Jézus a gyilkos

DSC_2167 A minap bekapcsoltam a televíziót. Azt kellett tapasztalnom, hogy egyre intenzívebben megy az emberek térítése most már a tévékészülékek segítségével is. Döbbenet, hogy mennyire megtesznek mindent annak érdekében, hogy az ember lemondjon önmagáról. De miért teszik ezt? Többen már ki is találtátok, többen már rég tudjátok a választ. Lehet-e azt az embert manipulálni, aki megtalálta igaz önmagát, aki az „Istent” nem magán kívül, a felhők mögött keresi, hanem önmagában? Lehet-e azt az embert az orránál fogva vezetni, aki figyel a belső hangra, és nem arra parancsra építi az életét, hogy „hinni kell!”?

Ha van bűn, én azt nevezném a legnagyobb bűnnek, hogy kitalálták a bűn fogalmát. Odaadták a bűnt az embernek. Elhitették vele, hogy ő bűnösnek született. Ehhez természetesen társították a „rossz” fogalmát. Majd elhitették, hogy a „rossz” elől menekülni kell a „jó” felé. Természetesen előre definiálták az Isten fogalmát is számunkra, akihez segítségért mehetünk, akitől feloldozást kapunk a bűn vagyis a „rossz tettek” súlya alól. Így jutottunk oda, hogy egy életen keresztül csak „jót” akarunk, jók akarunk lenni. Nem vesszük észre, hogy fogalmunk sincs arról, hogy mi az a „jó”! A „jó” fogalmát másoktól fogadtuk örökbe. Előre megfogalmazták számunkra, hogy mi a „jó”.

Kedves olvasó, tudnod kell, hogy te azé vagy, aki a „jót” adja neked, akitől az általad elfogadott jó származik. Ha én számodra hitelesen és meggyőzően újra definiálom a „jó” fogalmát, te az enyém leszel. Egész pontosan az én szolgám leszel! Kérlek, most gondolkodj el, hogy ki az, aki megmondja neked, hogy mi a „jó”, mert ő a te urad, és te az ő „rabszolgája” vagy.

Egyre több inger érkezik, mely arra késztet, hogy ezt a bejegyzést megírjam. Nem tudom tovább bent tartani. Egy fiatal hölgy az Isten és az Ördög világáról beszélt nekem, azzal a céllal, hogy megértesse velem, hogy ezt a világot az Ördög irányítja, és Isten az aki, megmenthet engem az Ördög kezei közül. Azt mondtam neki, hogy nyisd ki a szemed, és lásd, hogy a Lucifer amelyről beszélsz, amely ellen harcolsz benned van, épp úgy mint az Isten aki megment téged tőle. Ha az ember a vak hitet választja a megértés helyett, és elfogadja azt az Istent aki a felhők mögül néz rá és ítélkezik istenfélő teremtménye tettei felett, megteremti vele együtt Lucifert is. Az ő vak hite nélkül sem az Isten haragja, sem a Sátán csábítása nem létezhetne. Igen, van gonosz a világban. De fontos látnunk, hogy azok teremtik meg ezt a gonoszt, akik elfogadják annak ellentétét. Az Isten nem létezhetne az Ördög nélkül, és fordítva. Ennél fogva a rossz sem létezhetik a jó létezése nélkül! Ezért látnunk kell, hogy mi vagyunk Lucifer aki elől menekülünk! Mi teremtjük meg őt az ellentétével egyszerre.

A veszély forrása Vallásos/hívő szemszögből nézve a világot, annak történései, eseményei kizárólag két kategóriába sorolhatók: jó és rossz, avagy Ördögtől származó jelenségek, valamint Istentől származó jelenségek. Más szóval: minden ami jó, az Istentől származik, és minden ami rossz az Ördögtől ered. Miért veszélyes ez a dualizmus? Röviden és tömören azért, mert felmenti az embert a felelősség súlya alól! Ha valami rossz dolog történik, azért rögtön az ördögöt és általa önmagát hibáztatja. Úgy érzi, hogy nem volt annyira jó, hogy Isten vigyázzon rá. Ezért az ember még jobban törekszik arra, hogy jó legyen. Előveszi a vallás vagy egy más ideológiák által kínált sémát, és megpróbál még jobb lenni. Sablonos imának nevezett mondókát ismételget egymásután többször azt remélve, hogy ha ugyanazt ismételgeti több százszor, Isten majd segíteni fog. Ekképp sajnos nem ad alkalmat magának arra, hogy megértse mi, miért történik. Számára mindenre válasz Isten és az Ördög. Minél elvakultabban hisz az ember, annál kisebb az esélye, hogy megértse, hogy ő maga a teremtő, ő az aki megteremti a „jót” és a „rosszat” egyaránt. Korábbi írásaimban részletesen és érthetően kifejtettem, hogy nincsen rossz és nincsen jó. Nagyon sok fogalmat az ember talált ki olyan dolgokra, amelyeket nem ért.

