Az emberiség leghalálosabb útvesztője

A vallás mint jelenség, tetszik-nem tetszik, áthatja az egész világot, az emberi létezés minden formáját, még akkor is, ha minket nem érdekel, ha nem foglalkozunk vele. Ha mi nem is keresnénk őt, ő megkeres minket. Tudtunkkal vagy tudtunk nélkül ez történik.  Olyan mint egy hős szerelmes, kinek a szerelmét nem viszonozzák. Harcol és küzd, nem adja fel! Az, hogy ezt a gondolatot, elutasítjuk, vagy hülyeségnek tartjuk, még nem zárja ki annak lehetőségét, hogy igaz, és jelen van életünkben. Az egész emberi létezés a vallásra, vagy legalábbis arra a filozófiára épül, amire a vallás is. Most talán ahhoz a kérdéshez érkeztünk, hogy a tyúk vagy a tojás volt előbb. Nem tudhatom, hogy melyik volt korábban: a jól kidolgozott elmélet, mely szerint működnek a vallások is, vagy pedig a vallások, melyek beivódtak minden más központosított rendszerbe. De nem is ez a fontos!

Egy néhány szóban, nagyon tömören megpróbálom kifejteni, hogy mire is gondolok.
Hogyan működnek a vallások? Hogyan duzzadtak, hogyan hatalmasodtak?
A HIT természetesen egy nagyon kulcsfontosságú tényező, ami nélkül nem létezhetne a hatalom, a mások feletti uralkodás semmilyen formája. És ez a KULCS. Miután sikeresen elhitették az emberrel, hogy ő élni jött a földre, hogy a legnagyobb kincs a fizikális világban való létezés, amihez !ragaszkodnunk kell, utána nem maradt más, mint elhitetni azt is, hogy neki egy külső egységre van szüksége ahhoz, hogy létezhessen. Elhitették vele, hogy egy kis semmirevaló teremtmény, melyet folyton irányítani kell, mert anélkül eltévedne, eltékozolna. Nézzünk csak kicsit körül a világban! Mit látunk? Mennyire igaz a fenti kijelentés? Az ember szinte teljesen elveszítette az önállóságát és a természettel való együtt-rezonálás képességét. Tehetetlenné vált. Szinte minden lépését egy szaktekintélyekből álló csapat határozza meg számára. Elveszítette önmagát, a helyét a világban, ezért szüksége van rá, hogy irányítsák, eldöntsék helyette, hogy mi a helyes lépés számára. A szakember véleménye nélkül már nincs táplálkozás, nincs mozgás, nincs szex, nincs szerelem, nincs semmi! Félve félünk keresni, kipróbálni új utakat, mert lehet, hogy egy végzetes hibát vétünk általa. Így vált az ember teljesen irányítható ember-robottá. És, hogy ez mennyire igaz? Te add meg rá a választ, kedves olvasó! Nézz körül: Téged ki táplál, ki “etet”? Ennek a rendszernek a leggyengébb, legsebezhetőbb pontja még mindig a józan paraszti ész, ami mára egyre inkább kihalóban van. A vidéki ember, akit a városiak oly gyakran lenéznek még mindig ember a talpán. Számára bármi jöhet, mert túléli. Megvan benne az autonóm túlélési ösztön. Ő még tudja, hogy honnét származik, milyen fán terem a kenyér. A városi ember ezzel szemben…inkább nem mondok semmit. Ahogy mondta Géczy Gábor, a húsz év iskolázás után az ember már annyira zombi lesz, hogy nem tud megmaradni külső segítség nélkül, hisz az olyan információk mint, hogy áll a bolha lábán a szőr, meg hogy a hold felszínén milyen kráterek vannak, nem segítik őt a túlélésben. A hamis tudás valósággal elárasztotta a bolygónkat, és a józan paraszti ész, valamint az őstudás kihalóban. Azoknak, akik még nem látták, nagyon ajánlom a Hülyeség Kora című filmet, hogy egy kicsit a jövőnkbe tekinthessenek.

