Az ártatlan gyerek szenvedése

Miért kell szenvednünk?

Bennem felvet meg egy kerdest a fenti emlekezes,… valahol mar irtad, hogy a gyermek az oszinte artatlansag… A megtapasztalas mi fele mutat, vagy mire tanit, amikor a pofonokat nem te, hanem a meg artatlan, oszinte, rossz szandek nelkuli gyermek kapja? Nagymindenseg ezzel, mit uzen? Kivancsi vagyok a velemenyedre! Cs.

Kedves barátom! Kicsit gondot okoztál nekem ezzel a kérdéssel. Nem voltam biztos benne, hogy megválaszolhatom nyilvánosan. De nyitott könyv vagyok. Mindenki azt kezd vele amit akar: bedobhatja a tűzbe, megtaposhatja, széttépheti, szeretheti, inspirálódhat belőle, használhatja, ahogy jól esik. A szabad-gondolat levelező listán te nem vagy rajta. Ott írtam nemrégiben, hogy nincs ártatlanság. Amit ártatlanságnak hiszünk az egy olyan dolog, amit mi nem értünk. Ki szemszögéből ártatlan? Ki ítéli ártatlannak az ártatlant. A sok ártatlan zsidó, majd a sok ártatlan német, és a sok ártatlan magyar. Erre az volt a válaszom, hogy ha tetszik, ha nem az élet bizonyos törvények szerint működik. Ha mi nem vagyunk hajlandóak azokat a törvényeket felismerni, folyton igazságtalansággal, szerencsével, szerencsétlenséggel, szenvedéssel találkozunk. Szerencse, szerencsétlenség, igazságtalanság, ártatlanság, és még sorolhatnám tovább nem létező fogalmak. Az ember bizonyos fogalmakat talál ki az olyan dolgokra, melyeket nem ért. A holokausztban és a többi tömeggyilkosságban én személy szerint azt látom, hogy amikor az ember az elkülönülést választja, mindig pórul jár. Miért? Hát egyszerűen azért, mert a lét az elkülönülést nem támogatja. Nem hiába beszélnek a régi idők tiszta szívű és tiszta elméjű tanítói olyan sokat az együvé tartozás fontosságáról.
Nézzük csak meg a zsidók mit tettek. Elhitték, hogy ők valóban Isten választott népe. Elhitték, hogy ők egy nemes faj, nem keveredhetnek, nem szennyezhetik be fajtájukat másokkal. Az elkülönülés útjára léptek. Ők különbek voltak mint mások, és ezt ki is hangsúlyozták. Ez szemet szúrt valakinek, aki megmutatta nekik, hogy nem is olyan különlegesek, mert ezresével le lehet gyilkolni őket. “Megtisztították a társadalmat az élősködőktől.” No de ők mit is tettek ezután? Röviden: ugyanazt. A szőke kék szemű a világ legnemesebb fajtája. Ezt az ideológiát be is plántáltak az emberi elmébe. Elhitte mindenki. Ez a faj szintén nem keveredhetett másokkal. Ez a faj szintén meg akarta hódítani a világot. Uralni akarta azt. Elértek Oroszországig, ahol megmutatták nekik, hogy nem is annyira különlegesek. Ugyanezt látom a magyar nemzet történelmében is: minél inkább büszke magyarságára, minél inkább az elkülönülés útját választja, annál inkább szenved. Ő egy nemes faj! Talán a legnemesebb. Épp csak azt felejti el, hogy a saját szemszögéből az összes faj legalább olyan nemes mint ő, ha nem még nemesebb…és porlik tovább a maroknyi székely, és az Isten nem áldja meg a magyart, aki különb, jobb, és nemesebb mint a többi. Én nem csodálkozom már ezen…számomra teljesen természetes, ami történik. Egyszóval: úgy érzem, hogy nincs ártatlan zsidó, nincs ártatlan német, nincs ártatlan magyar, nincs ártatlan székely, és a kérdésedre a válasz: nincs ártatlan gyerek.