Ha az ember figyelme a helyén van, könnyen megértheti, hogy minden tapasztalásra egyaránt szüksége van. Legyen az jó vagy rossz. Erre mondja a szentírás, hogy az Istent szerető embernek a rossz is a javára válik. Te is találkozhattál már azzal a felismeréssel, hogy jó volt a rossz. Amikor megtörtént, kényelmetlen volt, ellenkeztél, küzdöttél vele. De mostanra már látod, hogy milyen nagy szükséged volt rá. Ezért ismétlem folyamatosan magam, és igyekszem hangsúlyozni a figyelem fontosságát. Ha a figyelmed a helyén van, ismered és gyakorlod a léttel szembeni alázatot, akkor minden rossz dolog megmutatja jó szándékát. Előbb régi rossz dolgok nyernek értelmet az életedben, majd a jelen rossz dolgai is polaritást váltanak. Rájössz, hogy mindennek, de abszolút mindennek ami történik, ami történhet oka van. Figyelemmel, csenddel, és alázatos „imával” eljuthatsz oda, hogy egyre rövidül a történés és a megértés közötti idő, mígnem odáig jutsz, hogy bármikor bármi történik, már egyből tudod, hogy miért történt. Nem vagyok jós, nincsenek látomásaim, de már előre látok bizonyos dolgokat amelyek be fognak következni. Attól fogva, hogy gazdagságom a szabadidő, a csend, és a figyelem, a kis képek melyeket láttam és látok, folyamatosan elfoglalják helyüket a nagy képben, mígnem az teljessé válik. A nagy kép időtlen. A nagy képben benne van a múlt a jelen és a jövő is!

Hogyan is lesz Jézusból gyilkos? Erre a választ a fentieket figyelembe véve, könnyen kitalálhatod. Azok számára akik hisznek egy bizonyos -féle jóban, minden amire nem húzható rá annak sablonja, az rossz. Példa: ha én nem fogadom el, Jézust mint Isten fiát, az én megváltómat, akkor én nem lehetek jó. Kizárt dolog, hogy én „jó dolgot” műveljek anélkül, hogy ne feleljek meg annak a bizonyos sablonnak. Akár a fejemre is állhatok. Ha olyant teszek, ami jónak számít, lehet, hogy az Ördög cselszövéseként fogják emlegetni. Meg van határozva a jó (az istentől való jó) fogalma. És aki nem illik bele a sablonba, az egyértelműen csak rossz lehet. A rossz a jó ellentéte. Más szóval: ellensége. És már meg is van a két csapat a háborúhoz. Ha te jó vagy, és én nem vagyok olyan mint te, akkor én csak rossz lehetek. Minden harc, minden konfliktus, minden háború a jó és a rossz harca. Az előbb mondtam, hogy akik megteremtik a jót, azok teremtik a rosszat is. Tehát az, aki megteremti a jót, az indítja a háborút. Erről szólt az összes keresztes háború. Jézus szent nevében (a jó nevében) emberek millióit mészárolták le, égették el máglyán, mert aki nem illet bele a sablonba, gondolkodni, fejlődni mert, és azt tisztán ki is nyilvánította, az a rossz, a gonosz, az ördög bélyeget kapta, és kivégeztetett! Ezért írtam már többször is, hogy én nem akarok már jó lenni. A jó egyetlen külső definíciójának sem akarok megfelelni. Én csak emberként szeretnék élni emberek között, emberi módon együtt, egységben, szeretetben. A vallások ismételten hangoztatják, hogy a rossz ellen harcolni kell. A felhívás mellé természetesen adják a jó és a rossz definícióját, hogy a harcos tisztán lássa, ki az akit meg kell változtatni, esetleg a jó nevében megölni. 

Nem tudom mennyire sikerült tisztán és érthetően kifejtenem, hogy válik Jézus, akinek életművét én is tisztelem, mert értem és érzem a gyilkosság eszközévé.

