Oszlanak a felhők, visszajön a fény

Talán mindenkinek, aki ezeket a sorokat olvassa, van egy természetes szomja, hogy választ kapjon a lét legfőbb kérdéseire. Kik vagyunk? Merről jöttünk? Miért vagyunk itt? Merre tartunk? Én személy szerint úgy vagyok már vele, hogy ha ezeket a kérdéseket nem tudom valamilyen mértékben megválaszolni, akkor semmi más nem kell. Kissé unalmas már vezényszóra lemenetelni ezt az életet. Az emberiség már több ezer éve ezt teszi. Mindenre van egy szaktekintélyek által jól meghatározott “szakszerű” válaszunk, törvényünk, szabályunk, sablonunk, sémánk. Nem kell keresni, nem kell gondolkodni, csak végrehajtani. Izgalmas egy játék, nemde?

Világunkban a különböző vallások adnak tömegek által elfogadott “hivatalos, szakszerű” választ a fenti kérdésekre, melyeket megkérdőjelezni halálos bűnnek számít. Sokan már régóta érzik, hogy amit a vallások nyújtanak, egy kissé felületes, és legtöbb esetben csak arra megy ki a játék, hogy az ember veleszületett tudásszomját, “megismerés vágyát” csillapítsa, vagy teljesen kioltsa. Azt hiszem, nem hiába mondta George Carlin is, hogy a vallások a lelkiséget, az iskolák meg a tudást hivatottak elárulni. Ha már az emberben megvan a veleszületett hajlam arra, hogy feltegye a kérdést, hogy ki ő valójában, akkor jobb adni neki, egy előre jól megírt mesét, mint hagyni, hogy ő maga keresse meg a választ. Épp ezért ezek a mesék jó alaposan ki vannak dolgozva a legapróbb részletekig, hogy még véletlenül se találjon a kereső tékozló olyan kiskaput, melyen keresztül kiléphet az illúziók világából, hogy megtudhassa, ki is ő valójában. Fontos belátnunk, hogy ha ez megtörténne, hatalmak dőlnének össze egyik napról a másikra. Épp ezért a vallásipari szakemberek teletűzdelték útmutatásaikat, kézikönyveiket útjelző táblákkal, melyek zömén a félelemkeltés vagy a bűntudatébresztés van, hogy még véletlenül se nyitogasson a hétköznapi halandó olyan ajtókat, olyan szelepeket melyeken keresztül leeresztheti az illúzió lufit.

Örömmel veszem tudomásul, hogy még nem sikerült az emberből teljesen kiölni a lét megismerésének vágyát. Bár vannak rá oltások (fizikai, szellemi és lelki) dögivel, tuti megoldás nem létezik. Ezt bizonyítja az a tény, hogy rengetegen elindultak már az ébredés útján, és nagyon sokan gondolják, hogy elég volt már a több ezer éves sötétségből, tömegbutításból. Ekképp bizonyos észrevételek, felismerések, megállapítások születnek, melyeket azok, akik éltetik a vallásokat támadásként élhetnek meg. Ez egy teljesen természetes folyamat. Annak, aki átlát a hazugságfelhőkön nem feltétlenül az a szándéka, hogy támadjon, de minden bizonnyal arra sem érez fékezhetetlen késztetést, hogy a sötétséget, a tömegbutítást továbbtáplálja. És mindenképp örvendetes dolog, hogy vannak olyanok is, akiknek ha már kezébe kerül a lepel sarka, egy kicsit rántanak rajta, ekképp hozzájárulva ahhoz, hogy fény derüljön az emberi elméket évezredekre bebörtönöző hazugságokra.

Természetesen mondhatja bárki, hogy jogtalan nekem ebben a kérdésben állást foglalni. Épp ezért ajánlom figyelmetekbe egy “bennfentes”, egy “általuk” avatott tekintély gondolatait. Sajnos egyelőre csak angolul és románul lehet ízlelgetni őket:
Címe: A Hamburger Univerzum Nagy Kérdései  (Egyébként elég meglepő számomra, hogy sok ilyen filmnek nincs magyar fordítása. Ami Hollywoodból jön, annak napokon belül szinkron is készül. Az olyan filmeket mint az Ambíciótól az Értelemig, vagy a The Serious Business of Happiness nem nagyon akarjuk magyarra fordítani.)

