Miért Szemetelünk?

A minap, miközben a csodálatos szeméthalmokban gyönyörködtem, az a kérdés kérezkedett be elmémbe, válaszra várva, hogy vajon miért is szemetelünk?

Miért Szemetelünk?

Röviden és tömören: Azért szemetelünk, mert van anyagi keretünk rá.

Bővebben és lazábban: Többször emlegetem, hogy az ember kényelemből hajlamos megszabadulni minden – különben őt illető – felelősségtől. Ezért vannak a szavazásos választások. (https://szabadgondolat.wordpress.com/2012/03/27/valasztani-kenyszerulunk/) Egész pontosan azok illúziója. Valakit rendszeresen felhatalmazunk arra, hogy vegye már le a felelősség, a döntéshozás, valamint a gondolkodás terhét vállainkról. Mi cserében robotolunk, adózunk, eszünk, iszunk, szarunk, szexelünk, és természetesen szemetelünk életünk végéig. Amikor elkezd büdösödni a rendszer melyet megsza(R)vaztunk “szarnak bajnak nincs gazdája” alapon elkezdjük túrni a nyálunkat, újjal mutogatni, hibásokat és felelősöket keresni.

Itt jön be a szemetelés is a képbe: Nyugodtan szemetelhetünk, mert van anyagi keretünk rá! Más szóval. Az adóból úgy is lehúzzák a szemét kezelésére is a százalékot. Nyugodtan szemetelhetünk, ugyanis X, Y-nak az a kötelessége, hogy a kakinkat eltakarítsa. Fogalmunk nincs, hogy mi lesz vele, hova megy tovább, hol halmozódik, hol fertőz. Nem tudunk semmit róla. Csak azt tudjuk, hogy valakinek az a kötelessége, hogy azt ellapátolja a seggünk alól. Mi nyugodtan szemetelhetünk, hisz adófizető polgárok vagyunk, és van anyagi keretünk rá.

A vicc kedvéért egy hirtelen megoldást is tudnék javasolni a szemétfelhalmozódás, szennyezés problémájára. Ki vesszük a kötelességet a szeméthordó kezéből. Vége! Többé nem kötelessége a szarunkat eltakarítani. Keressen más munkát magának! Modern fogyasztói társadalmunkban a szemétkezelés iparága virágzik talán a legjobban, természetesen csak a gyógyszer (méreggyártás) ipara után! Holnaptól megszűnik a poszt, és a mélyen tisztelt szemetelő közösség tagjai “rotációval” foglalkoznak a szemétkezelés megtisztelő feladatával. Ugy-e milyen jó vicc? 

Egyik szemem nevet, a másik sír!

Képzeld el, hogy egyszer csak megindulnak a kőművesek, az ácsok, a hivatalnokok, tanárok, orvosok, papok, szabók, fodrászok, stb, lapáttal a kezükben, hogy újra találkozzanak az általuk megteremtett valósággal. Mit szólsz elgondolkodna-e mindenki a szemétfelhalmozás gondolatán, ha havonta legalább egyszer megragadná a lapátot és beletúrni a kakiba, mely többek között az ő popsijából származik?

Kérlek, ezeket ne hagyd ki:

http://video.google.com/videoplay?docid=-3739057535742805133&hl=en

((Felirathoz kattints a CC-re))

Nem csűröm-csavarom tovább ezt a gondolatsort, hisz ez egy szemét/ szar bejegyzés. Az egy dolog, hogy lehet az embert hülyíteni. És az egy másik dolog, hogy van is AKIT hülyíteni. Lehet olyanokat hülyíteni, akik nem alkalmasak a hülyítésre? Te alkalmas vagy rá?

Ha tetszett, nyugodtan megoszthatod, mert van annyira nyers, és egyszerű a fogalmazása, hogy talán minden magyar írást ismerő embernek elmegy az üzenete. Ha fel szeretnél iratkozni a hírlevélre vagy a szabad-gondolat levelezőlistára, görgess a lap aljára.

Tisztább napokat!

“egy Szabad Gondolat”

Reklámok
Categories: Minden | 4 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

4 thoughts on “Miért Szemetelünk?

 1. Bernad Maria

  Kedves Blou a napokban párszor eszembe jutottál es most már bánom hogy nem próbáltalak elérni mert megismertem egy velszi fiatalembert ,akivel Te is szivesen elbeszélgettél volna.Én a pocsék angol tudásom ellenere is élveztem a társaságát.Minden érdekelte,segített az éppen mezőgazdasági munkát végző embereknek és nézte a lehetőségeket melyek könnyebbé tehetnék az itt élő emberek életét.Ő otthon víz és villamos energia szempotjából önellátó.Évente még pénzt kap az államtól mert az általa előállított energia rá van csatlakoztatva a központi hálózatra és a fölösleget kifizetik neki .Vízhalózatokat,tisztítókat tervez és épít szinte megszállottan,mert tudja hogy minden véges és amikor nincs akkor már késő vigyázni.Rövid volt az idő amit nálunk töltött de megpróbálom tartani vele a kapcsolatot és hátha nem volt hiábavaló ez a találkozás (itt nemcsak a mi családunkra gondolok) Üdv.

  • Szia Mária! Legközelebb szólj korábban 🙂 és összehozunk egy amolyan szélesebb körű találkozást, amin más érdeklődők is részt vehetnek

 2. Emő

  Sziasztok:)
  Energetikai megoldásokra van törvényes keret nálunk is, a birokráciával van nagyobb baj..amíg az engedélyeket jóváhagyják..ez még akadályokba ütközik. Megoldani meg lehet engedély nélkül is, csak akkor nem fizetnek érte..de legalább van áram..víz..meg amit akarsz.:). Minden megoldható, csak akarni kell…akár kétkezi munkával is, minimális anyagi kerettel…ötlet, fantázia..némi fizika..D::D

 3. halom

  MI is a szemét? Olyan agyag, ami nincs a helyén.

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.