Egy másik fontos dolog, melyet többször említek: a maga szemszögéből mindenki jó. Tehát mindenki a jóért harcol. A rossz meg az, aki ellen a harcot folytatja a jó. Csak azt felejtjük el, hogy a rossz is a maga szemszögéből a jóért harcol. Az angol cikkben azt hangsúlyoztam, hogy az összes háború szent, mert mindenki a jóért harcol. A szent jelzőre azért van szükség, hogy az ember felmentse magát a felelősség alól. Ő ugyan ezreket legyilkolt, de a jóért, egy szent ügyért tette. A keresztény gyülekezetek folyton azt bizonygatják, hogy az iszlám, a hinduizmus, a buddhizmus a rossz. Példákat hoznak fel, hogy keresztelkedik át a muzulmán kereszténynek. Persze az olyan példákról nem tesznek említést, amikor a keresztény tagadja meg kereszténységét, hogy Jézus útmutatásai helyett Mohamed tanácsait kövesse. Ezeket a példákat a muzulmánok emlegetik gyakran. Saját weblapjaikon folyton az ilyen nagy megtérésekről beszélnek. Ha megszomjazik a megtért bűnös, hát inni adnak neki saját forrásaikból ügyelve arra, hogy még véletlenül se egy másik forrásból oltsa szomját.

Embernek születtél. Értelmet és szívet kaptál. Használd! Gondolkodj, elmélkedj, érezz! Ne az légy amit elvárnak tőled. Az légy aki vagy, aminek születtél: egy egyedi, megismételhetetlen, gyönyörű emberi lény, “Isten” legcsodálatosabb teremtménye!

Több jelzést kaptam, hogy jó lenne egy előadást tartsak az itt olvasható gondolatokról. Ezért úgy döntöttem, hogy miután megjelent a lap ötödik száma, tartok egy néhány Szabad Gondolat bemutatót, melyet megfűszereznék a kilenc hónapos ázsiai zarándoklat fényképes élménybeszámolójával. Mindenhova örömmel megyek, ahol szívesen látnak, ahonnét jelzés érkezik, hogy szeretnének egy „Szabad Gondolat estet”. Holnapután (November 13.-án) szülővárosomban, Gyergyószentmiklóson lesz egy képes élménybeszámoló délután egy órai kezdettel. A többi, majd ez után.

Ha tetszenek a fenti gondolatok, és fontosnak tartod, hogy másokhoz is eljussanak, kérlek oszd meg a linket.

Reklámok
Categories: Elmélkedések | Címkék: , , , , , , , , , | 14 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

14 thoughts on “Jézus a gyilkos

 1. Igazi jó írások egy szabad gondolkodótól!
  Jézus is azt mondja, hogy a te templomod, a te tested….Vagyis az én templomomban megtalálom Istent,ha keresem.Minden bennünk van, Isten is.Rátalálnánk ha befelé figyelnén
  A keleti vallásokban is ez van…Sai Baba Indiai Avatár ezt mondja:”Istent ne kívül keresd, hanem belül….Ne szent helyeken…”.Jótól és rossz részünktől elválaszthatatlanok vagyunk ,így vagyunk egységben….Amikor háború dúl bennünk az kivetül a világra és a világ is olyan amilyenek mi vagyunk.

  Senki sem büntet.Mi büntetjük saját magunkat,mert tudatlanok vagyunk.Nem értjük az Univerzum Törvényét.Vonzom azokat akikre ráhangolom magam.A te hullámhosszodat fogom.A te rádiód üzen nekem,mert ezt a sávot hallgatom…
  Nem érdekel a másik sáv,ahonnét gyilkos,dübörgő, őrült zene szól..azt sokan hallgatják mégis.