Ez így most egy kicsit meredek. Ezért tovább folytatom. Mitől lehet az, hogy a gyerek nem ártatlan? A gyerek nem ártatlan, mert nem tökéletes. Ha tökéletes és ártatlan lenne, nem lenne semmi keresnivalója ebben az emberi formában. Többször utaltam arra, hogy az ember nem élni jön ide, hanem tanulni. Az aki már tud mindent, nem kell idejöjjön. Ezt most nem fejthetem ki részletesen, mert az előzőekben már megtettem, és ha belefokoznék megint, nagyon sok időt felvenne a válasz írása. Én nem hiszek semmiben. De nagyon sok felismerésem arra enged következtetni, hogy az emberi lélek a testtől függetlenül is tud létezni. Állítólag ez már tudományosan is bizonyított tény. Könnyen elképzelhető, hogy a lélek a test halála után is lesz, és több mint valószínű, hogy a lélek a test előtt is létezett. Nem tudjuk honnan jött, nem tudjuk mit hozott magával. A karma szót én személy szerint nem szívesen használom, de mostanig még nem találtam jobbat. A karma az én jelenlegi életemben szemmel láthatóan működik. Az én életem az a lelkem élete. Ha a lelkem életében most jelenleg működik a karma, több mint valószínű, hogy lelkem eszköze a test előtt is és után is működhetik.

Na de egy gyakorlatias válasz a kérdésre, hogy hogyan változtathatod meg a gyereked sorsát, hogyan veheted el tőle a szenvedést. Nagyon egyszerű a válasz, de sajnos annál sokkal nehezebb azt a gyakorlatba ültetni. Nagyon röviden: ha azt szeretnéd, hogy a gyereked ne szenvedjen, hagyd abba a szenvedést te magad! Miért mondom ezt? Most megint csak tömören válaszolok, mert már többször kifejtettem a választ bővebben is. A gyereked a te gyereked. A gyereked a te környezeted része. A gyereked az, amit te nap mint nap tapasztalsz. A gyereked a külső világod része. A külső világod a te belső világod tükörképe. Ezt be tudom bizonyítani, de most nem megyek bele, mert tényleg nagyon hosszú lesz az eszmefuttatás. Helyette beidézem ide egy korábbi bejegyzés címét: https://szabadgondolat.wordpress.com/2011/02/08/hazugsagaz-eletert-vallalt-teljes-felelosseg/
Továbbá: a gyereked érted van. Te a gyerekedért vagy. Más szóval: a gyereked a te Jézusod, te vagy a gyereked Jézusa. Ez az egység, melyről korábban is beszéltünk. Lesz egy érdekes cikk a Szabad Gondolat következő számában, melynek az a címe, hogy “Az új szülő” Az pont arról fog szólni, hogy vége már annak a kornak, amikor a szülő megneveli a gyerekét, valamivé idomítja. Egy új kor hajnalába érkeztünk, ahol a szülő a gyereke alázatos tanítványa.
Ölellek kedves barátom!

Reklámok
Categories: Elmélkedések | Címkék: , , , , | 1 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

One thought on “Az ártatlan gyerek szenvedése

 1. xy

  “Egyszóval: úgy érzem, hogy nincs ártatlan zsidó, nincs ártatlan német, nincs ártatlan magyar, nincs ártatlan székely, és a kérdésedre a válasz: nincs ártatlan gyerek.”

  Ezt a kijelentesedet cafolnam: egy gyermeket, babat, ujszulottet nem lehet hozzank, felnottekhez hasonlitani.
  Nem hiaba a mondas: egy gyermek aldas a haznal…
  Amikor megszuletik egy olyan tisztasagot hordoz magaban, melyet mi csodalunk, mert belolunk eltunedezett a szokasok, tarsadalmi normak megismeresevel, tapasztalataink, problemaink megelesevel.
  Mi a szulo-gyermek kozti kapcsolat lenyege? En, szulo megmutatom, hogyan kell embernek lenni ebben a foldi vilagban. O, a gyermekem megmutatja milyen szeretnek lenni, ha engedem, kozelebb visz a lekli, a tisztabb, az isteni oldalamhoz.

  Megeri-e szulonek lenni?
  xy

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.