Napi Szabad Gondolat – 1. hét

Minden nap, a reggeli órákban útra kel egy néhány soros, tömör gondolatcsokor. Íme az elmúlt hét nap összefoglalója:

Szabad Gondolat – 2012.06.24: NORMÁLIS: “Normálisnak” lenni nem jelent mást, mint megfelelni a megadott koordinátáknak, a normáknak, melyek elmédet KOCKÁBA zárják. Így hát minél többen gondolják, hogy normális vagy a közvetett környezetedben, annál kisebb az esélyed, hogy a leghalványabb fogalmad is legyen az élet valódi jelentéséről.

Szabad Gondolat – 2012.06.25: SZAVAK: Vigyázz mit mondasz! Minden amit mondasz, IGAZ (lesz) SZÁMODRA! Mondtál valamit? Hiszel valamiben? Épp egy erős ítéletet hoztál sorsod felett, mely mostantól érvényes RÁD, mely megerősíti a falakat az elméd körül! Mersz-e egy ceruzával írott nyitott könyv lenni, melyből bármikor törölni lehet régi dolgokat, hogy felszabaduljon a hely az újnak?

Szabad Gondolat – 2012.06.26: ESKÜ, ÍGÉRET, FOGADKOZÁS:

Láthatod tisztán, hogy világodban minden változik. A következő pillanatban már semmi sem teljesen az, aminek megismerted. Kérdés: Milyen mértékű benned az ELFOGADÁS, A NYITOTTSÁG, ha a MOSTban ígéretet, fogadalmat, esküt teszel egy jövőbeli pillanatra vonatkozóan, aminek milyenségéről jóformán semmit nem tudsz, mert nem tudhatsz? Tulajdonképpen mit is teszel, amikor ÍGÉRSZ, ESKÜSZÖL, FOGADALMAT TESZEL? Vajon mennyire számolod fel ezekkel a jövőre vonatkozó ÍGÉRETEKKEL, FOGADALMAKKAL, ESKÜKKEL, A VÁLTOZÁS, A FEJLŐDÉS, AZ ÚJJÁSZÜLETÉS LEHETŐSÉGÉT? A fogadalom, az eskü, az ígéret ahhoz a pillanathoz láncol, amelyben kimondod. A világ ettől függetlenül egyre csak változik, megújul és újjászületik, csak te maradsz ott ahol most vagy, mert a lánc túl erős! Nem szegheted meg az esküt, az ígéretet, a fogadalmat!
Egyáltalán a mostani eszközeiddel, hogyan szólhatnál egyetlen szót is arról, ami jönni fog? Vajon azokkal a szerszámokkal, melyekkel egykor a hintót javították, meg tudna javítani valaki egy számítógép-vezérlésű járművet, mely nem indul?
SZERETLEK TÉGED! Ezért kérve-kérlek, tisztelj meg engem és magadat azzal, hogy nekem semmit nem ígérsz, nekem semmit nem fogadsz meg, nekem nem esküszöl. El mersz engedni minden esküt, minden fogadalmat, minden ígéretet, meg mersz halni minden pillanatban, hogy a következőben újjászülethess, hogy megajándékozhasd a világot egy új színárnyalattal? Látod már, hogy FÉL ELEM-ben nem lehet, csak EGÉSZ-ben, EGÉSZSÉGBEN? Hogyan tovább? Még meddig ígérgetsz? Még meddig esküszöl? Még meddig fogadkozol? Egyáltalán mit akarsz elérni ezekkel az eszközökkel? Az Eskük, az ígéretek, a fogadalmak lelket rabul ejtő, fejlődést hátráltató jellegéről tisztább képet kapsz, ha figyelmesen elolvasod a Mesterséges Értékteremtés című bejegyzést:
https://szabadgondolat.wordpress.com/2012/03/08/mestersges-rtkteremts/

Szabad Gondolat – 2012.06.27: JUTALOM: A hamis vezetőket földi/anyagi dolgokkal “jutalmazza” az élet, melyek elterelik figyelmüket a lét valódi jelentéséről, és még mélyebbre süllyednek az őket rabul ejtő anyagi világban. A hamis tanítók elkápráztatnak látványosságokkal, ékes beszédükkel, hangzatos szavakkal. Az igazakat még a néma is meghallja, és még a vak is felismeri. Óvakodj a látványtól, a hangos szavaktól. Keresd inkább a csendet és alázattal kérd, hogy tanítson téged.

Szabad Gondolat – 2012.06.28: TISZTÁNLÁTÁS: Vajon elsajátítható-e a TISZTÁNLÁTÁS képessége, ha a figyelem a “KELL”, és az “AKAROM” szolgálatába szegődik? Mi KELL neked? Mit AKARSZ? Mi az, ami hályogot növeszt szemeidre?

Szabad Gondolat – 2012.06.29: OKLEVÉL: Az oklevél nélküli szakember dolgozik, alkot, újít, munkahelyeket teremt. Az okleveles “szakember” várja, hogy az oklevele alapján visszajelezzék számára, hogy alkalmas a munka elvégzésére. Talán még ő sem hiszi el, hogy az oklevele önmagában alkalmassá teheti őt valamire. Nincs tisztában önmagával, kívülről várja, hogy valaki mércét tegyen a hátára, és megmondja neki, mennyire értékes. Őt alkalmazni kell. Természetesen ritkán fordul meg a fejében, hogy esetleg valami mást végezzen, mint amire az oklevele feljogosítja/programozza. Egy hosszan tartó, nyomasztó várakozás itatja át mindennapjait, mert van egy papírja arról, hogy ő ALKALMAS, de ennek ellenére mégsem ALKALMAZZÁK őt. A “központtól” kapta az értékeit, most meg tőle várja, hogy kezdjen velük valamit. Sok esetben, még azt is elhiszi az intézményeknek, hogy azért nem kell ő senkinek, mert nincs még elég oklevele. Így hát tovább gyűjtöget. És tart ez a folyamat addig, amíg teljesen megfosztja önmagát annak lehetőségétől, hogy megtudja, ki is ő valójában. https://szabadgondolat.wordpress.com/2011/10/02/az-arany-oklevl/

Szabad Gondolat – 2012.06.30: LELKI FEJLŐDÉS: Vajon lehetséges-e a továbblépés annak teljes elfogadása nélkül, hogy mások épp egy másik állomásban időznek, ahonnét nem ugyanaz a látkép, mint abból az állomásból, ahol te vagy? Ha megvisel a gondolat, hogy nem értenek meg, hogy nem adnak neked igazat, talán még időznöd kell azon a szinten, ahol éppen vagy. Ha valakinek csak egy bicska áll rendelkezésére, nem várhatod el tőle, hogy egy nap alatt hektárokat arasson. El tudod ezt fogadni? Készen állsz a következő lépésre? LÁTOD MAGAD? HOL VAN A FIGYELMED?

Ha szeretnéd, hogy frissiben eljussanak hozzád, kattints IDE, majd a “Feliratkozás” gombra

Reklámok
Categories: Minden | 1 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

One thought on “Napi Szabad Gondolat – 1. hét

  1. Horváth Annamária

    Üdvözöllek Attila, kedves gyergyói földim!
    Boldog vagyok, hogy találkozhattam Szabad Gondolataiddal, taposva az Utat. Szépen és messzire világítanak ezek a fények, és sokunknak szükségünk van rájuk, akik a széles út helyett a meredekebbet, a keskenyebbet választjuk. Erősítenünk kell egymást, és ebben Te szép oroszlán-részt fölvállaltál! Köszönöm!
    Szeretettel:Annamari

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.