Na de kalandozzak csak vissza kedvenc témámhoz! Szinte mindenki tudja, akinek valaha is köze volt a kereszténységhez, hogy a legelső lépés, amire épül az ember keresztény mivolta az, hogy elfogadja Jézus Krisztust, mint személyes megváltóját, hogy elhiggye, hogy érte halt meg a kereszten, hogy megfizessen az ő bűneiért. Más szavakkal: helyettünk törlesztette az általunk felhalmozott adósságot, vállalta bűneinkért a felelősséget! ÉS IDE VAN A KICSI KUTYA ELÁSVA!
VÁLLALTA HELYETTÜNK A FELELŐSSÉGET. Na ez az, ami szerintem egyike a legnépszerűbb, egyben legagresszívebb akadémikus hazugságoknak, melyek segítenek elfeledtetni az emberrel, hogy ki ő valójában. Ez az emberiség legdurvább, leghalálosabb útvesztője, amiben a legtöbben hosszú tévelygés után (talán) örökre el is vesznek.

Ismételten nézz körül, és kérdezd meg magadtól, hogy mennyire igaz, hogy az egész világ a következő alapokra épül: Ne gondolkozz, ne keress, ne érts! Helyette higgy valakiben vagy valamiben, egy “központban”, ami leveszi a vállaidról a felelősséget, helyetted gondolkodik és dönt, épp úgy, ahogy azt az Új Testamentum szerinti Jézus is tette. !!!Figyelem!!! Nem Jézussal van itt a baj, hanem azokkal, akik az ő nevét az emberiség ellen, a sötétség szolgálatába fordították. Erről szól egyébként a Jézus a Gyilkos című bejegyzés is.
Ez volt a legbriliánsabb módja annak, hogy az embert meggyőzzék, hogy folyamatosan másra ruházza a felelősséget, hogy arra késztessék, hogy ne akarja megismerni önmagát. Ez volt az emberiség végső halálos ítélete, az utolsó késdöfés a szívbe.

Hatalmas szüksége volt ennek a parazita rendszernek arra, hogy elhitesse veled, hogy neked egyebet nem kell tenned, mint hinned Jézusban, aki már előre megfizetett a te bűneidért. Más szóval adósságot hagyott neked örökségül, amit ha nem törlesztesz, elkárhozol. Sajnos a valóság nem igazodik az álnok hazugságokhoz! Talán nagyon megfogsz lepődni, amikor megtudod, hogy senki nem fizetett a bűneidért, és neked kell törlesztened az általad felhalmozott adósságot mind egy szálig, még akkor is ha hiszel, és ragaszkodsz ahhoz, hogy valaki ezt megtette, vagy megteszi helyetted.

Csak, hogy tudd: valóban BŰNÖS vagy, mert a bűn eredeti jelentése: CÉLTÉVESZTÉS. Cél tévesztett vagy a bűn hazug értelmezésének köszönhetően. Szenvedned kell, érezned kell a fájdalmat, hogy ébredj.

!Figyelem! Az embert el kellett téríteni az önmegvalósítás, az önismeret, a kiteljesedés útjáról. Az olyan emberekre mint Jézus, Buddha és társaik NEM LEHET HATALMAKAT ÉPÍTENI. Ezért üldözni kellett mindent és mindenkit, aki másképp mert gondolkodni, a programtól eltérő gondolatokat mert terjeszteni.

Amint mondtam, nem tudom, hogy a vallás volt-e előbb, vagy az őt átitató filozófia. Egy dolog biztos: teljesen áthatja az emberi világot, és ennek köszönhetően utasítja el az ember önmaga megismerését. Bízd a felelősség, a gondolkodás, a döntés terhét valaki másra! Szűnjél meg emberként létezni! Ez az, amit a téged irányító központosított hatalmak akarnak. És te nagyon jó munkát végzel! Minden a terv szerint halad. Jöhetnek a mikró chipek, jöhetnek a kőolaj alapú tápanyagok. Új patikák nyílhatnak. Új “kötelező” oltások jelenhetnek meg. Új adók, és kötelező biztosítások születhetnek. Jöhetnek a legújabb törvény- (program-) csomagok. Már úgy is véged van. Megtagadtad emberi mivoltodat, mások által megírt programok szerint üzemelő robot lettél, és ezt te már nem is veszed tudomásul. Sőt, egy szép napon te is üldözni fogod azokat a “bűnös lelkeket”, akik ki mertek lépni a kockából, akik elutasítják az emberi elme teljes elsötétítésének programjait.

