Vérontás nélkül

DharamshlaSunset A lány azt is elmondta, hogy mi az ára annak, hogy belőle orvos legyen. Én egyszerűen nem hittem a füleimnek. Olyan összegeket említett, hogy ahhoz, hogy azt egy normális szülő megteremtse, egy életre lekötelezi magát, rabjává válik a rendszernek. Egy néhány aláírás meg ígéret, és örökre eladta a lelkét az ördögnek. Miért? Azért mert a társadalmi szabályok sérthetetlenek. Azért, mert azt így „KELL” csinálni. Miért? Hát azért mert mindenki más így csinálja. Mit mondjak erre? Könnyű a pásztornak ilyen birkákkal …. Szentül meg vagyunk győződve, hogy ezt kell csináljuk, hogy ezért jöttünk a földre, hogy létünknek semmi más értelme nincs mint az, hogy megszületünk, idomítóba járunk, ahol megtanuljuk az életet, bevesszük a szabályokat, melyeket életünk végéig alkalmazunk: gyerekeket nemzünk szabályosan, gyereket nevelünk szabályosan, feláldozzuk értük életeinket szabályosan, és temetkezünk szabályosan. Röviden: születésünk oka és célja az önfeláldozás, önmagunk teljes mértékű megtagadása, leszabályozása, és egy lassú halál, mely tulajdonképpen már azzal kezdetét veszi, hogy megtagadjuk a belső hangot, megtagadjuk az intuícióinkat, bűnös jelenségnek tituláljuk őket. Csodálatos, jól „kifejlesztett” dolog ez az élet. Számomra ami még ennél is csodálatosabb az, hogy ereinkben még mindig vér folyik, nem pedig valami kőolaj származék.

Híreket néztem velük: Anna Hazarek az indiai média figyelmének kilencven százalékát felemészti. Anna Hazarek egy hetven körüli bácsika Delhi közepén valami nyilvános helyen éhségsztrájkba kezdett a korrupció miatt, hogy megszüntesse azt. Anna Hazareket már Gandhival hasonlítgatják össze. Ő a nemzet hőse. Az egész nemzet tiltakozik a korrupció ellen. Hogyan teszi azt? Hát úgy, ahogy szokás: Kimennek az utcára kiabálnak, zászlókat, jeligéket lobogtatnak, esetleg törnek-zúznak. És így fog India korrupciómentessé válni. Meg van győződve a nép, hogy ez a megoldás, hogy tüzet tűzzel lehet oltani, vizet vízzel szárítani, háborút háborúval orvosolni.

Másképp szemléltetem a dolgot: én vagyok a korrupt, a telhetetlen, a pénzimádó, aki valamennyire megnyomorítja a te életedet. Te egy zászlóra ráfested, hogy a „Korrupció Szűnjön Meg!”, és elkezded lobogtatni a város központján, azt remélve, hogy ez összetöri a szívemet, bennem felébred a soha meg nem született lelkiismeret, és abbahagyom a kizsákmányolást. Azt gondolod, hogy ez így megy? Hát én személy szerint mást tennék: megdicsérnélek elsősorban a humorérzékedért. És hálát adnék az égnek, hogy te annyira naiv és buta vagy, hogy én nyugodtan folytathatom a kizsákmányolásod. Esetleg rendezek egy showt az orrod elé, hogy azt hidd, hogy volt értelme a tüntetésednek. Te hazamész nyugodtan, öntelt mosollyal az arcodon, visszakapcsolod a televíziót, és alszol tovább. Én is hazamegyek öntelt mosollyal arcomon, és tévézés helyett folyatom a kizsákmányolásod. De mostantól jobban odafigyelek a felszíni showra, hogy te még véletlenül se hidd azt, hogy nem volt értelme a tüntetésednek. Ennyire egyszerű a show-biznisz.

A világtörténelem folyamán rengeteg tüntetés, forradalom, meg harc lezajlott. De vajon miért olyan sok? Most jön a naiv birka és azt mondja: hát azért, mert csak az működik, és mivel olyan sok volt belőle, biztos, hogy működik. Én inkább azt mondanám, hogy azért volt, van és lesz olyan sok belőlük, mert nem működik, és mert mi mégis azt hisszük, hogy az a megoldás, mert a földhözragadtságunk nem engedi, hogy más megoldást is elképzeljünk.

Egyébként valóban a forradalom a megoldás, de ezúttal egy másik fajta forradalom, amely vér nélkül, harcok és fegyverek nélkül megy végbe a tudatosság szintjén. Ez az egyetlen forradalom, mely képes megmenteni az emberiséget a földön. Az emberi elmének, a tudatnak a forradalma, mely ledobja láncait, és szárnyalni kezd. Jelen korunk legagresszívebb harca az ébredni akaró emberi elme és az őt altatni próbaló erők között folyik. Te kedves olvasó, a családod, a barátaid, a hétköznapi emberek és én vagyunk az egyik csapatban. A másik csapatban vannak az altató orvosok, melyek modern eszközeiket az emberi tudat ébredése ellen fordítják. Eddig még ha tudattalanul is igent mondtunk rá, és bevettük az altatót. Itt az ideje, hogy ez megváltozzon. Elérkezett az ideje az új vérontás nélküli forradalomnak. A tudatosság ébredésének napja felkelőben van. Ébredj te is, ne aludjál!

Szeretettel,

„egy Szabad Gondolat”

Reklámok
Categories: India, Minden | Címkék: , , , , , , , , , , | Hozzászólás

Bejegyzés navigáció

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.