Levegőadó

DSC_2210

A média bejelentette, hogy talán már 2013-tól megadózzák az egyéni hőközpontokat is. Legalábbis az unió ilyen javaslattal állt elő. Biztos valami környezetszennyezési adónak nevezik majd. Amikor erről olvastam, egyből az futott át a fejemen, hogy „és a levegőt mikor adózzák már meg?”. Lépésről lépésre újabbnál újabb adókon, és kötelező biztosításokon keresztül lassan oda jutunk, hogy a levegőt is megadózzák. És még az is lehet, hogy akkora már annyira be leszünk melegítve, hogy teljesen természetesnek fog tűnni ez számunkra. Kedves olvasó! Javaslom feltenni a következő kérdéseket: Ki dönt így helyetted? Ki határoz önkényesen úgy, hogy az amúgy is szűkülő pénztárcádat még jobban kiüríti? Mi ez, ha nem diktatúra? Mi az, amit demokráciának nevezünk? Akit te képviselőnek választottál, hogy bizonyos kérdésekben döntsön helyetted, valójában kinek az érdekét képviseli? A média hétről hétre, napról napra közli veled az újabbnál újabb kötelezettségeidet. Derült égből csak úgy cikázik a villám. Nem tudod, honnét jön és miért. Csak annyit tudsz, hogy mától ez meg az meg amaz kötelező. Kedves felebarátom, kérlek ne érts félre! Nem lázítani akarlak. Én csupán arra bátorítalak, hogy ne száguldj folyton, mert aki gyorsan jár, az keveset lát. Néha lassulj le, és gondolkodj el. Lásd, hogy mindenért ami veled történt, történik, és történni fog felelős vagy! Ha majd holnap panaszra nyílik a szád, jusson eszedbe, hogy te vagy az oka!

Kedves embertársaidat képviselő és döntési joggal rendelkező testvérem! Tisztelettel megkérlek, hogy mielőtt a voksodat adnád valamiért, szállj magadba, és nézd meg, hogy a döntéseddel mennyire képviseled a téged bizalmukkal megtisztelő felebarátaidat! Tudom, hogy nagy a kísértés. A pénz, az anyagiak csábításának nehéz ellenállni. De ne feledd, hogy abból amit embertelen módszerekkel gyűjtesz és halmozol, semmit nem fogsz magaddal vinni, ha eljön a számonkérés ideje. És az jöhet bármikor. Jöhet két év múlva. Jöhet két hét múlva. De jöhet a következő pillanatban is. Lehet, az utolsó percen el fogsz tűnődni, hogy mit kaptál és mit adtál te annak a társadalomnak, mely téged befogadott, számodra otthont biztosított.

Kedves politikusok, akik a globális felmelegedés, a környezetszennyezés miatt aggódtok! Próbáljátok meglátni, hogy a fent említett problémákra vannak más megoldások is, mint például az emberek, segítése annak megértésében, hogy milyen módszerekkel pusztítjuk környezetünket és általa önmagunkat is. Ha látjuk és értjük a problémák gyökerét, könnyebb őket orvosolni. Az újabbnál újabb adókkal meg „kötelező biztosításokkal” csak büntetitek az embereket, nyomorba döntötök már amúgy is nélkülöző családokat. Nem lehet ez a legintelligensebb megoldásjavaslatotok a környezetszennyezés problémájára. Az adók, meg a biztosítások évről évre szaporodtak. A környezetszennyezés meg évről évre csak nőtt az emberektől önkényesen elvett pénzösszeg növekedésével egyenes arányban. Még meddig erőltetjük a nem működő megoldásokat? Mikor fogunk emberhez méltóan, összefogva, emberi megoldásokat keresni emberi problémáinkra? Mikor helyezzük előtérbe emberségünket, és mikor fosszuk meg a pénzt a hatalmától, mely megoszt, gyűlölködést, ellenszenvet, harcokat, szenvedést és nyomort szül?

És egy zárógondolat/kérdés mindenkihez: Azt a szennyezést amelyet a fejünk felett egyre sűrűbben repkedő repülőgépek okoznak az akár több száz repülőhossznyi füsttel és méreggel, milyen adóból fogjuk majd helyreállítani? Azt a kárt melyet ez a méreg okoz a termőföldjeinkben, az ember egészségében, ki fogja majd helyreállítani. Egyáltalán feltesszük-e a kérdést magunknak, hogy milyen szörnyek ezek, melyek füstje hosszában teljesen kettészeli az égboltot, és akár órákig nem tűnik el? Miért vannak ezek? Azért hogy lefényképezzük őket, és gyönyörködjünk bennük, vagy azért, hogy néha feltegyük a kérdést, hogy mik ezek, honnét és miért jönnek? Úgy gondolom, hogy ha már folyton ott vannak a fejünk felett, jogosan választ kérhetnénk kérdéseinkre. Egyáltalán miért nem foglalkozik ezekkel a média? Vajon van összefüggés a csíkok és az egyre növekvő számú rákos és légúti megbetegedések között? Kedves olvasó, te miért várakozol felelőtlenül addig, amíg a te családodba is beköszönt a halálos betegség? Miért csak az utolsó percben akarod a folyamatot megfordítani? Mit csinálsz addig? Hol a figyelmed? Kinek dolgozik és miért?

Kedves olvasó! Elnézésed kérem, hogy mostanában egy kissé “elapadtak” a Szabad Gondolatok. Közben készül a lap 5. száma, mely hamarosan ingyen olvasható/letölthető/terjeszthető lesz.

Jó egészséget!

Szeretnéd, hogy más is elolvassa?

Reklámok
Categories: Elmélkedések, Minden | Címkék: , , , , , , , , , , , , | 1 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

One thought on “Levegőadó

  1. Tényleg ennyire birkák vagyunk,hogy velünk mindent meg lehet csinálni?Hány és hány adó jön még,amit kitalálnak nekünk és meddig hagyjuk ?Miért hagyjuk? Küldjük már el ezeket a bűnözőket akik ellenünk tesznek! Politikus kit szolgálsz te? Nem a népedet kéne?

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.