Te kitől tanulsz? Téged ki nevel? Téged ki táplál? Téged ki gyógyít?

EMBER-INTÉZMÉNYEK-RENDSZEREK-IPAR Hogy is kapcsolódnak ezek egymással? Először is elemezzük az embert. Nagyon tömören: az ember test és lélek. A test anatómiáját sikerült !valamennyire megismernünk. A lélek milyenségéről meg jóformán halvány lila fingunk nincs. Túlságosan komplex alkotás az ember, melyet kizárólag a szürkeállomány segítségével talán lehetetlen megérteni. Az IPART, A KÜLÖNBÖZŐ VALLÁSI, POLITIKAI, PÉNZÜGYI, OKTATÁSI INTÉZMÉNYEKET kicsit most egy kalap alá veszem oly tekintetben, hogy egyikőjüknek sincs lelke, csak egy szemmel látható, formája. Nincs egy abszolút felelős emberi személy, aki testét lelkét beleadva irányítja azt. Olyan személyek vannak csak akik, különböző érdekek, anyagi javak kielégítéséért használják őket. Az IPARNAK és az INTÉZMÉNYEKNEK nincs gazdájuk.

IPAR: minél kevesebből, minél többet, minél többért előállítani. A lényeg, hogy a forma látszólag tetszetős legyen, de hogy mi van benne… Kit érdekel? Ezzel szemben az egyszerű földműves sok esetben imádja, amit tesz. Szeretettel műveli a földet, termel, teremt. Miért? Azért, mert lelke van. Amíg az ember -a kisvállalkozó- szeretettel teremt, az ipari teremtés-termelés mozgatórugója a fent leírt mikrochip: minél kevesebből, minél többet, minél többért (PÉNZ). Szerinted, józan eszed segítségét hívva eszközül, melyik ad minőségi terméket, az ipar vagy a kisgazda, az EMBER?
Mai divatos marketingfogalmak: bio, zöld, aloe, natur, természetes stb. Ha tetszik, ha nem, az ipar felhasználja ezeket a fogalmakat, hogy eladja neked ugyanazt a sz..t, mint egy évvel korábban. Teljesen tisztában van vele, hogy te újabban ezekre buksz, ezekre vagy VEVŐ. Azt hisszük, a bio táplálkozás, a bio élet abból áll, hogy mától, olyan csomagolt termékeket vásárolunk, melyeken a fenti címkék szerepelnek. Nem hinném, hogy jó úton járunk. Bio élet, bio táplálkozás? Nem-e inkább az, amikor az ember lehetőségeihez mérten újra KÖZVETLEN kapcsolatot teremt azokkal az elemekkel, melyeket bionak, természetesnek nevez. Természetesen a beton tömbből való kiszakadás nem megy könnyen. Legtöbben meg sem vagyunk még érve rá. Még nem fáj nekünk eléggé az, amit ott tapasztalhatunk. Egy dolgot viszont szinte mindenki megtehet: szabad idejében elmehet vidékre, kirándulhat egy jót. megismerkedhet az ottani emberekkel, akik még szeretettel, kétkezi munkával, apait-anyait beleadva teremtik meg a mindennapi betevőfalatot. Tőlük vásárolhat tartósítószer és egyéb káros adalékanyagoktól mentes IGAZI BIO táplálékot, melyet ők szeretettel teremtettek, nem pedig azzal a céllal, hogy minél kevesebből, minél többet, minél többért állítsanak elő LÉLEKTELENÜL.
!!!FIGYELEM: ez sem a végső megoldás, de mindenképp segít neked ráhangolódni az igazi bio életmódra. Egyúttal lelket öntesz a földműves emberbe, hogy nem rossz dolog az, amit ő csinál, és mélyen tiszteled azért, hogy volt bátorsága még ebben a világban is megtartani a kapcsolatát az anyatermészettel. És itt fogalmat cserélnék: talán nem is vásárolnod kell tőlük, hanem egyenesen szabadidődben segíteni nekik. Az talán sokkal szebb lenne, mint pénzt adni nekik egy üveg lekvárért vagy egy kiló sajtért, ez által arra biztatva őket, hogy holnaptól a bev. központokban vásároljanak valami olcsó finomságot. És egy másik hasznos dolog, amit ilyenkor teszel, hogy ez idő alatt is megvonod a támogatásod a parazitáktól, akik a te munkádon élősködnek, és a tőled származó anyagi forrásokat arra használják, hogy manipuláljanak, hivatalosan butítsanak, elfeledtessék veled, hogy ki vagy, fegyvereket, lőszereket gyártsanak, hogy megvédjenek téged a képzeletbeli ellenségeidtől. (Tőlük ki fog megvédeni?) Azért kinek fogsz fizetni, hogy tőlük megvédjen? Fontos látnod, hogy az adóval (azokkal a vastag százalékokkal), ami minden ipari termék árában benne van, te előre befizetsz minden panaszra, ami később elhagyja ajkaidat.