 2. Fülemen Zsolt János

  Első bekezdésére a kedves szerzőnek azt tudom referálni, hogy ilyen dolgokat és megállapításokat olyan emberek tesznek akik, olyan dolgokról alkotnak véleményt amit meg sem hajlandók ismerne. Vagy ha van ismeretük azt felületesek. Ott kezdődik, hogy ha valaki hitre jut nem veszti el a saját csodálatos emberi tulajdonságait. Sőt megismeri magát még bensőségesebben. Vannak emberek aki úgy jutottak hitre, hogy a megtérésük haláluk előtt pld. 5 perccel következett be. Bizonyára az élete további 5 percében olyan személyiség változáson esett át amely a halálát eredményezte, és a halálát mondjuk nem a rákos betegségnek tulajdonítottuk a továbbiakban hanem Istennek. Emberek!!! Egyszer meg kell halni, és a király mellé a hullaházban nem feltétlenül a grófot fektetnek az ő földi titulusának megfelelően. Megtért és vallásos embereknek megvan a lelki békéjük és ők megtudnak lenni a nem vallásos emberekkel egy asztalnál. De sokszor a nem vallásosak ezt már nem tudják felvállalni. Ők pszichológushoz járnak több 100.000 Ft-ért, hogy a békességük meg legyen. D ez sem baj, mert annak az embernek ez ad segítséget az életben.
  2. A Bűnt nem kellett kitalálni az már évezredek óta nem fogalom, hanem tettekben megnyilvánuló cselekedetek. Ha leteszünk egy 2 éves gyermek elé egy babát és egy fegyvert (Játékot), az a gyermek a fegyvert választja 10 ből kilencszer. Ez bebizonyított adat. Nem bűnösnek születtünk, ezt ki is kérem magamnak, hanem bűnre való hajlammal születtünk. Ugyanakkor én szeretnék jó lenni, boldog embereket látni magam körül. megelégedett arcokat megpillantani, ha ehhez pszichológus kell akkor legyen, ha ehhez másoknak a vallás kell akkor legyen, ha a harmadiknak a Jóga kell akkor legyen. Ja és én nem gyilkosnak hanem kiegyensúlyozott, tisztességes, mások számára hasznos embernek nevelem a fiaimat. Szívesen megkérdezném a cikk írójától, hogy mi a bűn, mert 7 milliárdan vagyunk a földön és én biztos vagyok hogy erről a témáról 7 milliárd definíciót is kapnánk. Ugyanennyit a bűnről.
  3. Uram. Ha valakinek a rabszolgája vagy, akkor az hogyan lehet jó? A szolga illetve az ő ura esetleg nem halandó? Ha én a szabad akaratomban korlátozva vagyok akkor már az nem lehet jó. A robotok nem így működnek? Uram. Te tudod, hogy milyen fogalmakról adsz szemlélet igazítási tanácsokat? Tisztában vagy a szavaid súlyával? Remélem egyszer megtalálod az életedben azt az igazságot amely békességet ad neked az életedben, mert most háborút vélek felfedezni a lelkedben és ez nem az a “jó” amiről beszélsz.
  4. A gonoszt nem kell magunkban megteremteni, hanem le kell győzni magunk gonosz hajlamait. Kíváncsi lennék jó uram arra, ha bekerülnél mondjuk 20 a te definíciód szerinti jó ember közé, mit tudnál kezdeni az általad a benső emberben megteremtett rossz éneddel mint irányvonallal!
  5. Ebben a bekezdésedben már felhatalmaztad magad arra, hogy az emberek belső hitvilágát egy általad bezárt rendszerbe sorold. Ha valaki az Istennel találta meg a lelki békéjét akkor ez miért zavar téged? Miért baj az, ha valaki imádságokat mondogat, és abban reménykedik, hogy azt meghallja az Isten és kisegíti őt a bajból? Miből gondolod azt, hogy minden az ördögtől ered. Nem kellene ezek után megmondanod nekünk azt, hogy te szerinted mit nevezünk bűnnek? Szerinted? Biztos, hogy amit te szerinted bűnnek nevezünk az valóban bűn is? Mert amit eddig leírtál az szerintem bűn, de szerinted nem! Akkor most nekem vagy neked van igazad? Én viszont ne kelek ki amiatt, amiket írtál és nem ítélek el embereket azért, amit képviselnek mert nem azt mondják a dolgokról amit én képviselek. Szeretném ha a következő írásodban leírnád azt, hogy szerinted mi a szeretet? Azt szerinted hogyan kellene értelmezni? És aki nem úgy értelmezi mint te az JÓ ember e Vagy BŰNÖS ember e?