Ezek után annak, aki valamennyire is érzi, hogy miről is szól ez a játék, könnyebb lesz megértenie, hogy HOGYAN SZÜLETTEK A VALLÁSOK.

A blogon található írások bármelyikét bárki szabadon terjesztheti! Nem kell a beleegyezésemet kérni előtte. Azt nem bánom, ha megjelölöd forrásként az oldal címét, de ha nem teszed, az sem baj! Örömteljes ébredést kívánok minden kedves olvasónak!

“egy Szabad Gondolat”

Reklámok
Categories: Minden | 8 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

8 thoughts on “Az emberiség leghalálosabb útvesztője

 1. botár csilla

  teljesen igaz. az isteni szikra minden emberben ott lapul, ha nem is tud róla. a kulcsot a boldoguláshoz, az istennel való eggyéváláshoz bárki a saját zsebébe teheti.

 2. Rotten

  nem feltétlen ide tartozik, de megéri terjeszteni vagy végignézni. egy egyszerű ember gondolatai, mégis aranyat érhetnek a szavai.

 3. Bencsik Tibor

  Üdv!

  Csak nagyon-nagyon röviden a kereszténységhez: Amikor Krisztus kijelenti magát, hogy “ÉN VAGYOK AZ ÉN VAGYOK” azt a nesze semmi fogd meg jól “Vagyok Aki Vagyok”-kal ferdítették, és az “AZ ÉN VAGYOK AZ ÚT, AZ IGAZSÁG ÉS AZ ÉLET. …SENKISEM MEHET AZ ATYÁHOZ CSAK AZ ÉN VAGYOK ÁLTAL” -ből kihagytak egy-két névelőt és nyelvtanilag igazítottak a kijelentéseken és mindjárt luciferianizmus lett a krisztianizmus helyett.

 4. Köszönöm, Attila!
  Ha valóban egyetértesz, szívesen közöljük az Európai Idő-ben gondolataidat.
  Ildi

  • Kedves Ildi! Nyugodtan közöljétek, amelyiket hasznosnak találjátok. Arra kérlek, ha nem nagy dolog, hogy adjatok egy rövidke jelzést, amikor közöltök valamit. Attila

 5. Az emberiség legnagyobb szellemi drámája zajlok most a Földön. És valóban a vallások által gerjesztett és félreértelmezett szólamok verik az ütemet. Ez a ténykedés nem hit – nem a Forrásból táplálkozik. De ahogy Krishna is megénekelte – ebben az isteni tövénykorszakban az emberek ellenkezni fognak egymással. Még Bahá’u’lláh is ezt írja: “… a lelkek korlátoltak, akik az önteltség és gőg völgyében
  járnak, Istentől távoli vadonban tévelyegnek, saját meddő képzelgéseik rabjai, és hitük vezetőinek parancsait követik. Fő gondjuk a puszta ellenkezés; egyetlen vágyuk az igazság semmibe vétele.”
  46 éves vagyok, de gyerekként is másként fejlődő tulajdonságokkal rendelkeztem. A ’90-es évek eleje óta tudatos útkereső – 7 éve bahá’i http://www.bahai.hu – világvallási közösség tagja vagyok, amiért meg is kövezhettek:-) De én úgy érzem, hogy ebben a világdrámában itt a helyem, megelégedettnek és szabadnak érzem magam. És szeretném, ha ebben a vallási útvesztőben az emberek az előítéleteket levetkőznék, és szeretettel tekintenének minden törekvő lélekre, mert lehet, hogy egy tézis nekünk nem jön be – de egy mások léleknek éppen ez a Haza vezető út. A próbák által tanulunk és fejlődünk. Köszönöm, hogy itt lehetek a Földön és ezen a honlapon!

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.