Ajándék: “A Gyönyörű Zöld”

Tisztelt olvasó! Nagy örömömre szolgál, hogy egy kedves barátomnak köszönhetően találkozhattam ezzel a filmmel. Még nagyobb örömemre szolgál, hogy most megoszthatom veled, hogy ha még nem láttad, most megnézhesd, és töltekezhess belőle.

Az első gondolatsor, mellyel találkoztam a film kapcsán: “Az EU-ban betiltott film”. Nem tudom ez mennyire igaz, mennyire nem, és hogy mit takarhat az, hogy betiltott, azt viszont elmondhatom, hogy már az első néhány perc után értelmet nyert a fenti kijelentés. Teljesen tiszta, hogy miért kapta a film a “betiltott film” bélyeget.

A Szabad Gondolat rendszeres követőinek nagy része több mint valószínű, megérti a benne foglalt üzeneteket. Egy gondolat érkezett a film kapcsán, melyről úgy érzem, fontos megosztanom a leendő nézővel:

A fantázia és a sci-fi fogalmak azért lettek kitalálva, hogy az ember ne vegye komolyan a valóságot. Ezt fontos MEGÉRTENÜNK ahhoz, hogy MEGÉRTHESSÜK a valóságot.

Bár bízom benne, hogy ezt a filmet csak azok nézik meg, akiknek már megvannak a kellő eszközeik a befogadásához, megértéséhez, elkerülhetetlen, hogy olyanok is találkozzanak vele, akikből heves ellenszenvet, életet elfojtó ítéleteket vált ki.

Csak azt tudom tanácsolni, hogy ha netán úgy érzed, hogy nem neked való a film, egyszerűen csak hagyd, tedd félre, ne nézd meg! Talán majd később újra az utadba kerül, és akkor megkapod az ajándékot, melyet ez a film kínál minden ébredni vágyó emberi léleknek.

Használd egészséggel, legjobb tudásod szerint! Legyen számodra a korlátok levetkőzésének, az ébredésnek, és az igazi boldogság megtapasztalásának eszköze! Ne akard mindenképp megosztani! Csak akkor tedd, ha belső késztetést érzel rá.  Kérlek fogadd el, hogy nem mindenki fog úgy viszonyulni hozzá, mint te!

Szeretettel,

“egy Szabad Gondolat”

Reklámok
Categories: Filmek, Minden | Címkék: , , , , | 22 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

22 thoughts on “Ajándék: “A Gyönyörű Zöld”

 1. Erika

  Köszönöm! Csodálatos film, tele kedves humorral,közben nagy igazságokkal.
  Tovább küldöm,annak reményében, hogy talán valaki “felébred” megnézése közben.
  Üdv Erika

 2. Anna

  csodás volt ez a film! sokat nevettem! köszönöm szépen! imádom a francia nyelvet hallgatni!

 3. Köszönöm szépen a magyar feliratos változatot.

 4. emoke

  Szebbé tette a napomat. Köszönöm

 5. E.

  koszonom. nagyon jol esett.
  talan nem scifi, s nem fantazia, hanem unokaink valosaga…

 6. Hegyi Tiborné

  Csodálatos film ,vicces és komoly is egyben.Egyedül a foci mérkőzéses részben a két focista csókolózása nekem nem jött be.

 7. E.

  Gyonyoru zold – ilyen lehetne a vilagunk.
  Viragok szigete http://www.youtube.com/watch?v=bRGzQ-YCIBc&feature=related – ilyen a vilagunk.

 8. Dánér József

  nagyon jo film,minden ugy jatszodik mind.egy jobb alomvilagban csak a ket focis csokolozasa elferditi a dolgokat.

  • Nem engedhetjük meg nekik, hogy azt tegyenek amit akarnak, ami nekik jólesik? Az, hogy ők csókolóznak csak azért lehet bántó, mert ellenkezik egy programmal, melyet korábban beültettünk a fejünkbe, melyet szentnek, sérthetetlennek hittünk.

   • Zsolt

    Az nem egy program, es nem ultettuk be a fejunkbe. A forditottjat ultettek(ultetik) be a fejekbe. A teremtesben nem nagyon van ilyen minta.

   • Mak Szim

    Alapjában véve érdekes film. De… felmerül bennem is a gyanú, hogy ezzel is akarnak bizonyos témákban agyat mosni.
    – Születésszabályozás egy felsőbb szervezet által… Mint kívánatos jelenség kapja a néző. Kell ez? De ettől eltekintve is egy év terméséhez igazítani hülyeség a születések számát. Intervallum kellene… Amiből lehet előrejelzést csinálni. Ha már ez a szempont.
    – Csak a két végletet mutatja mint lehetőség. Tehát választás elé állít, hogy férget együnk Ausztráliában (ahonnan már rég kiirtották a kultúra itt bemutatott formáját) vagy nagyvárosban éljünk. Ebből választhat a néző. Az átlag inkább Párizs mellett dönt.
    – Melegek elfogadása. Minek bele a két smároló focista!? Ez nem a természet rendje. Egyet értek ebben Zsolttal.

   • tetszik a kritikus gondolkodásod! Az olyan embert szeretem, akit még az én soraim sem manipulálnak, aki ezeket a gondolatokat sem fogadja el szőröstől-bőröstől. Viszont amondó volnék, hogy a buzikat hagyjuk buzinak lenni, mert ők az által képesek csak rajtunk segíteni. ezt lehet nem ártana bővebben kifejteni, de most nem merülök bele a kérdés boncolgatásába 🙂

 9. Ó, de szép! Ezt a szemléletmódot kellene terjeszteni minden eszközzel. Erre meg betiltják. Lehet, hogy aki fel van készülve rá, ahhoz úgyis eljut.
  Köszönöm Attila és viszem is tovább!
  Ildi

  • Ahogy mondod Ildi: aki fel van készülve rá, azt találkozik vele. Nálad, szerintem, kifejezetten jól érezte magát 🙂

   • Igen, eltalátad.
    Volt egy sejtésem a Sci-fi-vel kapcsolatban, de most már megerősítetted.
    Ildi

 10. Köszönöm.
  Továbbítottam.

  ppAndrás

 11. ági

  Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy megnézhettem, csak egy baj van még nem biztos, hogy menne a torna ilyen szinten. Na nem baj, majd ha betöltöm a 150-et már én is tudni fogok mindent remélem.:-))) Komolyra fordítva ha már így lenne is késő lenne. Még egyszer nagyon köszönöm.

 12. Napocska

  Ezt a filmet minden iskolában le kellene vetíteni…
  A nem elrontott gyerekek még fogékonyabbak lennének…

 13. katona paloma

  A film önmagájér beszél ,üzenet a világnak ,az embereknek,aszt hogy kihez jut ez a üzenet ,megérti ,és még érte valamit tesz,az a jövö zenéje.Nagyon tanulságos és nagyon jó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 14. Nyámádi Mária

  Nagyon jól éreztem magam a film nézése közben, dícséret a szerzőnek és a rendezőnek. Csak reménykedhetünk egy ilyen világban. Hátha az utódaink? Köszönöm, a lehetőséget.
  Mária

 15. Zseniális film,nem csoda,ha az EU betiltotta,mikor az egész világ a pénzről, az emberi értékek sárba tiprásáról szól.Remélem aki megnézi elgondolkodik az élet értelmén itt a földön.Tényleg csak így élhetünk,rabszolgaként, betegen….Köszönöm a filmet Attila.Én is terjesztem,megosztom…

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.