  6. Abban nem hiszek, hogy minden rosszban van valami jó. Ez már a helyzettel való megalkuvás, vagy csak egyszerűen nehezen, vagy nem tudunk veszíteni és az apró jót keressük abban ami szerintünk rossz volt a cselekedeteink területén, vagy az adott tettünkben. A bűnnel kapcsolatban még annyit leírnék, hogy ha egy gyermek mondjuk 6 évesen elveszti az életét, akkor ő addig mennyi bűnt követett el, és mennyi jót hajtott végre? Ja miért kellett meghalnia? Az az anya aki megöli a gyerekét születése pillanatában, és azzal magyarázta a tárgyalásán ahol a BŰNÉT mérlegelik, EMBEREK és nem az Isten, hogy már van 5 gyereke és azok rovására ment volna az ő léte. (Ez amúgy megtörtént). Ezek szerint azért mert ő ezt megtette, így ” segítette a meglévő 5 gyerekének a létét”, akkor gondolom az ő gyilkosságában ez volt az a bizonyos picike JÓ?
  7. Hála azért a sorodért amikor azt írod, hogy tiszteled Jézust, de előtte Gyilkosnak nevezed őt. De meghatározod azt, hogy aki őt nem követi az nem lehet Jó. Na most ez nem igaz, és aki ismeri a szent írást az nem ezt tanítja. Mert pont azt írja, hogy nem kell feltétlenül hinni a vallásba, illetve Jézusban ahhoz, hogy te Jó emberként éld az életedet. Teller Ede jó ember volt ismert ember volt, mégis az atomot ő tette azzá amitől most a mai napig tartasz. Adolf Hitlerre 7 éven keresztül mondták azt hogy jó, mert azt mondta az embereknek, amit hallani akartak, majd 6 millió zsidó és 1 millió cigány származású embert öletett meg. Akkor most jó vagy nem jó amit tett. Ja a gyermekek hátbőréből csinálták a legfinomabb kesztyűket. Ő nem volt hívő. Tehát rá nem tudod elmondani azt, hogy a hit és a Jézus nevében történtek ezek. A keresztény háborúkban meg sokan a mellükre felírva, Jézust hirdetve öltek embereket azzal a szlogennel, hogy JÉZUS NEVÉBEN. na most ez egyik sem Jézusról szolt, hanem a pénzről. Az elején a keresztesek olyan szigetekre mentek “így ” téríteni, ahol az emberek valamilyen vallás nevében csecsemőket áldoztak és ették meg őket. Gondolom amikor a keresztes háborúkról írsz akkor ezeket is megvizsgáltad. NEM KELL MINDENT JÉZUSRA FOGNI.
  8. Bizonyára ismered a Hinduizmus és a Muzulmán vallást amikor azokat jellemzed, hogy mit jelentenek a vallásukban azok a tanok, amikor azt írják le, hogy mi annak a következménye amikor az ember megtagadja a Hindu vagy a Muzulmán hit vezetőinek a megvallását vagy tőle való elpártolását. Gondolom azt is tudod, hogy a Hindu vallás irat anyaga meglehetősen hiányos. Ezt a tényt ők sem tagadják. Ha meg valaki a szent köntösbe bújik a bűne elfedezése miatt, attól még az általa elkövetett tett bűn marad, és a tett nem lesz szent.
  9. Embernek születtél. Értelmet és szívet kaptál. Használd! Gondolkodj, elmélkedj, érezz! Ne az légy amit elvárnak tőled. Az légy aki vagy, aminek születtél: egy egyedi, megismételhetetlen, gyönyörű emberi lény, “Isten” legcsodálatosabb teremtménye! -ezt az idézetedet egy az egyben kiírtam válaszomban, mert szeretném megköszönni azt amit az emberről írtál. Nem tudok mit hozzáfűzni.
  10. Sajnos az utolsó bekezdésedben értettem meg mit szeretnél közölni. Magad önigazolását a megtett zarándoklatoddal kapcsolatban, hogy hiábavaló volt e vagy sem. Én azt javaslom, hogy ne tarts előadást az embereknek a témádban. Mer ezzel kárhoztatod magad. Kérj Istentől akiről olyan szépen írtál előbb tanácsot. Ő meg fogja adni neked a választ. Mer ha az Ő igazságát keresed akkor minden oké, de ha tiédet akkor abszolút nem. Hitler a saját igazságát hirdette. Tömegeket állított maga mögé. A háború végén 12-14 éves gyerekekre is zubbonyt húzott. 50 millió ember vesztette el az életét akkor. Ő is meghalt a végén. Mielőtt bármit is mondasz a keresztény vallásról, a keresztényekről, Jézusról, Istenről, az emberekről, a bűnről, a a jóról, olvasd el a Bibliát, segíteni fog. Vagy leteszed és soha nem fogod a kezedbe venni. De ne sértsél meg azzal senkit, hogy hisz az ő hite szerint, és nem úgy hisz mint te. Aki saját akaratodból bejártad a világot. tapasztaltál valamit belőle, és azt hiszed, hogy most már mindent tudsz. Szívesen beszélgetek veled erről szemtől szemben. Az személyesebb. Ott elmondhatod amit akarsz, és nem foglak arról meggyőzni, hogy légy keresztény.

