Miért nem teljesül az akaratod?

a smile before work_01

Figyelj, mert most következik a háború, az ellenkezés, a harag, az ítélkezés, a kényelmetlen pillanatok, az idegesség, …stb..

Válasz: azért, mert a teremtő az emberekkel ellentétben nem képes hazudni. Mi hazugságba születtünk, abban nőttünk fel, azt szoktuk meg, azt terjesszük. Nekünk a hazugság a normális, a természetes, a megszokott. Ezért van az, hogy az igazat érzékeljük hamisnak. Az üt el a legjobban attól, amihez hozzászoktunk. Ez természetes. Az igazság annál jobban fáj, minél több hazugságot megettünk, és minél többet hazudtunk életünkben. De a teremtés maga nem képes erre. Ő nem képes hazudni. A teremtés az igaz. A lét maga az igaz, ami téged és engem befogadott, ami neked és nekem otthont adott. És mégis azt mondom, hogy nekem igazam van, fittyet hányva arra, hogy mi az az igaz, aminek a létezésemet köszönhetem.

Ha teljesülne az akaratod, az egy igazi tragédia lenne. A teremtő azt hazudná neked, hogy igazad van, az akarás és a harc a járható utak. De nem teszi ezt. Nem teheti ezt. Nem hazudhatja, hogy az Éned hiú vágyai, akarásai, és az akarás tárgyáért való harc a járható út. Nem! Ő nem teheti ezt. A teremtés nem helyezett téged erre a világra. A hazugságban csak a hazugok képesek megerősíteni! téged. Az igaz nem táplálhatja a hazugot. Nem ellenkezik, nem küzd ellene, de nem is bátorítja.

Most tudom, hogy jó volt, hogy nem teljesültek az akarataim, az akarásaim. Akkor még nem láttam! De ha teljesültek volna, akkor most meg lennék győződve arról, hogy „igazam volt”, hatalmas akadály jelentett volna lelki fejlődésemben a hamis én igazának a visszaigazolása. Most hála van a szívemben, hogy nem tudtam eleget tenni a csak magára figyelő ego akarásainak. Ez volt az eszköze a továbblépésnek a lét rejtélyei megismerésének. Örvendj, és adj hálát a létnek, hogy nem teljesül az akaratod! Ez csalódást okoz neked most. De ha megérted, mi az akarás maga, hála önti el a szíved, hogy valamiért nem teljesülhettek az akarataid.

Ha tetszett, kérlek ne tartsd magadnál. Engedd, segítsd, hogy terjedjen. Oszd meg barátaiddal. Ha értesítést szeretnél a további bejegyzésekről, kattints a feliratkozom gombra (bal felől).

Derűs napot, őszinte mosolyokat! én-senki

Categories: Elmélkedések, Minden | Címkék: , , , , , , , , , | Hozzászólás

Bejegyzés navigáció

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.