Használjátok egészséggel! Bízzunk benne, hogy hamarosan egy magyar felírat is napvilágot lát, hogy szélesebb körben elérhetővé tegye a filmben felsorakoztatott, tudattágító gondolatokat. Ha követni tudtad a fenti sorokat, és kíváncsi vagy, hogy egy szabad gondolat szerint mi, és milyen módon tartotta sötétségben az emberi elméket évezredeken keresztül, kattints a következő linkre:

Az emberiség leghalálosabb útvesztője

Reklámok
Categories: Minden | 2 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

2 thoughts on “Oszlanak a felhők, visszajön a fény

 1. Hallod, ebben a Hamburger Univerzumban a bácsi annyira buta, hogy azt sem tudni, mosolyogjam vagy idegesítsen. Ha valaki beszél valami ellen, mecáfolni akarja, akkor szerintem arról többet kell tudnia, nagyon utána kellene néznie. Csak mert abszolút nem ismeri mindazt, ami ellen beszél, amit mond, annak felénél több csak ócska filozófálgatás. Őmaga is a saját előítéletei foglya, ismeretei abból táplálkoznak, mert felszínesek. Annyi ilyen proféta és midenféle igazságot hirdető, meg leleplező van ma, mentalitás-újító, hogy ajaj! Ha sorban állnának, párszor a földbolygót körbeérnék. Némelyik fehér szakállt is növeszt. :)) Olyanok, akik azt hiszik, felfedezték a spanyol viaszt, kiállnak és elmondják millió megkapó szóban a nagy semmit, és közben még felsőbbrendűnek érzik magukat az egyszerű halandónál, és a bácsikánál, aki elmegy a templomba térdelni, mert egész nyomorúságos életében erőt adott az neki. Életben tartotta, átsegítette, borzalmakat élt át.
  A biblia sehol sem állítja, hogy a föld lapos, SŐT! Keresd csak meg a zsoltárokban mit ír az unverzumról, a földről. Meg Jób könyvében is van egy rakás dolog. Bár költői képekkel van fogalmazva, de felér a mai tudománnyal, ha őszintén hajlandó és nyitott vagy megérteni. Az, hogy ki hogy értelmezi és magyarázza félre, az már az ő baja.
  A másik dolog, hogy a bácsi többször elmondja, hogy gyerekes Istenben hinni, és a vallási tételek gyerekesek. Naná! Persze, hogy gyerekesek. Nem is ilyen fene önálló, ügyes, totál komolyaknak való. Isten Igéje jó előre megmondta, hogy azoknak való, akik úgy tudják fogadni Isten országát, mint a gyermekek. Azoknak, aki egyszerűek, és hitüket, nem emberek bölcselkedéseibe vetik, hanem Isten erejében. A “keresztről való beszéd bolondság azoknak, akik, elvesznek, de akik megtartatnak, azoknak Isten ereje.” Ez így van jól. Nem KÖTELEZŐ! Hellóó! És szerintem ezzel mindenki tisztában van, én nem is tudom, te honnan veszed, hogy a világ hű de vallásos, stb. Érdekes, én pont azt látom, hogy nem. Megoszlik. Mi a baj most akkor a másik felével? Higgyen mindenki, amit akar, úgy van jól, de hogy miért kell egyfolytában azokat leszólni nagyképően, akik másként hisznek, és a magunk hitét és útkeresését így dicsőíteni és mutogatni, ezt sosem értettem. Mindenki főjjön csak a saját levébe, hitébe. El kellene fogadni, hogy létezik ez, létezik, az, létezik amaz, létezik szabad gondolatosok is a világban, és mindenki élje meg a maga hitét, útkeresését, és hagyja békén a világ keresztyénségét, a vallásost, stb. Megtalálják ők is a maguk útját, ha akarják, senki sem kényszerítette őket a vallásra.
  A biblia a világ legolvasottabb könyve, mindig az volt.
  http://www.squidoo.com/mostreadbooks
  Akinek ez nem tetszik, az ő személyes baja, nem kell azokat kritizálni, cikizni, akik hisznek egy vallásban, vagy az összesben, vagy bármi másban, vagy éppen a bibliában. Tudod mi az alpáriság, a balkánság, a maradiság, és a felesleges, szánalmas időtöltés? Azokat lenézni és bírálni, akik másképp és máshol keresik a létkérdésekere a választ, mint te.
  Többet én nem olvasok szabad gondolatot. Nemcsak a bejgyzések miatt, hanem mert a múltkor is egy cinikus, gunyoros hangvételű válasz követte a bejegyzésemet. Azt hittem, tágítom a látókörömet itt, de most rájöttem, hogy ha mások szabad gondolataira vagyok kíváncsi, azok pontosan ugyanoda vezetnek, ahová a vallások. Egykutya. Mindenki maga kell gondolkodjon magának és válaszokat találjon. Legfennebb azoknak érdekes, akik hasonló gondolkodásúak, vagy akiknek szabadulniuk kell valamiből, de nem tudnak, és segítségre van szükségük. Vagy akik vallás-sebzettek és vallás-csalódottak. De leginkább talán mégis azok, akik attól erősödnek saját mentalitásukban, ha a másságról rángatják a valós és ezzel együtt persze a vélt lepleket is. Én attól erősödöm, ha pozítiv-életszemléletet olvashatok, győzelmekről olvashatok,ÉLETTAPASZTALATOKBÓL! fakadó bölcsességet, megláthatom a szépséget, a jóságot másokban, magamban, a világban.