  Egy példa a Dalai Lámától.

  kérdés. Mi az ami meglepi az emberiséggel kapcsolatban?
  Válasz az ember!
  Mert feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen. Aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét. Majd izgatott a jövője miatt, így elfelejti élvezni a jelent. Az eredmény az, hogy nem él sem a jelenben, sem a jövőben, Úgy él mintha sohasem halna meg, aztán úgy hal meg, hogy soha nem is élt igazán.

  Egy példa Einsteintől:

  A Mindenható Isten a legjobban a Názáreti Jézusban ismertette meg magát velünk legjobban.

  Tisztelettel

  Fülemen Zsolt

  • Szél Magdolna

   Kedves Zsolt!

   Egyetlen mondatot szeretnék hozzáfűzni a gondolatsorához. Meglátásom szerint Ön teljesen félreértette Attilát.

  • Kedves Zsolt. Köszönöm, hogy megosztottad gondolataidat velünk. Jellemezhetsz engem, ahogy jól esik. Engem nem tudsz azzal bántani. Bízom abban, hogy ahogy én nem ragaszkodom a gondolataimhoz, felfedezéseimhez, te is készen állsz egyik napról elvetni egy hitet egy meggyőződést, ha valamiért már nem állja meg a helyét.
   Mi a bűn?…Talán egy eszköz, egy kitalált fogalom, melyet főképp a vallások használnak, hogy az embert tudják manipulálni, hatalmuk építésére használni. Nincs bűn, legfeljebb tévelygés.

   Jó? Önmagában semmi nem jó vagy rossz. A jó és a rossz olyan fogalmak, melyekhez ha nagyon ragaszkodunk, elveszítjük, amit jóformán meg sem találtunk: önmagunkat. Bizonyos lelkeknek jelenlegi szintjük szerint, a rabszolgaság egy áldás. Pont arra van szükségük az ébredéshez. Minden hasznos, ami létezik. Talán nehéz ezt látni, ha zavar, ha nem értünk valamit. De ha nyílt szívekbe, nyílt lelkekbe beköszönt a megértés fénye, az rávilágít arra a tényre, hogy minden ami most jelen pillanatban is van, szükségszerű az emberi lelkek ébredéséhez. Ha háború van bennem, attól te még lehetsz határtalanul boldog nemde? Te boldog vagy, vagy bánt egy kicsit, ahogy írtam egy bizonyos személyről, akibe te minden hitedet belevetetetted? Harcolsz?

   Épp az imént mondod, hogy harc van bennem, holott és te máris határozottan kijelented, hogy gonosz van bennünk, amit le kell győzni. Nem-e lehetséges, hogy azok a tanítások, melyek elhitették veled, hogy ott a gonosz benned, és az ellen harcolni kell, harcost nevelnek az emberből, aki minduntalan hadakozni fog valamivel, valakivel akiben a gonoszt véli felfedezni. A vallásos emberek eddig tapasztalataim szerint szinte nincs ahogy ne harcoljanak, mert ők „akkor jók”, ha küzdenek a gonosz ellen. És sajnos minden gonosz, ami nem felel meg a NAGY KÖNYVBEN leszögezett pontoknak.

