Cigányokat láttam álmomban

DSC_0102_15922

Ritkán emlékszem az álmaimra, amikor felébredek. Ezért, ha megjegyzem, mindig arra gondolok, hogy valami fontos üzenet az számomra. 
Egy tiszta és kerek álom volt.
    Életkép: az emberek munkába mentek, egyformán időzített munkaprogrammal, ugyanabban az órában kezdődött és végződött a munka mindenki számára. Én egy óvodában voltam és egy kis piros ajkú kislányra emlékszem az óvoda termében meg az óvónőre. Nem volt egyértelmű számomra, hogy gyerekként vagy felnőttként vagyok ott, de bámultam az ablakon kifele. Rengeteg cigányt láttam és rengeteg követ a földön elterülve előttük. Olyan egyforma méretű, tojás nagyságú kövek voltak. Ahogy lejárt a munkaprogram (mint annak idején, amikor fújtak a gyárak) :),  mindenki megindult hazafele. De a cigányok mindenütt ott voltak, és a kövek… Ahogy az emberek megindultak, a cigányok sorra ragadták kézbe a köveket és dobálták az emberek irányába. Érdekes volt, ami ezután következett. Némely kő „út közben”, még mielőtt embert ért volna, szép piros almává változott és ártalmatlanul érintette az embereket, mások kövekként értek célba és életveszélyesek voltak. Ez olyan volt, mintha a megcélzott ember formálta volna, azáltal, ahogy fogadta és értette a „követ”. Volt még egy mozzanat, aminek életmentő szerepe volt az álmomban. Amikor esni kezdett az eső, leállt az egész folyamat. (Később hallottam egy olyant, hogy az eső a kegyelem jelképe) 🙂
Érdekes egy álom volt számomra, és emlékszem akkor arra gondoltam, hogy bármilyen változás, emelkedés vagy süllyedés következik is be az emberiség életében, a cigányoknak fontos szerepük lesz benne.
Tudom, hogy mindenki önmaga szerint hallgatja és hallja, hisz másképp nem lehet. Velem is így történt. Te mit gondolsz, hogy téged azok a kövek koponyát behasító kemény tárgyként találnának vagy piros, ártalmatlan, életet adó almaként?

Írta: Bodó Júliánna

Reklámok
Categories: Elmélkedések, Minden | Címkék: , , , , | 1 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

One thought on “Cigányokat láttam álmomban

  1. Bognár Mária

    Segítséget kérnék,h bajuszos cigány emberrel álmodtam aki lóháton hajtott. Szeretném tudni mit jelent. Köszönöm üdv Mária

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.