 2. Attila

  Kedves Zsuzsa! Meg tudod konkretan hatarozni, hogy mi okozza ezt a harcot benned? Kisse viccesen szolva, ha mar ilyen kritikaval illeted a filmben szereplo szemelyt, elkepzelheto, hogy te lehetnel a papa uj, a (reginel jobb) tanacsosa. A kovetkezo film masodik reszenek az elejen kiderul, hogy ki az, akirol a fenti kritikat irtad: elso resz: http://video.google.com/videoplay?docid=5014377835686246317&hl=ro Masodik resz (ennek az elejen mutatkozik be egy nehany szoban – a fenti kijelentesed utan, ajanlom figyelmedbe): http://www.nowvideo.eu/video/o1gqthlmiovf2 Zsuzsa, en nem szeretnek kotekedni veled. Annal is inkabb, mert valamiert ugy gondolom, hogy te egy olyan szemely vagy, aki meg nem hagyta abba a keresest, es nem vesz be minden meset. Nem varom el, hogy a fenti mesek barmelyikevel kivetelt tegy, de meg mielott vegleg behuznad magad mogott az ajtot, nezd meg ezt a filmet. A tulsagosan pozitiv gondolokodasrol nekem mindig az Amway jut eszembe, meg a modszerei, melyekkel hulyet csinalt emberek millioibol.. Nem biztos, hogy a let maga -a rend, mely szerint az mukodik- annyira megkulonbozteti a pozitivot a negativtol, mint mi, emberek. Sot, en meg azt is megmerem kockaztatni, hogy szamara nem is leteznek ezek a szimbolumok. Ez esetben nem lenne-e, egy kisse felelotlen az ember reszerol gorcsosen ragaszkodni hozzajuk? En orulok annak, ha valaki oszinten vidam. De amikor valaki allandoan vidamat jatszik, nem veve tudomast az ot is erinto esemenyek valodisagarol…nem is tudom… en ugy erzem, hogy ilyen esetekben tortenhet meg egy ido utan az a jelenseg, mely ahhoz hasonlit, amikor a farka kezdi csovalni a kutyat. Oszinten kivanom neked Zsuzsa, hogy legy (oszinten) boldog. Ha ez megvan, vagy meglesz, en csak annyit mondok, hogy NO COMMENT 🙂 No Istened aldjon! Es ne hari, hogy a draga idodet, reszben nekem kosoznhetoen, ilyen foloesleges, akar negativ dolgokra pazaroltad. 🙂

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.