Napi Szabad Gondolat – 2. hét

Szabad Gondolat 2012.07.01: TYÚK vagy SAS? Egy kis tojás kiesik a sas fészkéből, egyenesen bele a tyúk fészkébe 🙂 A tyúk sajátjaként melegíti, mígnem kikel belőle a sasfióka, mely együtt nevelkedik a csirkékkel, akik folyton gúnyolódnak vele, hogy ő egy csúnya kakas. Egy napon sasok röpködnek a feje felett, és ő arra gondol, hogy bárcsak ő is sas lehetne, szabadon repülhetne, felülről csodálhatná a világot. Vajon az emberek hány százaléka, éli a “tyúkok” életét, észre nem véve, hogy “sasnak” született? Válasz? 🙂

Szabad Gondolat 2012.07.02: A VÁLTOZÁS: Az a változás, mely a félelemből, a hazugságból, a megalkuvásból fakad, a halálhoz vezet. Az a változás mely a felismerésből és a megértésből ered, az élet forrása. Ha meg szeretnéd érteni az életet, fontos meglátnod, honnét ered a félelem, honnét a megértés. Hol van a figyelmed? Kit és mit szolgál a figyelmed?

Szabad Gondolat 2012.07.03: KÉRNI ISTENTŐL: Szeretünk kérni Istentől, és önfeledten boldogok vagyunk, ha kívánságunk teljesül, nem is sejtve, hogy kívánságunk teljesülése legtöbbször korai halálunkat szorgalmazza. Vajon mit is jelent a “Legyen meg a te akaratod”? Készen állsz életedben először, őszintén, tiszta szívvel kimondani, hogy LEGYEN MEG A TE AKARATOD? Készen állsz kéréseidről vágyaidról lemondani ezért az egyét, azért, hogy cserében megkaphasd a legtöbbet, ami kapható? (“Az igazat megvallva, a gazdagság is ahhoz vonzódik a legjobban, akit már a halál is kiszemelt magának”)

Szabad Gondolat 2012.07.04: TEST ÉS LÉLEK: A test a lélek formálásának, jó esetben a kiteljesedésének az eszköze, ugyanúgy, ahogy az ecset a festmény születésének a létfontosságú eszköze. Ma még kezedben az ecset, de holnap már elveszik tőled! Hogy haladsz a festménnyel? Az EGO nem jelent mást, mint azonosulni az eszközzel. Miképp az ecset nem lehet a festmény, te sem lehetsz a tested. Amíg az illúziókép teljesen szerte nem foszlik, nincs esély a születésre, nincs esély az újjászületésre. Minél erősebb az illúzió, annál elviselhetetlenebb a szenvedés, a lelki gyötrődés. Tudod, mitől szenvedsz?
Szabad Gondolat 2012.07.05: HOGYAN SEGÍTHETSZ MÁSOKON? Minél többet foglalkozol mások problémáival, annál súlyosabbak a te személyes problémáid. Minél inkább segíteni akarsz másokon, annál biztosabb lehetsz abban, hogy segítségre van szükséged. A legtöbb mit tehetsz értem, és másokért az, hogy odafigyelsz magadra, mert a te szépülésed, a te fejlődésed meglátszik a környezeted tükrében is (RAJTAM): Légy szép, hogy én is szép lehessek! Légy tiszta, hogy én is tiszta lehessek! Légy vidám, hogy én is vidám lehessek! Légy bölcs, hogy én is bölcs lehessek! Tündökölj, hogy én is tündökölhessek! Köszönöm, hogy megteszed ezt értem!
Szabad Gondolat 2012.07.06: ÉRTELMES & ÉRTELMETLEN: nincsenek értelmetlen dolgok, csak olyanok, melyek megértésére jelenlegi eszközeinkkel alkalmatlanok vagyunk. Értelmetlennek ÍTÉLNI egy jelenséget, egy történést, amelyben nekünk is részünk van, nem jelent mást mint határozott NEM-et mondani a fejlődésre, a megértésre, a kiteljesedés elérésére. Az értelmet és a megértést nem szabad keresni, mert ha nagyon AKARUNK érteni valamit, kapunk is válaszokat, melyekről azt hisszük majd, hogy igazak. Az értelem van, mindig jelen van. A legtöbb amit tehetünk az, hogy beengedjük, és hagyjuk, hogy eltöltse létezésünket. Te hogyan teszed lehetővé, hogy az értelmetlen dolgok értelmet kapjanak? Ki vagy te? Mi vagy te? Az vagy aki AKARJA, vagy az aki HAGYJA? Látod már mi áll az értelem útjában? Látod már, mi segíti a megértést? A KULCS a kezedben. Mire vársz?

Szabad Gondolat 2012.07.07: TÉVEDNI SZABAD: Légy “törvénytelen”, légy szabad! Merj tévedni, de LÁSD MAGAD! Mit ér a szép, ha nem látod magad? Szeretni is csak szabadon szabad!

Ha szeretnéd, hogy frissiben eljussanak hozzád, kattints IDE, majd a “Feliratkozás” gombra

Reklámok
Categories: Minden | 1 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

One thought on “Napi Szabad Gondolat – 2. hét

  1. Jutka

    Nagyon klassz ! Koszi !

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.