Mi az alkohol?

Mi az alkohol?

 

Azt kérdeztem tőle, miért kell neki alkohol? Azt válaszolta, hogy ellazulni. Miért kell ellazulnia? Tán mert feszültség van az életében? Azért mert összhangban van környezetével? Mert mindent amit tesz, örömmel tesz? Nem hinném. Lazulni akkor lehet, amikor van amiből. Nemde? Mi után van szüksége az embernek a lazításra? Tán ami után sorra nemet mondott mindenre, ami belülről jött., és megfelelt minden külső elvárásnak, társadalmi szabálynak, törvénynek, ami több mint valószínű nagy mértékben nem volt összeegyeztethető azzal amit az egyedi, belső hang diktált.

Sokan megkérdik, hogy nős vagyok-e. Ő is megkérdezte. A válaszom, hogy néha igen, de nem vagyok házas.

  • Miért nem vagy házas?

  • Hát, mert egyszerűen még nem éreztem, hogy meg kéne házasodjak.

  • Te miért házasodtál meg?

  • Nem tudom. Egy bizonyos kor előtt meg kell házasodni.

  • Ki mondja ezt?

  • Nem tudom, de mindenki ezt teszi. Ez a szabály.

(Gondolatban) – Igazi birka vagy, tudod?

Talán tudja, talán nem. Mindenesetre iszik még egy kortyot a lazulásért. A mai európai társadalomban már visszafogottabb az ítélkezés e téren, de egy két évtizeddel ezelőtt még kiprédikálták volna a templomban, hogy ezzel az emberrel baj van, mert már 27 elmúlt, és még nem házas.

Néha lazítás előtt gondolkodj el, miért és miből készülsz ellazulni, mert ha vagy olyan ügyes, hogy megtaláld a választ, egyszer csak azon kapod magad, hogy lazítanál, de már nincs amiből lazítanod, mert már teljesen laza vagy egy jó ideje. Tán még arra is alkalmas vagy már, hogy másoknak is segíts az ellazulásban. Azért jó megrészegedni néha, hogy lásd melyik az az állapot, amit el kell érni, amit meg kell tartani józanul. Ha az ember fél óra alatt válik teljesen őszintévé fél év kihagyás után, az nagyon nem kellemes élmény a hallgatóság számára, talán még saját maga számára sem, ha nagyon túlzásba viszi. Amikor berúgsz, vagy beszívsz rendesen, és már nem érzel semmilyen féle változást, azt jelenti, hogy megérkeztél, laza életed van, amelynek minden másodpercét a leghasznosabban töltöd. Tudni fogod, hogy minden külső segédeszköz csak fölösleges anyagi költséget jelentene.

Ígéretéhez híven el is intézte a dzsungelből való kijutásom a sofőrrel. Felpakoltak bőröndöstől elindultunk az aszfalt irányába. Láttam egy gyönyörű szép nepáli lányt a buszon, akinek feltehetőleg az édesanyja tartotta az ölében a babáját. Szegény nagyon kimerültnek látszott. Folyamatosan aludt el. Az édesanyja vigyázott rá is, és a gyerekére is. Nagyon fiatal lehetett. Épp csak kikezdte a naggyá válás a fiatalságát. Megtette, amit elvártak tőle, férjhez ment, asszony és anyuka lett belőle. De most nagyon fáradt, gyengének látszik. Kicsit pihenni kéne, ha hagynák. De már nem lehet. Majd csak negyven év múlva, amikor visszaadja magát az örökkévalóságnak, amikor a társadalom végleg leveszi vámpír fogait vérereiről. A buszon hagytam, hogy a gondolatok szabadon hancúrozzanak a fejemben, és már ott elővettem a füzetet és a tollat, hogy az alapokat lejegyezzem.

 

Reklámok
Categories: Elmélkedések, Minden, Nepál | Hozzászólás

Bejegyzés navigáció

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.