   A babonák semmilyen formáját nem támogatom. Figyelek arra, hogy ne zavarjon, hogy valaki egy külső forrásban keresi a megoldást egy olyan problémára, ami belőle származik. Egyszerűen figyelem a világot, és azt tapasztalom minden táján, hogy a hit az embereket még nagyobb sötétségbe tereli, ezenkívül megosztja, és egymás ellen ugrasztja őket. Te is mint mindenki más teremtőd által meg lettél áldva a megértés képességével. Ezt te visszautasítva inkább hiszel olyan dolgokba, amit nem tudsz követni az Istentől kapott értelmeddel. Ez vele szemben tisztelet vagy tiszteletlenség? Úgy látom, ahogy Magdolna, félreértelmeztél. Még csak nem is hiszek az ördögben. Miért gondolnám azt, hogy bármi is tőle eredne? És hogy mi a szeretet? https://szabadgondolat.wordpress.com/2011/10/02/nem-kell-szeretni-a-szeretet-trvnynek-illzija/
   Saját magadnak bebizonyítottad, hogy nincs olyan hogy jó vagy rossz. A „Szentírás” nevében is rengeteg ember veszítette életét. Mindvégig arról írok, hogy ez illúzió. A zsidók haláláról is írtam már. https://szabadgondolat.wordpress.com/2011/11/07/az-artatlan-gyerek-szenvedese/
   Hinduizmus, muzulmán, stb. Közöttük is voltam. Több békét tapasztaltam náluk, mint itt. Semmivel sem alábbvalók mint, a keresztények. Egyik sem. Ki ki a maga oldaláról bizonygatja, hogy a másik kevésbé értékes kevésbé igaz, mint az övé. Nem lenne egészségesebb az embernek abbahagyni, önmaga butítását, hülyítését, olyan kijelentésekkel, melyek igazságát, nem tud ellenőrizni? És ha még egyszer félni fogok, most úgy érzem, főképp azoktól a gyülekezetes keresztényektől fogok leginkább félni, akik szemei előtt le van húzva a fekete redőny, és minden, ami nem olyan mint ők, a gonosz címkével bélyegeznek. Ez a félelem csiráját kelti életre bennem. Mert megfigyeléseim alapján, tömegeteket akkor tudtak összeugrasztani egymással, amikor a vakság, a sötétség szintje nagyon magas volt.

   Az igazságról. Egy jó ideje lemondtam az igazamról. Nem akarom, hogy igazam legyen. Cserében elfogadtam a teremtés igazságát, arra figyelek. És ez benne van minden élőben. És ezt nem kell egy könyv megmutassa, mert az ember hall, lát, érez. Nem tartom kizártnak, hogy a biblia, mely tele van megfélemlítésekkel, a legmagasabb akadály, melyet az embernek át kell ugornia, hogy elérje a beteljesedést. Lehet elkárhoztatom magam, de szabad lélekként teszem azt, akinek nem egy emberi kéz által megírt kódex diktálta, hogy mi a nagy igazság, hanem ő maga indult annak felkeresésére, alázattal próbálva figyelni a lét történéseit. Tudom, számodra ezek megint súlyos szavak, de én azt érzem, hogy ott oltják a legjobban Jézus fényét, ahol a nevében gyülekeznek, és vakul elhisznek minden sort, és az alapján ítélnek másokat. Ha létezik, ha van, bocsássa meg gyarlóságomat. Túl sok harcot láttam, mely mögött különböző vallási politikai ideológiát, eszmét, HITET véltem felfedezni.

 3. Visszajelzés: Nosso Lar (Élet és Halál) « Szabad Gondolat

 4. vegtelenegy

  A cikkel sok szempontból egybevágó, és ide kapcsolódó írásom: http://blog.fazekas.info/2010/02/02/honnan-szarmazik-a-gonosz/

 5. Visszajelzés: Az emberiség leghalálosabb útvesztője « Szabad Gondolat

 6. Visszajelzés: Napi Szabad Gondolat – 7. hét « Szabad Gondolat

 7. Fülemen Zsolt

  Örülök annak, hogy megválaszoltad az észrevételeimet. örülök jó pár nézetednek, mert nem a harcról, hanem a békéről, a normális véleménynyilvánításról szól. Fontos, hogy azért nem szabad haragudni, mert valamiről másnak, más a véleménye. Egy lényegi mondanivalóm van, hogy beszélhetünk sok mindenről, de a legfontosabb a szeretet. Emberek birodalmakat építenek fel, milliárdokon ülnek, és amikor esetleg egy koldust meg kellene segíteni mondjuk egy szelet kenyérrel, vagy elkezdik kielemezni, vagy azt mondják, hogy megérdemli. Tisztelet a kivételnek. Mindenük meg van, csak egy hiányzik belőlük, a szeretet. A beszélgetésünkhöz annyit szeretnék hozzá szólni záró gondolatképpen. Engem nem zavar, ha valaki nem hisz Jézusban, nem fogadja el Őt megváltójának, én attól még elfogadom őt. Mert ha nekem van igazam, mert én hiszem, hogy nekem van igazam, és Ő a megváltó Krisztus, akkor én a mennyekbe kerülök, és aki nem hitt az nem, mert ő azt az utat választotta. Én nyerek a másik veszít. De ha nincs igazam, amit ne hiszek, akkor ugyanabba az állapotba kerülök, mit az aki nem hitt a kezdetektől fogva.
  Azt kívánom, hogy legyél nagyon boldog ember. Találd meg az életedben a hőn áhított igazságot, és legyen tele az életed szeretettel és megbecsüléssel.
  Üdv