INTÉZMÉNYEK. Vegyük pl. az oktatás intézményét. Intézmény, nincs lelke, nincs gazdája. Egy kitűnő eszköz a tömegmanipulációra, a szabályok, programok beiktatására, terjesztésére. A benne résztvevők többnyire szintén különböző javak (anyagi, hatalmi) elérésére használják őket. Sokan félelemből, tehetetlenségből vesznek részt benne. “Nem akadt jobb neked, ezért vagy mellettem” – mondja az iskola a tanárnak (egyébként HOBO fogalmazott így egy dalában).
AZ IGAZI TANÍTÓ imád tanítani, szeretetből teszi azt. Még véletlenül sem az anyagi javakért. Tudja, hogy amíg a szíve hangját követi, meglesz mindene, amire szüksége van. Nem kell aggódnia semmiért. Szerinted, józan szürkeállományodat használva, melyik ad tisztább, igazabb tanítást a tanulni vágyónak?

EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK, melyek mozgató rugója a GYÓGYSZERIPAR, melynek célja ugyanaz: minél kevesebből, minél többet, minél drágábban előállítani. Lehet ennek lelke? SZERINTED VAN LELKE? Te add meg a választ magadnak!
És van a GYÓGYÍTÓ, aki gyógyítónak született, aki együtt rezonál a gyógyító energiákkal, a természet összes gyógyhatású elemével, aki imád gyógyítani, akinek lelke van, akinek örömére szolgál, ha gyógyíthat. Te, ember, kinek lelke van, melyiket választod, ha gyógyulnod kell?
Miért csodálkozunk hogy a feje tetején a világ, amikor az embert lélektelen, érzéketlen intézmények és rendszerek tanítják, oktatják, nevelik, fizikailag és szellemileg táplálják. Az ember egy nálánál alacsonyabb rendű létezőkből táplálkozik úgy fizikailag, mint szellemileg és lelkileg. A technikai fejlődést nevezi fejlődésnek, miközben a lelke korhadozik odabenn. Többen rájöttek már, és sokan bátorkodtak is kimondani, hogy az ember emberségében nem fejlődik hanem süllyed, és teszi ezt oly módon, hogy fel sem merül benne ez a gondolat. Ha netán mégis eljut hozzá, ha felmerül benne a kétség, arra egy tökéletesen kidolgozott védekezőmechanizmussal reagál, hogy továbbfolytathassa útját az illúziók, a könyörtelen hazugságok világában. Kedves olvasó! Te kitől tanulsz? Téged ki nevel? Téged ki táplál? Téged ki gyógyít?


Reklámok
Categories: Minden | 2 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

2 thoughts on “Te kitől tanulsz? Téged ki nevel? Téged ki táplál? Téged ki gyógyít?

  1. Visszajelzés: Az emberiség leghalálosabb útvesztője « Szabad Gondolat

  2. Visszajelzés: Miért nem “sóz” a Só? « Szabad Gondolat

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.