az ingerek. Az embernek döntenie kell: vagy ébred vagy alszik tovább. A nemzetek, a haza illúziója megszűnőben van. Az új ember, mely megszületik, mely ki tud mászni ebből a tudathasadásos állapotból, megérti, hogy a hazája az egész világegyetem, a népe annak minden egyes lakója, és a legtöbb amit tehetünk hazánkért meg népünkért nem más, mint hogy odafigyelünk önmagunkra, megtisztítjuk és meggyógyítjuk önmagunkat, és az által a világ azon részét, mely tükröződik bennünk. Aki ennél globálisabban gondolkodik, az önpusztítás útját járja.

 17. Bicsak Peti

  Előbb utóbb mindenki 🙂

  • hát akkor butaság is lenne kihagyni a jóízű zsidózás nyújtotta örömöket, nemde? 🙂

 18. Linkának adok igazat. Attila, te csak írj, továbbra is! Bárcsak minden közrendű magyar ember úgy tudná elmondani és leírni a gondolatait, mint te, feltéve, ha azok egyáltalán lennének neki ! Ez nem irodalmi folyóirat, azt más portálon keresse az, akit főleg a helyesírás érdekel ! Szerintem, becsüljük meg a hozzád hasonlókat, és fohászkodjunk Istenhez, hogy adjon az ilyenekből, minél többet !

 19. Nincs más, mint minden nap megtenni szánalmasan kis feladatainkat, abban a reményben, hogy a sok kicsi egyszer csak összegyűl…

 20. Jó írás, és látom érted a lényeget, nem úgy mint sokan. Az emberiség nagy része rút kiskacsának gondolja magát. Szép kiskacsa szeretne lenni, de egyszer majd ráébred önmaga igazi szépségére. Addig, marad a hattyú sebészeti kozmetikázása kacsává..

 21. Rózsa

  Örülök, hogy olvashattam Attila “szivből jövő mondandóját”. “Mi mindannyian Egy-ek vagyunk”. Bennünk az egész Univerzum. Amikor megszülettünk, magunkkal hoztuk a Teremtő Intelligencia minden ajándékát. Az Életünk során a körülmények, helyzetek (sokszor épp a negativ dolgok szenvedései miatt kapunk villanásnyi eszmélést, hogy kilábaljunk) tapasztalások engedik napvilágra hozni a bennünk lévő “rejtett tudást”. És jól irja Attila. Mindenki a Maga Életében tudja ezt bizonyitani. A Cselekvés a Magad Megismerése. Ha Cselekedsz Magadért, akkor az “Újjászületés” és “Felébredés” Útját járod.
  Végül az Életedben eljutsz arra a pontra is, amikor “Beavatottá”, Tisztánlátóvá”
  válsz.
  Attila irásából úgy érzem volt része olyan dologban, ami “Beavatottá” tette.
  Kivánom, hogy egyre több ilyen gondolatot irjon le bátran, és azt kivánom, hogy ne “vitaoldal” legyen ebből, hanem “Tanitás”. Legyen a Tudás-Keresés. Az olvasója pedig “tanuljon” belőle.

  Tisztelettel Rózsa Mama

 22. Visszajelzés: ’56-os megemlékezés másképp « Szabad Gondolat

 23. Márti

  Attila 🙂 Kaptál hideget-meleget….Én is ezt teszem….:) Csodálatos és igaz gondolatok.Irigylésre méltó,ha irigy lennék akkor most irigy lennék 🙂
  Írjál minél többet,én szívesen olvasom.Hibák? Ki vagyok én,hogy ezt szóvá tegyem? Vagyok,aki vagyok!Ja,és miért zavar ez engem? Talán tükröt tartottak elém? Kritizálni azt lehet,szabad akaratunk van! 🙂 Vannak olyanok,akik ,a kákán is csomót keresnek 🙂 Érdekes ez? Dehogy 🙂 Most jön a hideg…..HOLNAP ESŐ LESZ…..
  Köszönöm írásaidat tedd mert szükség van Rád 🙂 árti 🙂

  • Köszönöm a bátorítást kedves Márti!
   Legjobb tudásom szerint, a rendelkezésemre álló eszközökkel igyekszem folytatni, amit elkezdtem. Nem engedhetem meg magamnak, hogy azt írjam, amit illik, ami szép, ami udvarias, amíg egy egész világ fuldoklik a telhetetlen egó hazugságaiban.
   Ölelés!

 24. Visszajelzés: Napi Szabad Gondolat – 19. hét « Szabad Gondolat

 25. Visszajelzés: Vedd ki sebedből a kést! « Szabad Gondolat

 26. Visszajelzés: Mi marad, ha…? « Szabad Gondolat

 27. Visszajelzés: Napi Szabad Gondolat – 21. hét « Szabad Gondolat

 28. Egyetértek Márti hozzászollásával .A helyesirást tanúlva,(bár fontos) nem nyilt fel a szemem de Attilát olvasva igen .Köszönöm Attila ,nekem szükségem van rád!!!!!!!!!! Ölelés

 29. Visszajelzés: Mi is az a Kultúra? | Szabad Gondolat

 30. Közönsmö, hoyg mgoeszotttad, és ngeem egytálalán nme zvrtak a sajtóibhák, az igaság az, hogy észer sm vettm, mrt éretni akratm, miől bszélsz. És atz hsziem, siketrül. Nem cak éreni, megétreni, de egyetrétrteni is. Ksznöm még eygszer.

 31. dudics julia

  Kedves SZABAD GONDOLAT, vagy ATTILA, nem tudom, hogy ki-kicsoda !
  Nem régen találtam rá erre az oldalra. Szeretnék többet tudni rólatok. Kik vagytok, személyesen lehet- e találkozni veletek. Hogyan tudhatnék meg többet rólatok.
  Köszönöm

 32. Tasi Judit

  Kedves Attila!

  Azon mosolygok, hogy akik a helyesírási hibáidat vették észre a bejegyzésedben, azok pont azt tették, amire az írásod figyelmeztetett, miszerint úgy manipulálnak bennünket, hogy elterelik a figyelmünket a valóban fontos dolgokról. Az ő elméjük nem engedte meg nekik, hogy meghallják az Igazságot, hagyták magukat azáltal megtéveszteni, hogy pitiáner dolgokon fennakadjanak, ahelyett, hogy megértették volna azt, ami az írásod valódi lényege…
  Örülök, hogy Rád bukkantam, és annak is, hogy sokan vagyunk már, és egyre többen!

  Felebaráti szeretettel: Judit

  U.i.: nem tudom, hogy hány helyesírási hibát vétettem, mert az egészet aláhúzta pirossal, de gondolom, el tudsz tőle vonatkoztatni.

 33. Visszajelzés: Kurucharc: a sajtószabadság halála vagy a gyűlöletbeszéd alkonya? | Eszter's Offtopic

 34. Visszajelzés: Csaba királyfi, csillagösvényen | Eszter's Offtopic

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.