  Fülemen Zsolt

  • Kedves Zsolt! Többször találkoztam már az efféle hittel. Kérlek, ne vedd rossz néven az észrevételemet, mi szerint az egésznek egy cserekereskedelem íze van, amolyan adás-vétel szerű jelenség. Hiszek Jézusban, cserében a mennybe jutok. Ha netán nem úgy van, ahogy ígérik a szentnek mondott írásban, nem veszitek semmit. Ez az én nézetemben sokban nem különbözik a piacon is alkalmazott alapelvekhez, ami, tisztán látható, hogy nem az önzetlen felismeréséken, megértésen alapuló adományozásról szól.
   Azt mondod, hogy ha netán nem úgy van, akkor semmit nem veszítesz azzal, hogy hittél benne. Úgy látom ez a gondolkodásmód nagyon népszerű a szent írás Jézusában hívő emberek között.
   Egy kérdést szeretnék csupán hozzáfűzni a gondolatmenetedhez: Ha netán az emberi lét célja, a tisztánlátás, az isteni bölcsességek felismerése, megértése, amelyet szemmel láthatóan akadályoz a vak hit, még mindig nem veszítettél semmit? Biztos nem veszítesz semmit? Biztos vagy benne, hogy nem pazarlod az élet kínálta lehetőségeket, melyeket arra használhatnál, hogy megértsd az isteni bölcsességeket ahelyett, hogy vakon higgy bennük? Kérlek gondolkodj el azon, hogy ha a félelmet egy mozdulattal kivenné valaki az életedből, mennyi maradna a hitedből.
   Kedves Zsolt, bevallom neked őszintén, ha nem látnám, hogy a hitrendszerek mind-mind a félelmen, a megfélemlítésen alapulnak, ezt a blogot nem csinálnám. Ajánlom figyelmedbe a következő rövidke bejegyzést: https://szabadgondolat.wordpress.com/2012/10/31/miert-feltek/
   Felebaráti szeretettel, Attila

  • Szabad Gondolat 2012.11.18: HIT KÉRDÉSE:
   Az ember fejében működő, minden cselekvést, viselkedést meghatározó operációs rendszer szerves eleme a vak hit, mely szintén a megértést, a tisztánlátást, az “isteni” bölcsességek megszerzését hivatott akadályozni. A vak szó csupán a nyomatékosítás kedvéért szerepel ebben a gondolatsorban. Azt szeretné hangsúlyozni, hogy a hit és vakság kéz a kézben jár. Tehát a hit és a vak hit egy és ugyanaz. Ha eltűnik a vakság, nem beszélhetünk többé hitről sem. Legfeljebb bizalomról beszélhetünk, mely épülhet élettapasztalatokra, megélésekre, személyes felismerésekre, melyek megmutatják, hogy van egy emberi értelem fölött álló rend, ami mindenhol és minden pillanatban hibátlanul végzi a dolgát. A hit, mely vak, abban is akadályoz, hogy a személyes tapasztalatok, és az azokból származó megértések, felismerések útját válaszd. Hitednek köszönhetően még azt is elfelejted, hogy a nagy tanító is arra bátorít, hogy hagyd el atyádat és anyádat (Menj és tapasztalj. Ne higgy benne, hanem tapasztald meg, ismerd meg “őt”. Ekképp tehetsz csak tanúbizonyságot a gondviselés és a rend létezéséről, ekképp követheted őt.)
   Sokszor hallhattad és olvashattad már, hogy a világban két teremtő erő létezik: a szeretet és a félelem.
   A hit kérdése: Ha egyetlen mozdulattal valaki eltávolítaná belőled a félelmet, mennyi maradna hitedből?
   Ha tetszett, mutasd meg barátaidnak. https://szabadgondolat.wordpress.com/2012/10/31/miert-feltek/

 8. STN – ISTEN, SÁTÁN
  Az angol “devil” és “devine” (eredetileg: devine) is a szanszkrit deva szóból származik, ami Istent jelent.
  Minden egy, minden mindennek a része..

 9. Dukai Dia

  Fülemen Zsolt a legjobbakat írtad.
  Bízzuk Istenre, még megtérhetnek.
  Remélem nem érvényesül a vak vezet világtalant és mindkettem a verembe esnek ige rajtuk,
  Még van időtök keresni.
  Isten áldása!

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.